?>

Sanayinin devleri Türkiye partnerliğinde Rusya'da buluşacak

Türkiye, Rusya'nın Yekaterinburg kentinde 8-11 Temmuz'da düzenlenecek INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı'nda partner ülke olacak.

Ekonomi - 6 yıl önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin bu yıl partner ülke olduğu INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı'na katılmak üzere Rusya'ya gidecek.

Dış ticaretteki ortaklığını her geçen gün güçlendiren Türkiye ve Rusya, ülkeler arası iş birliğini sanayi ve teknoloji alanlarına da taşıyor.

Bu kapsamda Türkiye, Rusya'nın Yekaterinburg kentinde 8-11 Temmuz'da düzenlenecek INNOPROM 2019'da partner ülke olacak.

Bakan Varank, birçok ülkeden sanayi ve teknoloji firmalarının yer alacağı etkinliğe onur konuğu olarak fuarın resmi açılışını gerçekleştirecek.

Bu yılın teması "Dijital Üretim: Entegre Çözümler"

Ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı Dmitry Kozak ve Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ile görüşme yapması öngörülen Varank, program kapsamında gerçekleştirilecek Türk-Rus Sanayi Forumu'na da Türkiye adına başkanlık edecek.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen organizasyon, "Dijital Üretim: Entegre Çözümler" temasıyla gerçekleştirilecek, odak alanları metal işleme, sınai otomasyon, katmanlı imalat, makine, parça imalatıyla elektrik ve elektronik teknolojileri olacak.

Dört gün sürecek etkinlikte, iki ülke arasında sanayi alanındaki iş birliği ve yatırım fırsatları ele alınacak. Fuarda, Türkiye'nin önde gelen şirketleri sanayi teknolojileri ve çözümlerine yönelik çalışmalarını tanıtacak.

Söz konusu fuara Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Ankara, Doğu Marmara, Mevlana, Orta Karadeniz, Trakya, Zafer ve Bursa-Eskişehir-Bilecik (BEBKA) kalkınma ajansları da katılarak bölgelerindeki yatırım ortamı ve yatırımcılara sunulan devlet destekleri hakkında bilgilendirme yapacak.

Geçen yıl 45 bin kişi ziyaret etti

Fuar kapsamında dijital üretim, sınai yenilikçilik, üretimde yeni malzemeler, sınai robotikler, savunma sanayi alanında çeşitlendirme, sınai lojistik, radyo elektronik sanayi, kimya sanayi gibi alanlarda oturumlar düzenlenecek.

Rusya'nın 2010'dan bu yana her yıl düzenlediği INNOPROM, ülkenin ana sanayi, ticaret ve ihracat platformu olarak tanımlanıyor.

Geçen yıl Güney Kore'nin partner ülke olduğu etkinliğe, 107 ülkeden 46 bin ziyaretçi katılmış, 18 ülkeden 600 firmanın ürünleri sergilenmişti.

Sanayide iş birliği hedefi

Sanayide ortak çalışmaları artırmayı hedefleyen Türkiye ve Rusya, bu kapsamda geçen yıl sanayi iş birliği protokolü imzalamıştı.

İmzalanan protokolle, Rusya'da yatırımı olan Türk sermayeli şirketlerin sorunlarının çözümü, iki ülke firmaları arasında yeni iş birliklerinin tesisi ve Rus firmalarının Türkiye'de yapacakları yatırımları artırmalarının amaçlandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Haziran en sıcak ay oldu

2019-07-03 03:52 - Dünya

TGC Yıldırım Ordu’da

2019-07-01 23:17 - Gündem

İDO, Tekirdağ- Marmara Adası- Avşa Adası hattını açıyor

2019-07-01 18:02 - Gündem

Hong Kong'da protestolar Çin'e katılımın yıl dönümünde de sürdü

2019-07-01 15:12 - Dünya

Ayakkabı tamircileri çırak bulamamaktan şikayetçi

2019-06-29 19:07 - Gündem

Muğla’da 41 düzensiz göçmen yakalandı

2019-06-29 22:09 - Asayiş

Erol Can Çinko Gaziantep Basketbol’da

2019-06-30 21:32 - Spor

Bir yılda iki elektrikli araç

2019-07-01 15:17 - Ekonomi

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruluyor

2019-07-04 23:04 - Siyaset

Türkiye'nin 500 büyük şirketi satışta Walmart'a erişemedi

2019-07-06 15:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

EMITT Fuarı, 28'inci defa kapılarını açtı

21:53 - Ekonomi

Sosyal medya etkileyicilerine yönelik eğitimin üçüncüsü yapıldı

19:44 - Ekonomi

Rusya'nın Ulusal Refah Fonu'ndaki rezervleri 11,96 trilyon rubleye çıktı

18:23 - Ekonomi

Alman otomobil üreticileri rekabet güçlerinden endişe ediyor

18:18 - Ekonomi

AB, Çin'den ucuz alışverişe karşı önlem almaya hazırlanıyor

18:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor

04:27 - Gündem

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anılıyor

04:22 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

02:18 - Gündem

Kahramanmaraş'ta depremzedeler kaybettikleri yakınlarını andı

02:13 - Gündem

ABD Savunma Bakanı Hegseth: Başkan Trump, Gazze konusunda kalıpların dışında düşünmeye hazır

02:07 - Dünya