?>

Sanofi, koronavirüs aşısı için ABD Sağlık Bakanlığı ile çalışacak

Sanofi Küresel Aşı Başkanı David Loew, "Gündemde mevcut küresel çapta bir sağlık tehdidine yol açan en yeni koronavirüs üzerinde ortak bir çaba göstereceğiz, bu nedenle potansiyel aşı adayını hızla geliştirmek için BARDA ile çalışıyoruz" dedi

Sağlık - 5 yıl önce

İSTANBUL

Sanofi, yeni tip koronavirüs aşısı geliştirmek için ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu (BARDA) ile iş birliğine gidiyor.

Sanofi'den yapılan açıklamaya göre, firmanın, Covid-19 aşısının bulunmasını hızlandırmak amacıyla ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı BARDA ile yaptığı iş birliği kapsamında Sanofi Pasteur tarafından daha önce gerçekleştirilen SARS aşısı çalışmalarından yararlanılacak. Covid-19 aşı adayı çalışmalarını hızlandırmak amacı ile Sanofi'nin köklü rekombinant teknoloji platformu kullanılacak.

Covid-19, solunum yolu hastalığına neden olabilecek bir koronavirüs ailesine ait bulunuyor. 2002'nin sonlarında, ortaya çıkan SARS (ciddi akut solunum sendromu) koronavirüsü 2004 yılı itibarı ile büyük ölçüde kayboldu. Sanofi, bu kez de Covid-19'a karşı koruma sağlayabilmesi amacı ile daha önce üzerinde çalıştığı ileri bir klinik öncesi SARS aşısı adayı üzerinde araştırmalar yürütecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi Küresel Aşı Başkanı David Loew, şunları kaydetti:

“Gündemde mevcut küresel çapta bir sağlık tehdidine yol açan en yeni koronavirüs üzerinde ortak bir çaba göstereceğiz, bu nedenle potansiyel aşı adayını hızla geliştirmek için BARDA ile çalışıyoruz. Tüm deneyim ve uzmanlığımızı kattığımız bu iş birliğinde BARDA ile insanları bu son salgından korumak adına en anlamlı sonuçları elde edebileceğimize inanıyoruz."

BARDA Direktörü Dr. Rick A. Bright da, “Yeni tip koronavirüs gibi yeni ortaya çıkan küresel sağlık tehditleri, hızlı bir tepki gerektiriyor. Sanofi Pasteur ile mevcut iş birliğimizi daha da genişleterek ve kendilerinin lisanslı rekombinant aşı platformundan yararlanarak yeni virüse karşı korunmak için geliştirilecek aşı adayına yönelik çalışmaları hızlandırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanofi Pasteur Türkiye ve Avrasya Bölge Başkanı Emin Turan ise şunları aktardı:

“Sanofi Pasteur dünyada sadece insan aşılarına odaklanmış en büyük şirket konumunda. Hiç kimsenin aşıyla korunabilir hastalıklardan zarar görmediği bir dünya vizyonuyla çalışıyoruz. Çalışmalarımızın motivasyonu da güvenli ve etkili aşılar üreterek insanları bulaşıcı hastalıklardan korumak.

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki insanlara bir milyar dozdan fazla aşı sağlıyor, bir yandan daha sağlıklı bir gelecek için mevcut aşılarımızı iyileştirirken, bir yandan da aşılamanın faydasını yeni bulaşıcı hastalıkları kapsayacak şekilde genişletmeye çalışıyoruz.

Geride bıraktığımız yıllar boyunca, odağımız her zaman sağlıklı bir gelecek için insanların ihtiyaçlarına cevap verecek faaliyetleri sürdürmek oldu. Aşı ile önlenebilir hastalıklara karşı her zaman mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz, Covid-19’a karşı etkili bir aşı geliştirmek için BARDA ile ortak olarak göstereceğimiz çabalar da bunun bir göstergesidir.”

Sanofi’nin yenilikçi rekombinant teknoloji platformu...

Sanofi yeni tip koronavirüs aşı adayı üretmek için yürüteceği çalışmalarında rekombinant DNA platformunu kullanacak. Rekombinant teknoloji, virüsün yüzeyinde bulunan proteinlerle tam bir genetik eşleşme sağlayabiliyor.

Bu antijeni kodlayan DNA sekansı, Sanofi'nin lisanslı rekombinant influenza aşısının temeli olan bakulovirüs ekspresyon platformunun DNA'sında birleştirilecek, virüse karşı korunmak için bağışıklık sistemini uyarmak üzere formüle edilecek büyük miktarlarda koronavirüs antijenini hızla üretmek için kullanılacak.

Sanofi tarafından 2017 yılında satın alınan Protein Sciences tarafından klinik olmayan çalışmalar sonucu immünojenik ve hayvanlar üzerinde kısmi koruma sağlamayı başaran bir SARS aşısı adayı geliştirilmişti. Bu dönemdeki çalışmaların Covid-19 aşısının hızlandırılması için bir başlangıç sağlayacağı öngörülüyor.

Mevcut çalışmalar sonucu ortaya çıkan aşı, platforma dayalı lisanslı bir aşı olduğu için, mevcut araştırma ve materyallerin klinik test için nispeten hızlı bir şekilde üretilmesine izin verecek. Sanofi Pasteur’ün rekombinant teknoloji platformu, büyük miktarlarda aşı adayı üretme potansiyeline sahip bulunuyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Somalı madenciler tazminatlarını almaya başladı

2020-02-19 17:22 - Ekonomi

Senatörlerden Pompeo'ya tutuklu Suudi asıllı ABD vatandaşı doktor için mektup

2020-02-19 10:02 - Dünya

'Hollywood Çarıkçısı' yeni filmler için mesaide

2020-02-13 16:27 - Çevre-Hayat

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-02-13 21:24 - Ekonomi

Yüzde 20 görebilmek için 30 bin liraya ihtiyacı var

2020-02-13 15:47 - Çevre-Hayat

İlk cemre 19-20 Şubat'ta havaya düşecek

2020-02-18 15:25 - Genel

Hindistan'da Vatandaşlık Yasası protestoları sürüyor

2020-02-16 23:47 - Gündem

Kendisini hatırlamasa da 70 yıllık eşine ilk günkü kadar aşık

2020-02-14 17:07 - Çevre-Hayat

Koç Holding'ten 4,4 milyar TL net kar

2020-02-13 23:18 - Genel

İtalya Kupası'nda Juventus ve Milan berabere kaldı

2020-02-14 04:36 - Spor

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı tütünle mücadelede yeni yol haritası belirliyor

11:58 - Sağlık

Bağımlılığından kurtulmak isteyen yaklaşık 66 bin kişi YEDAM'ın kapısını çaldı

11:53 - Sağlık

Muğla Menteşe Devlet Hastanesinin deprem riski taşıyan bloklarının boşaltılması talimatı verildi

23:48 - Sağlık

Asperger sendromlu bireylerin hayatı farkındalıkla kolaylaşıyor

12:33 - Sağlık

Sülük salgısıyla iltihaplı ve otoimmün hastalıklarda alternatif tedavi

11:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Urso'dan Baykar'a ziyaret

20:23 - Gündem

Gazze'deki Evkaf Bakanlığı: İsrail, Gazze Şeridi'nde 1109 mescidi yıktı

20:17 - Dünya

Koç Holding geçen yıl 65,8 milyar dolar gelir elde etti

20:13 - Ekonomi

Garanti BBVA Genel Müdürü Akten, ekonomi gündemini değerlendirdi

20:07 - Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşları azaltma kararı

19:42 - Gündem