?>

Sahte profesöre 335 yıl hapis talebi

Bursa’da, sahte diploma ile kekemelik merkezi açarak 33 hastayı dolandıran Emre Nuri Korkut, 335 yıl hapis talebiyle yargılanıyor. Korkut, açtığı kliniğe gelen hastaların profesör gözetimi gerektirecek sağlık sıkıntıları olmadığını ileri sürdü.

Asayiş - 7 yıl önce

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda vatandaşın kekemelik merkezine gittikleri halde bir sonuç alamadıklarını iddia ederek, söz konusu merkezin sahibi Emre Nuri Korkut’tan şikayetçi oldu. Şikayetleri değerlendiren KOM ekipleri, Korkut’un iş yerine baskın düzenledi. Baskında sahte olduğu tespit edilen çok sayıda sertifika ile Pensilvanya Üniversitesi’ne ait sahte diploma ele geçirildi. Gözaltına alınan Korkut çıkarıldığı mahkemece önce adli kontrol şartıyla serbest kaldı, ardından savcının itirazı ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"KENDİMİ KİMSEYE PROFESÖR OLARAK TANITMADIM"

Hakkında yürütülen soruşturma tamamlanan Korkut için hazırlanan iddianamede, sanığın 33 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık ve resmî belgede sahtecilik suçlamalarından 335 yıl hapis talebiyle yargılanan Korkut ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan davaya tutuklu sanık Korkut, avukatları ve dolandırılan 9 kişi katıldı. Duruşmada savunma yapan sahte profesör, iddiaları kabul etmeyerek açtığı kekemelik ve konuşma bozuklukları merkezine gelen hastaların herhangi bir profesör kontrolü gerektirecek bir hastalığa sahip olmadıklarını, dolayısıyla kendisinin de kimseye profesör gibi davranmadığını savundu.

Lise mezunu olduğu öğrenilen Korkut, “Bana gelen hastaların hiçbiri sağlık engeli olan ya da sağlık sıkıntısı sebebi ile kekemelik yaşayan hastalar değildi. Hastalar bana düzelip düzelmeyeceklerini soruyordu. Ben de onlara bir haftalık deneme süresinden sonra devam edip etmeyeceklerini sorup öyle devam ediyordum. Benim yaptığım şey bir profesör işi değildi. Kendimi kimseye profesör olarak tanıtmadım, Emre Hoca olarak tanıttım. Bana gelen hastalar iyileştiklerini söylediler. Ben suçsuzum, kimseyi dolandırmadım” dedi.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

YÖK atlas 2018 tercih YKS sıralama PUAN DURUMU | YÖK ATLAS PUANLAR (YÖK SIRALAMA 2018)

2018-07-31 20:02 - Eğitim

Lice'de öldürülen terörist gri listede çıktı

2018-07-29 22:02 - Asayiş

Trabzonspor'da ayrılık

2018-07-26 20:05 - Spor

'Edebiyatıyla Kahramanmaraş zengin bir yer'

2018-07-28 02:32 - Kültür Sanat

TİKA'nın Sırbistan'daki ahududu çiftliklerinde hasat vakti

2018-07-29 15:03 - Genel

Yağmurlu havalar e-ticarete yaradı

2018-07-25 17:23 - Ekonomi

Gediz Fırkateyni 12 ülkede 15 liman ziyaret etti

2018-07-30 19:12 - Gündem

Emniyet'in "Kurbağa Adamlar"ı Suyun altında suçu aydınlatıyorlar

2018-07-25 17:16 - Teknoloji

Kazı ekibinin maskotu yavru baykuşlar

2018-07-31 18:33 - Çevre-Hayat

Tunus'ta Gannuşi'den uzlaşı çağrısı

2018-07-28 01:17 - Dünya

İlgili Haberler

Sinop'ta kar ve sağanak sonrası toprak kayması oluştu

12:32 - Asayiş

Afyonkarahisar'da orman ürünleri fabrikasında çıkan yangına müdahale sürüyor

11:44 - Asayiş

Erzurum'da dedektör köpek 'Zahir'in desteğiyle kaçak sigara, tüfek ve tabanca yakalandı

11:44 - Asayiş

Düzce'de kar küreme aracı ile tırın köprüden devrildiği kazada sürücüler öldü

11:35 - Asayiş

FETÖ'nün KPSS çalışma evlerine yönelik soruşturmada 6 gözaltı kararı

11:12 - Asayiş

Günün Manşetleri

Almanya 2024'te ABD ile ticarette 70 milyar avro fazla verdi

16:37 - Ekonomi

Emine Erdoğan'dan Malezya'daki temaslarına ilişkin paylaşım

16:32 - Siyaset

Beşiktaş, Elan Ricardo'yu kadrosuna kattı

16:28 - Spor

Bakan Bolat: Malezya ile ticaretin artırılması için her türlü adımı desteklemeye devam edeceğiz

16:22 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da

16:18 - Dünya