?>

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeyi son derece önemsiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeyi, bu alanda yetiştirmeyi de son derece önemsiyoruz. Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi ile yılda 2 bin kişiye uygulamalı eğitimler verilecek." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Kocaeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip olan 'EDAG' Vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden 'FEV' ile sözleşmeyi yönetici şirketimiz imzalandı. Bu şirket genişleme planlarını Bilişim Vadisi'nde yapmayı planlıyor." dedi.

Varank sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeyi, bu alanda yetiştirmeyi de son derece önemsiyoruz. Temellerini bugün atacağımız Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi bu açıdan kritik öneme sahip. 16 milyon liralık bu projenin 10 milyon lirası kalkınma ajansımız tarafından finanse edilecek.

Bu merkezin hayata geçmesiyle sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücünü yetiştirmek üzere yılda 2 bin kişiye uygulamalı eğitimler verilecek, üniversite-sanayi iş birliği projeleri hayata geçecek, çevre OSB’leri de dahil ettiğimizde 3 bine yakın firmanın yenilikçi ürün geliştirme kapasitesi artacak.

Biz vadiyi (Bilişim Vadisi) aynı zamanda teknoloji tabanlı girişimciliğin de merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başladık. İnşallah bu fonun imzalarını da yakın zamanda birlikte atacağız.

Ulaşım, haberleşme, nesnelerin interneti, finans, siber güvenlik, robotik ve otomasyon gibi alanlardaki projeleri bu fonla birlikte değerlendirmek istiyoruz. Türk Standardları Enstitüsü üretim ve hizmetler sektörüne yönelik kılavuzlar hazırladı.

Kılavuzlarda yer alan tedbirleri uygulayan firmalarımıza, Kovid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi ve Güvenli Hizmet Kalite Belgesi veriyoruz. Şimdiye kadar 351 firmamız Güvenli Üretim Belgesi alırken, hizmetler sektöründe de 34 firmaya Güvenli Hizmet Belgesi verdik."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hijyenik olmayan ortamda hazırlanan buzlar mikrop yayabilir

2020-07-20 13:38 - Genel

Ünlü isimlerin Twitter hesapları ele geçirildi

2020-07-16 06:27 - Dünya

Van Gölü'nde teknenin batması sonucu kaybolan 2 kişinin daha cesedi bulundu

2020-07-19 16:03 - Asayiş

Suriyeli aile ikiz kızlarına 'Aya' ve 'Sofya' adını verdi

2020-07-21 14:37 - Çevre-Hayat

Karadeniz'de 'Sea Breeze-2020' tatbikatı başladı

2020-07-20 22:52 - Dünya

Hizmet işletmelerine 'e-adisyon' kolaylığı geliyor

2020-07-17 16:13 - Ekonomi

İsrail polisi Kudüs Valisi Gays'ı yine gözaltına aldı

2020-07-19 17:12 - Dünya

'Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi

2020-07-20 00:22 - Gündem

IKBY Bağdat Temsilcisi: Erbil'in önceliği Bağdat'la yaşanan sorunları diyalogla çözmek

2020-07-17 16:22 - Dünya

Eski bakanlar komisyon başkanı seçildi

2020-07-16 17:42 - Siyaset

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor