?>

Salgına rağmen çalışıp Anadolu'daki okulların sıra ihtiyacını karşılıyorlar

Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin fedakar öğretmen ve öğrencilerinin ürettikleri sıralar, ilkokul öğrencileri için Siirt, Malatya, Erzurum ve Çorum'daki okullara dağıtıldı.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Kırşehir

Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen fedakarca çalışıp sıra üreterek Anadolu'daki okulların ihtiyacını karşılıyor.

Lisenin metal işleri bölümündeki 13 öğrenci, öğretmenleri öncülüğünde Kovid-19 tedbirleri eşliğinde üretime devam ediyor.

Lisenin müdürü Turan Altıok, Türkiye'nin adeta bir seferberlikle Kovid-19 salgınına karşı mücadele verdiği dönemde, meslek lisesi öğrencilerinin de öğretmenleriyle el ele vererek eğitim için katkı yapmaya devam ettiğini söyledi.

5 bin sıra siparişi verildi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ders Araçları Yapı Merkezi'nin Türkiye genelinde çalıştığı 60 okul arasında başarılı ilk üç okuldan biri olduklarına dikkati çeken Altıok, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığımızın vasıtasıyla 5 bine yakın sıra siparişi aldık. Bunun yarısını hazırlayarak dağıtıma hazır hale getirdik. Sıraları, Kırşehir'deki okula ve bakanlığımızın belirlediği illere gönderdik.

İlimizde Cumhuriyet İlkokuluna bir kısmını verdik. Siirt, Malatya, Erzurum ve Çorum'a 220'şer takım sıra yolladık. Tırlarla yerlerine ulaştırıldı. Öğrencilerimiz bu illerde kullanmaya başladı. Yine Yozgat ve belirlenen birkaç ile sıra göndereceğiz. "

Bakanlığın yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçmesiyle sorumluluklarının daha da arttığını vurgulayan Altıok, "Pandemiye rağmen öğretmen ve öğrencilerimiz hem hafta içi hem de hafta sonunda, yaz tatilinde çalıştılar.

Lisedeki öğrencilerimiz ilkokuldaki kardeşlerine sıra yetiştirmek için gayret gösteriyorlar. Ara vermeden çalışmaya devam ediyorlar." dedi.

Metal İşleri Atölyesi şefi Rıfat Yaman da pandemi nedeniyle velilerin çocuklarını okula göndermeye çekinmesi nedeniyle ilk etapta 8 öğrenci ile çalışma yaptıklarını belirterek, "Malzemeler getirildikten sonra atölyemizde bükmesini, kaynağını yıkamasını yapıp boyasını gerçekleştiriyoruz.

Daha sonra pabucunu takarak montajını yapıyoruz. Atölyemizde 13 öğrenci ve 5 öğretmenle çalışıyoruz. Öğrenciye ihtiyacımız var ama aileler pandemiden dolayı göndermeye çekiniyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya otomotiv sanayisinin kalbi IAEC 2020’de atacak

2020-10-31 16:46 - Ekonomi

Sivasspor'un yüzü Avrupa'da gülmedi

2020-10-30 18:34 - Spor

Toplu beslenme sistemlerinde ulusal menü planlama ve uygulama rehberi hazırlandı

2020-10-28 14:36 - Sağlık

Fransa'da camiye kundaklama girişimi

2020-11-01 00:21 - Dünya

AFAD'dan İzmir'deki depremle ilgili sosyal medyada dezenformasyon uyarısı

2020-10-31 03:46 - Medya

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladılar

2020-10-30 14:41 - Siyaset

Salgına rağmen çalışıp Anadolu'daki okulların sıra ihtiyacını karşılıyorlar

2020-11-02 16:01 - Çevre-Hayat

Yaylanın 'Hanım Ağası' 4 kişilik ailesi için zorlu yaşama göğüs geriyor

2020-10-28 15:26 - Çevre-Hayat

Barış Pınarı Bölgesi'nde Askeri Polis Teşkilatı, öğrencilerin yüzünü güldürdü

2020-10-26 19:36 - Dünya

Rusya, Avrupa'daki toprağına '9M729' füzesi konuşlandırmaktan vazgeçmeye hazır

2020-10-26 21:06 - Dünya

İlgili Haberler

Muş'ta işçiler bellerine bağladıkları iplerle çatılarda kar temizliği yapıyor

17:08 - Çevre-Hayat

Van Gölü'nün zemininden 1 milyon 955 bin metreküp dip çamuru ve balçık çıkarıldı

16:48 - Çevre-Hayat

Karabük'te temizlik işçisinin bayrak hassasiyeti takdir topladı

15:57 - Çevre-Hayat

Muğlalı kadın dokuma ustası, ailesinin kuşaklardır sürdüğü geleneği geleceğe taşıyor

15:22 - Çevre-Hayat

Amasya'da süt kuzularının anneleriyle buluşma anı güzel görüntüler oluşturdu

15:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

"Devlet Teşvik Tanıtım Günleri" Ankara'da başladı

17:27 - Gündem

Uzmanlar, Merkez Bankasının faiz kararını değerlendirdi

17:23 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Çok daha güçlü bir Türkiye'yi kurmak için hep beraber mücadele edeceğiz

17:18 - Siyaset

TikTok, Arnavutluk'ta 1 yıllığına yasaklandı

17:13 - Dünya

CIA'in son 2 yılda işe alınan bazı çalışanlarını işten çıkarmaya başladığı iddia edildi

17:07 - Dünya