?>

Salı gününden itibaren sıcaklıklar azalacak

Sıcaklıklar, tüm yurtta salı gününden itibaren hissedilir derecede azalırken, kuzey ve doğu kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ANKARA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, sıcaklıkların salı gününden itibaren tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı, kuzey ve doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, yurtta halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının pazar ve pazartesi artarak, mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi.

Salı günü, kuzeybatı kesimlerden başlayıp hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altına inecek hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği kaydedildi.

Pazar günü yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz Bölgesi ile Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer bölgelerin parçalı az bulutlu geçeceği, yağışların kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ifade edildi.

Pazartesi günü, parçalı ve çok bulutlu, zamanla Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı aktarıldı.

Yurdun büyük bir bölümünde salı günü görülecek yağışların, doğu, zamanla da kuzey ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, rüzgarın öğle saatlerinden sonra batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca hafta ortasından itibaren ülke genelinde soğuk havanın, kuzey ve doğu kesimlerde ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışının devam edeceği vurgulandı.

Soğuk hava ve özellikle kuzey ve doğu kesimlerde beklenen yoğun kar yağışı ile kuzey, iç ve batı kesimlerde etkili olacağı tahmin edilen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği, meteorolojik tahmin ve uyarıların takibinin önem taşıdığı belirtildi.

Muhabir: Zehra Aydın

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2 ayrı kazada 11 araç birbirine girdi

2016-12-04 10:08 - Asayiş

Atina'da polis kurşunuyla ölümün protestosunda 23 gözaltı

2016-12-07 02:37 - Dünya

Bolu'da öğrenci yurdunda korkutan yangın

2016-12-06 21:52 - Asayiş

Bin dolar bozdurana tapulu arazi hediye

2016-12-05 21:02 - Ekonomi

Mardin’de 1 yılda 634 terörist öldürüldü

2016-12-08 18:27 - Asayiş

Milli futbolcular, 'Yılın Fotoğrafları' için oy verdi

2016-12-09 21:47 - Medya

GAÜ Euro’yu 3,60 olarak sabitledi

2016-12-07 15:47 - Eğitim

Karayazı Belediyesine görevlendirme

2016-12-06 21:37 - Gündem

Su altının eşsiz güzellikleri bu derste

2016-12-05 14:37 - Eğitim

Kırklareli'nde FETÖ/PDY operasyonunda 229 tutuklama

2016-12-08 19:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya