?>

Şampiyon Can'a 'Öncü' oldu

Dünya şampiyonu motosikletçi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun yetiştirdiği Can Öncü, Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Spor - 6 yıl önce

ANKARA - HÜSEYİN DOĞRU

Milli motosikletçi Can Öncü, MotoGP Çaylaklar Kupası'nın İtalya'daki 6. ayak yarışını ilk sırada tamamlayarak, pilotlar klasmanında puanını 221'e çıkarak zirvedeki yerini garantiledi. İkizi Deniz ise yarışı sekizinci sırada tamamlamasına karşın pilotlar klasmanında 142 puanla genel klasmanda kardeşini takip eden sporcu oldu.

Deniz, Çaylaklar Kupası'nın 22-23 Eylül'de İspanya'daki Aragon Pisti'nde koşulacak sezonun son yarışında genel klasmandaki yerini koruması halinde ikizi Can ile podyumun ilk iki basamağında yer alacak.

"Yetiştirdiğim sporcu oldukları için kendileriyle ayrıca gurur duydum"

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5 kez şampiyonluğa ulaşan AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Can ve Deniz Öncü'nün Türk motosiklet sporuna hizmet edecek genç yetenekler olduğunu anlattı.

Öncü kardeşler ile yıllardır yakından ilgilendiğini ve takip ettiğini anlatan Sofuoğlu, "Can ve Deniz seneye Moto3 Dünya Şampiyonası'nda yarışacaklar. İkizler için önemli bir takımla 3 yıllık anlaşma sağladık. Can ve Deniz Öncü, 5 yıl içinde Moto GP'de ülkemizi temsil edecek. Planlarımızı ve anlaşmalarımızı buna göre yaptık. Ülkemizde pırlanta değerinde sporcular var. İkizler de bunlardan ikisi. Yetiştirdiğim sporcu oldukları için kendileriyle ayrıca gurur duydum." diye konuştu.

Can'ın 15 yaşında böyle bir dereceye ulaşmasının küçümsenemeyeceğini vurgulayan Sofuoğlu, "Can'ın şampiyonluğunun ülkemizde yeterince konuşulmaması ve medyada yer almamasına üzüldüm. Milletvekili ve ağabeyi olarak İtalya'ya giderek sporcumuzun yanında yer aldım. Genç yetenekli sporcularımızı desteklemek zorundayız." değerlendirmesini yaptı.

Bekir Yunus Uçar: İmkanları sporcularımızın lehine kullandık

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise motosiklette gelinen noktadan memnun olduğunu ve Can'ın şampiyon, Deniz'in ise ikinci sırada zirve takibi yapmasının başarının bir gösterdiğini olduğunu dile getirdi.

Toprak Razgatlıoğlu ile Can ve Deniz Öncü kardeşlerden birinin mutla dünya şampiyonalarında adından söz ettireceğine inandığını belirten Uçar, şunları kaydetti:

"Federasyon olarak devletin bize verdiği imkanları sporcularımızın lehine sonuna kadar kullandık. En büyük destekçimiz ise şüphesiz ki Kenan Sofuoğlu gibi bir efsanenin, sporcularımızın yanında yer alması ve öncülük etmesidir. Can Öncü, ülkemizin ihtiyaç duyduğu bir dönemde şampiyonluğunu ilan etti. Ülkemiz insanlarına moral için Can'ın bu başarısına ihtiyacımız vardı. İkiziyle birlikte bundan sonra da önemli başarıla imza atabilecek yeteneğe sahip. Gelecek yıllarda daha üst klasmanlarda bayrağımızı dalgalandırmaya devam edecekler."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Macron, Libya UMH Başkanı Serrac ile telefonda görüştü

2018-09-06 20:32 - Dünya

Burundi'den BM raporuna tepki

2018-09-07 05:02 - Dünya

Almanya'da ihracat azaldı ithalat arttı

2018-09-07 14:02 - Ekonomi

A Milli Takım’ın rakibi Rusya

2018-09-06 20:02 - Spor

Samandağ'da tarım alanı yangını

2018-09-05 07:02 - Asayiş

Üsküdar'da mobilya atölyesinde yangın paniği

2018-09-05 00:02 - Asayiş

'50 yaş üzeri erkekler prostat kanseri taraması yaptırmalı'

2018-09-05 16:02 - Sağlık

TEM'de 2 tır çarpıştı, kilometrelerce kuyruk oluştu

2018-09-07 00:07 - Gündem

Teniste bir ilki başardı

2018-09-09 12:32 - Spor

Almanlar Trump'ın politikalarından korkuyor

2018-09-06 16:57 - Dünya

İlgili Haberler

Mersinspor, Türkiye Kupası'nda final bileti için Beşiktaş maçına odaklandı

17:54 - Spor

Alperen Şengün'ün 'double-double' yaptığı maçta Rockets, Suns'ı 119-111 yendi

11:53 - Spor

Short Track Federasyon Kupası 3. ve 4. yarışları, Kocaeli'de başladı

16:42 - Spor

Çaykur Rizesporlu futbolcu Sowe, Galatasaray maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu

15:38 - Spor

Samsunspor ligin ilk yarısında yenildiği Konyaspor'u mağlup etmeyi hedefliyor

15:27 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'yi hiç kimse Filistinlilerin elinden alamaz

19:22 - Siyaset

Türkiye'nin de olduğu NATO üyesi 15 ülke, iki yeni çok uluslu hava savunma girişimi başlattı

19:13 - Dünya

Uluslararası kalkınma kuruluşları, Suriye'nin yeniden inşası için bir araya geldi

19:08 - Dünya

Çin: ABD, (dış ticarette) sıfır toplamlı oyun mantığını bırakmalı

19:02 - Dünya

Macaristan Başbakanı Orban, AB'nin Ukrayna'yı destekleyen ortak açıklamasına tepki gösterd

18:58 - Dünya