?>

Şanlıurfa'da kadın tekvando antrenöründen öğrencilere gönüllü eğitim

Şanlıurfa'da yaşayan tekvando antrenörü Sacide Mahti Doğan, gönüllü olarak okullarda tekvando kursları düzenliyor.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Şanlıurfa

Tekvandoya 15 yıl önce Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde başlayan ve 6 yıldır da antrenörlük yapan 32 yaşındaki Sacide Mahti Doğan, Şanlıurfa kent merkezindeki okullarda gönüllü olarak kurslar açmaya başladı.

Daha önce bir okulda 80 öğrenciye kurs veren Doğan, yaklaşık 2 ay önce Profilo İlkokulu'nda açtığı kursta çevre okullardan da katılımlarla 120 öğrenciye ulaştı.

Sacide Mahti Doğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimseden destek almadan tamamen kendi imkanlarıyla kurs açtığını söyledi.

Profilo İlkokulu'nda açtığı kursta öğrencilere haftanın 3 günü ders verdiğini anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Önceliğim kız çocuklarına ulaşarak onları spora teşvik etmek. Son dönemlerde kız çocuklarına yönelik şiddet olaylarından dolayı kızlarımız kendilerini güvensiz ve yetersiz hissetmesinler istiyoruz. Sporla beraber kızlarımızın öz güvenlerine ve gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Spor yapan çocukların kendilerine olan güvenleri artıyor, daha disiplinli oluyorlar. Dış etkenlerden onları korumak için spora teşvik ediyoruz. Kendi imkanlarımla 90'ı kız olmak üzere 120 öğrenciye ulaşabildim. Yetkililer bize yeterli destek ve imkan sağlarsa daha çok kız çocuğuna ulaşıp Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük tekvando kız takımını kurmak istiyorum. Amacımız ve hedefimiz de bu yönde."

"Umarım gerekli destek sağlanır ve amacına ulaşır"

Velilerden Ümran Ayıkgöz, uzun zamandır kızını gönderebileceği bir tekvando kursu aradığını, bir arkadaşının aracılığıyla Sacide Mahti Doğan ile tanıştığını anlattı.

Sporun çocukların gelişmesinde ve disiplinli büyümesinde önemli olduğunu vurgulayan Ayıkgöz, "Sacide hocanın bu çalışmasını sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum. Zaten tamamen kendi imkanlarıyla bu projeyi yürütüyor. Bir amacı var ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu bölgenin en büyük kız tekvando takımını kurmak istiyor. Umarım gerekli destek sağlanır ve amacına ulaşır. Böylelikle en azından birkaç çocuğun hayatına dokunmuş olur." diye konuştu.

Sporculardan Merve Reyyan Dizici, 1 ay önce başladığı tekvando kursunda kendisini geliştirmek için çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Sacide Mahti Doğan ile başarılı olup Türkiye şampiyonalarında madalya kazanmak istediğini aktaran Merve Reyyan, "Sacide hocamız kız takımı kurmak için çalışıyor, ben de o takımın bir parçası olmak istiyorum. Ayrıca bu sporla kendimi daha güvende hissetmek istiyorum." dedi.

Meryem Han da yarışmalarda başarılı olarak milli takıma seçilmeyi hedeflediğini söyledi.

Ayşe Aslan ise "Sacide hocamız çocuklarını bırakıp bizimle birlikte burada mücadele ediyor. Çok fedakar, kendisini çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani'yi resmi törenle karşıladı

2024-11-14 14:52 - Siyaset

Toplanan inek sütü miktarı eylülde yıllık bazda yüzde 14,9 arttı

2024-11-14 10:47 - Ekonomi

Edirne Söğütlük Millet Bahçesi'ndeki çalışmalar tamamlanmak üzere

2024-11-13 11:02 - Gündem

Atıyla büyüyen 14 yaşındaki Yiğit, cirit arenasında şampiyonluk peşinde

2024-11-19 11:22 - Çevre-Hayat

620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi

2024-11-16 14:03 - Çevre-Hayat

Ahmet Kekeç vefatının 4. yılında anılıyor

2024-11-14 12:12 - Medya

Ticaret Bakanı Bolat, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları cevapladı

2024-11-13 00:28 - Ekonomi

Hırvatistan hükümetinden Bayraktar TB2 alımı için Savunma Bakanlığına onay

2024-11-14 21:38 - Dünya

Malatya'da devrilen tır çekicisinin altında kalan polislerden 1'i şehit oldu, 1'i yaralandı

2024-11-17 23:13 - Asayiş

Boks dünyasının merakla beklediği Mike Tyson-Jake Paul maçı bugün yapılacak

2024-11-16 00:03 - Spor

İlgili Haberler

İzmir'de öğretmenler yapay zeka desteğiyle masal kahramanlarına dönüştürüldü

15:08 - Çevre-Hayat

Nuray ebe, 29 yıldır annelerin kucağına "mutluluk" bırakıyor

15:02 - Çevre-Hayat

Edirneli 76 yaşındaki tava ciğer ustası "Anadolu Mutfak Kültürü" ödülüne layık görüldü

14:27 - Çevre-Hayat

"Köylüler eve dönsün, göçerler yaylaya çıksın" diye dozer boyunu aşan karla mücadele

14:08 - Çevre-Hayat

Mısırlı girişimci Kütahya'da kurduğu çiftlikte Pekin ördeği yetiştiriyor

14:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Putin, İran ile kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasını onaylayan yasayı imzaladı

16:28 - Dünya

THY'nin İstanbul-Şam tarifeli uçuşlarında sefer artışı

16:22 - Gündem

Liderlerden Papa Franciscus'un ölümüyle ilgili taziye mesajları

16:17 - Dünya

UNRWA: İsrail'in ateşkesi bozduğu 18 Mart'tan beri Gazze'de 600 çocuk öldürüldü

16:12 - Dünya

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Yılmaz'dan hakem eleştirisi

15:58 - Spor