?>

Salda Gölü bu yaz binlerce ziyaretçiyi ağırladı

Beyaz kumsalı ve suyunun berraklığıyla Maldiv Adaları'na benzetilen Burdur'daki Salda Gölü, bu yaz sezonunda 300 bin civarında ziyaretçiyi konuk etti.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

BURDUR

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki, beyaz kumsalı ve suyunun berraklığıyla Maldiv Adaları'na benzetilen Salda Gölü, yaz sezonunda 300 bin civarında ziyaretçiyi ağırladı.

Göz kamaştıran güzelliğiyle ziyaretçilerini adeta büyüleyen Salda Gölü, 184 metre derinliğe sahip tektonik bir çukurun üzerinde ve kapalı bir havzada yer alıyor.

1989'dan bu yana doğal sit alanı statüsünde olan ve yüksek turizmin potansiyeline sahip "Türkiye'nin Maldivleri"nin son yıllarda tanıtım faaliyetleri ve sosyal medyadaki paylaşımlar sayesinde popülerliği arttı.

Yaz sezonunda yurt içi ve yurt dışından bu doğa harikasını görmek ve fotoğraflamak isteyen binlerce ziyaretçi, Salda Gölü'ne akın etti.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün gün geçtikçe popülerliğinin artığını söyledi.

Geniş turizm potansiyeline sahip Salda Gölü'ne önem verdiklerini belirten Vali Şıldak, "Gölün turizme kazandırılması için geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Salda Gölü'nün bilinirliğinin hem yurt içinde hem de yurt dışında son yıllarda giderek arttığına işaret eden Şıldak, şöyle konuştu:

"Yaz döneminde gelen ziyaretçi sayısında ciddi ölçüde yükselme gördük. Bu yıl mayıs-haziran-temmuz-ağustos dilimi içinde gelen ziyaretçi sayılarına baktığımızda tespit edebildiğimiz kadarıyla bazı hafta sonraları çok fazla yoğunluk yaşanmakta. Haftalık ziyaretçi sayısının 40 binlere ulaştığını görüyoruz. Yaz sezonunda Salda Gölü'ne yaklaşık olarak 300 bin civarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin geldiğini görmekteyiz."

Gölün hem yüzülebilir hem de fotoğraf çekimine elverişliliği nedeniyle ziyaretçiler tarafından ilgi gördüğünü vurgulayan Şıldak, bölgenin doğal sit alanı içinde turizm merkezi olarak ilan edilmiş ve korunan bir sulak alan niteliğinde olduğunu anlattı.

"Yol haritası belirlendi"

Şıldak, bu doğa harikasının gelecek nesillere temiz, korunmuş ve bakımlı bırakılmasını önemsediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu maksatla hem korunması, temiz kalması hem de turizme hizmet yönüyle daha iyi elverişli şartlarda kazandırılması amacıyla çalışmalar başlattık. Bu çalışmalarımızı Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız destekliyor.

Bu kapsamda ilgili yöneticilerin bulunduğu bir heyet ilimize gelerek yerinde yaptığı incelemelerde burada yapılacak çalışmaların bir yol haritasını yerinde tespit etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda çalışmalar devam ediyor.

Bu çalışmalar neticelendiğinde ümit ediyoruz ki gölümüzün ülke ve uluslararası turizmine daha iyi şartlarda gelen ziyaretçilere hizmet verir, ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanacağı ancak bunun yanında koruma tedbirlerinin de en iyi şekilde alınmış olunacağı bir ortama kavuşmuş olur. Bu çalışmalar gelecek sezondan itibaren meyvelerini vereceğini düşünüyoruz."

"Çok güzel bir yer"

Manisa'dan Salda Gölü'ne gelen Nilgün Kocaağa, "İlk kez geldim. Çok beğendik, inanın çok şaşırdık. Dedikleri kadar varmış, çok güzel bir yer." dedi.

Ankara'dan Tolga Keskin de Antalya'dan tatil dönüşü Salda Gölü'nü merak ettikleri için uğradıklarını belirterek, "Suyu çok güzel, burada çamur banyosu da yaptık. İki yıldır merak ediyordum bugün görmek kısmet oldu. Herkese tavsiye ederim. İnşallah bu göl de bakirliğini korur ve güzelliği bozulmaz." diye konuştu.

İzmir'den gelen ve Salda Gölü'nde çamur banyosu yapan Cem Sayın da medyadan takip ettiğini, Salda Gölü'nün son yıllarda çok ünlendiğini söyledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Adli psikiyatri hastalarına 'yüksek güvenlikli odalar'

2018-09-19 19:02 - Sağlık

Çelikhan tütününde hasat zamanı

2018-09-13 20:52 - Gündem

'5 devleti diğerlerinden farklı kılan sisteme karşı çıkıyoruz'

2018-09-13 04:32 - Siyaset

Muharrem orucu dualarla açıldı

2018-09-13 02:42 - Gündem

Hava kirliliği bunama riskini artırıyor

2018-09-19 18:32 - Teknoloji

Fransa'da bilgisayar ve cep telefonlarına yıllık vergi geliyor

2018-09-14 22:02 - Dünya

Kupada üçüncü tur kuraları çekildi

2018-09-15 00:07 - Spor

'Milli Eğitim ülkemizin değişim ve dönüşümün lokomotifi'

2018-09-16 20:02 - Eğitim

Fethiye'deki ada ve koylarda çevre temizliği

2018-09-14 22:32 - Çevre-Hayat

MFÖ sevilen şarkılarını hayranları için seslendirdi

2018-09-19 03:02 - Magazin

İlgili Haberler

Artvin'de üç arkeolojik kazı alanında jeoradar çalışması yapıldı

15:47 - Çevre-Hayat

Şanlıurfalı 18 yaşındaki "Sevgi usta", 2 yıldır kebap ocağının başında

15:02 - Çevre-Hayat

Çekya'dan gelen 15 dağcı Yüksekova'nın doğal güzelliklerini gezdi

14:02 - Çevre-Hayat

Hazır giyim sektöründeki büyümeye rağmen 60 yıldır terziliği sürdürüyor

13:57 - Çevre-Hayat

Zeki Müren'in arkadaşlarıyla gölgesinde oynadığı manolya ağacı korunuyor

13:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

01:12 - Siyaset

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ABD'de iş dünyasına hitap etti

00:48 - Ekonomi

Batı Şeria'da İsrail ordusu ile gaspçı İsraillilerin baskın ve saldırıları sürüyor

00:43 - Dünya

Ankara'da Büyükelçi Kebapcıoğlu'na "Üstün Liyakat Nişanı" takdim edildi

00:22 - Gündem

Bakan Şimşek: İş aleminden beklentimiz Orta Vadeli Program'ı rehber edinmeleri

00:18 - Ekonomi