?>

San Francisco'da Ulusal Tüfek Derneği 'iç terör örgütü' ilan edildi

ABD'de California eyaletinin San Francisco kenti, ülkedeki en güçlü silah lobisi kuruluşu olan Ulusal Tüfek Derneği'ni, "İç terör örgütü" olarak tanıdığını duyurdu.

Dünya - 5 yıl önce

New York

ABDnin California eyaletindeki San Francisco şehrinde, ülkedeki en güçlü silah lobisi kuruluşu olan Ulusal Tüfek Derneği'ni (NRA) "İç terör örgütü" olarak tanıyan bir karar alındı.

Kentin yasama organı işlevi gören denetleme kurulu tarafından kabul edilen yasada, "San Francisco şehri ve bölgesi, NRA'yı iç terörist organizasyon olarak ilan eder." ifadesi yer aldı.

Yasada ayrıca, kentteki tedarikçi ve taşeronların NRA ile olan finansal ve sözleşmeye dayalı ilişkilerini gözden geçirmeleri istenirken, diğer şehirlere, eyaletlere ve federal hükümete benzer bir pozisyon almaları çağrısında bulunuldu.

Kurul üyesi Catherine Stefanı, ülkede silahlı saldırıların ardı arkasının kesilmediğini belirterek, "Bu ülkede her gün insanlar ölüyor, hiçbir şey yapmamak bir seçenek değil ve NRA'nın yapmaya devam ettiği de bu. Bu bir iç terör örgütüdür.” ifadelerini kullandı.

Kararın, Temmuz ayında San Francisco'nun güneyindeki Gilroy kasabasındaki Sarımsak Festivali’nde 3 kişinin öldüğü ve 13 kişinin yaralandığı silahlı saldırı üzerine alındığı kaydedildi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ilgili festivalde düzenlenen silahlı saldırıyı "iç terörizm" kapsamında soruşturduklarını duyurmuş, saldırganın şiddet içerikli ideolojilere sahip olduğunu ve festivale plan dahilinde saldırdığını bildirmişti.

Genellikle Güney Amerika kökenli insanların katıldığı festivalde saldırıyı gerçekleştiren zanlı Santino William Legan adlı beyaz Amerikalı, saldırıdan kısa bir süre önce sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak 500 kişiyi vuracağını iddia etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Akar'dan Ege Denizi üzerinde uçuş

2019-09-03 13:12 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi

2019-09-03 12:52 - Gündem

A Milli Basketbol Takımı Dünya Kupası'na hazır

2019-08-30 15:52 - Spor

Darbeci generale 20, karısına 30 yıl hapis

2019-09-04 00:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mali Cumhurbaşkanı Keita bir araya geldi

2019-09-01 16:57 - Gündem

Eğitim hayatlarına 'horoz hediye ederek' başlıyorlar

2019-09-03 15:02 - Dünya

'Türkiye mültecileri kabul etmeseydi bölgedeki durum çok daha vahim halde olurdu'

2019-08-30 22:17 - Siyaset

Ayder Yaylası'nda 'salıncak şikayeti' sona eriyor

2019-09-01 14:27 - Gündem

'Antika müzesi' gibi ofis

2019-08-30 19:37 - Çevre-Hayat

Balıkçılara av yasağı uyarıları

2019-08-29 14:47 - Gündem

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor