?>

Sanatçı Ferdi Tayfur'un vefatı baba ocağı Adana'da sevenlerini hüzne boğdu

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı sanatçı Ferdi Tayfur'un memleketi Adana'da üzüntü yaşanıyor

Magazin - 3 ay önce

ADANA

Antalya'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden 79 yaşındaki sanatçı Ferdi Tayfur'un baba ocağı Adana'da hüzün var.

Tayfur'un vefatı dolayısıyla sevenleri, Adana'daki sanatçılarla ilgili fotoğraflarla, film afişleri ve setlerde kullanılan materyalin yer aldığı Sinema Müzesi'ni ziyaret ediyor.

Sanatçının sevenleri, müzede yer alan Ferdi Tayfur'un fotoğrafı ve film afişiyle teselli buluyor.

Ferdi Tayfur'un şarkılarının da çalındığı müzeyi ziyaret edenler, hatıra fotoğrafı çektiriyor.

"Çok sevilen bir insandı"

Müzeyi ziyaret edenlerden Adnan Okande, AA muhabirine, geçmişte aynı mahallede oturduğu Ferdi Tayfur'un vefatı nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

Hürriyet Mahallesi'nde taksi kullanırken sık sık Tayfur'u gördüğünü anlatan Okande, "Ailesini çok yakından tanırdım. Çok sevilen bir insandı. Mekanı cennet olsun. Müze sayesinde kimse unutmaz, gelir, gezer, görür." dedi.

Fethiye'den Adana'ya gezmeye gelen Burak Aydın da Ferdi Tayfur'un vefat haberini sanatçının memleketinde aldığını ve müzeye geldiğini belirterek, "Ben buradayken vefat haberini almak manidar oldu. Üzücü ama burada onun adına böyle bir müze bulunması çok güzel." diye konuştu.

"İçimizi Yaktın Ferdi Baba" billboardı

Kozan ilçesinde de Ferdi Tayfur hayranı Mehmet Akif Armağan, üzüntüsünü, kamyonetine ve bazı billboardlara "İçimizi Yaktın Ferdi Baba" yazılı afişler asarak dile getirdi.

Tayfur'un ölümünün acısını derinden hissettiğini belirten Armağan, "Şarkıda da diyor 'İçim yanar' diye ama Ferdi Baba bir Adanalı olarak gerçekten içimizi çok yaktı. Artık hatıralarını yaşatacağız. Gençlerimize güzel bir şekilde Ferdi Tayfur'u tanıtacağız. Bu araç 40 gün ilçede, sokaklarda, caddelerde Ferdi Tayfur'un şarkılarını çalarak gezecek. Ferdi Tayfur'u görmeyen, bilmeyen tanımayan Z kuşağından kimse kalmayacak." diye konuştu.

Ferdi Tayfur Sanat Parkı ve Müzesi inşası sürüyor...

Sarıçam ilçesinde de Adanalı sanatçı adına 22 dönüm alanda geçen yıl kasım ayında inşaatına başlanan Ferdi Tayfur Sanat Parkı ve Müzesi'nde de çalışmalar sürüyor.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, müziğin müstesna sesi Ferdi Tayfur'u kaybetmenin büyük acısını yaşadıklarını söyledi.

Tayfur'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Uludağ, şunları kaydetti:

"Ferdi Tayfur'un Adana'da başlayan ve müziği ile zirveye çıkan yaşam hikayesi, dünyaya örnek oldu. Hatıraları yeter. Ferdi Tayfur'un hatıralarını Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatı ve himayesinde yapmakta olduğumuz şubat ayında da açmayı planladığımız Ferdi Tayfur Sanat Parkı ve Müzesi'nde yaşatacağız."

Yapının Tayfur'un yaşam hikayesinin tümü incelenerek ve ona göre planlanarak oluşturulduğuna dikkati çeken Uludağ, Ferdi Tayfur Sanat Parkı ve Müzesi'nde sanatçının şarkılarının isimlerinin verileceği yazlık sinema, müzik, sanat atölyesi, kütüphane, çocuk parkı ve 1000 kişilik amfinin yer alacağını kaydetti.

Ferdi Tayfur'un vefatı nedeniyle kentteki bazı okullarda teneffüs zillerinde sanatçının şarkıları çalındı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kütahya'daki Domaniç Dağları beyaza büründü

2024-12-30 16:03 - Çevre-Hayat

Adalet Bakanlığı DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine izin verdi

2024-12-27 21:23 - Siyaset

Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında yarın Çaykur Rizespor'a konuk olacak

2025-01-02 11:09 - Spor

Dakika dakika Güney Kore'de 179 kişinin öldüğü uçak kazası anları

2024-12-30 22:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Bak, milli sporcuların 2024'te 7 bin 500 madalya kazandığını açıkladı

2024-12-31 13:33 - Spor

FKÖ yetkilisi: 2. Dünya Savaşı'ndan beri İsrail'in işlediği suçların benzerine tanık olunmadı

2024-12-29 18:47 - Dünya

Irak, üç haftalık aranın ardından Lübnan'a uçak seferlerini başlatıyor

2024-12-28 19:37 - Dünya

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2024-12-29 01:22 - Asayiş

Adana Demirspor, Süper Lig'de yarın Başakşehir'i konuk edecek

2025-01-03 10:59 - Spor

Filistinli çocuklar, 2025'in Gazze için barış ve güven yılı olmasını temenni ediyor

2025-01-02 00:01 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Samsunlu polis Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünde nikah masasına oturdu

16:58 - Magazin

Çankırı'nın Yer Altı Tuz Şehri bayram tatilinde 35 bin ziyaretçi ağırladı

11:48 - Magazin

Marmaris 25 yıl sonra Avusturyalı turist kafilesini ağırlayacak

15:32 - Magazin

Samsun'da genç şef adayları yöresel yemekler için mutfağa girdi

14:47 - Magazin

Mahallenin kedisi 'Kirli' uzman ellerde sağlığına kavuşacak

14:43 - Magazin

Günün Manşetleri

Lübnan Başbakanı Selam'dan "Taif Anlaşması'nın tüm maddelerini uygulama" çağrısı

03:13 - Dünya

ABD'li yargıç, Filistinli aktivist Halil için sınır dışı edilme talebini uygun buldu

01:03 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları tekbirlerle protesto edildi

00:27 - Gündem

Bakan Yumaklı: Ekonominin boykot çağrılarına kurban edilmesi doğru değil

23:47 - Ekonomi

Yunanistan'da demiryolu şirketinin merkez binasındaki şüpheli çantada patlama oldu

23:33 - Dünya