?>

Sahilde kadına şiddeti oynadılar, görenler gerçek sandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Paramatik Derneği İl Başkanlığı'nın “Kadına ve Aile İçi Şiddete” dikkat çekmek amacıyla düzenlediği tatbikat gerçeği aratmadı. Erkeğin kadını tokatladığı, kadının ise erkeği bıçakladığı senaryoyu görenler gerçek sandı.

Çevre-Hayat - 9 yıl önce

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Paramatik Derneği İl Başkanlığı ve Lokman Hekim Esnaf Hastanesi iş birliği ile düzenlenen tatbikata, Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de destek verdi. Senaryo gereği ATT çalışanı Tuğçe Milaslıoğlu ile paramatik çalışanı Ömer Öcal, evli bir çifti canlandırarak Fethiye sahil bandında yürürken tartışmaya başladı. Kendisinin aldatıldığını iddia eden kadın, eşi ile yüksek sesle tartışırken bir anda eşi tarafından tokatla yere düşürüldü. Erkek bu kez yerde bağırmaya devam eden kadına, bu kez tekmeler savurdu. Restoran önünde oturan gençler, çifti ayırmak için bulundukları yerden kalkıp kadına yardıma koştu. Eşini döven adam olay yerinden birkaç metre gittikten sonra yerden kalkan kadın, restoran önünde bir masa üzerindeki bıçağı kapıp eşinin arkasından yaklaşarak karnına sapladı. Adam bir anda kanlar içinde kalırken, karnına saplanan bıçağı çıkarıp yere attıktan sonra yere yığıldı. Sinir krizleri geçiren kadını ise çevredeki gençler tutup sakinleştirmeye çalışırken 112 acil sağlık ekiplerinden yardım istendi. Sahil bandından geçen vatandaşlar, tatbikatı gerçek sandı. Bazı vatandaşlar yerde yatan adamla kadının kim olduğunu öğrenmeye çalıştı.

SAĞLIK EKİBİ FEDAKARCA ÇALIŞIYOR Tatbikatın ardından bir açıklama yapan Muğla il Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Eriş Başaran Akça, “112 acil ambulanslarında bizim ATT paramatik bazen doktor ve Ambulans şoförü arkadaşlarımız görev yapıyor. Muğla 112 olarak 38 istasyon 280’e yakın ATT ve 90’ın üzerinde paramatik arkadaşlarımızla beraber gece gündüz 7/24 sağlık hizmetini en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Bugün burada 22 aralık paramatikler günü kapsamında çok güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta maalesef toplumumuzun kanayan bir yarası olan kadına yönelik şiddet konusunu işledik. Toplumsal bir farkındalık yaratarak aynı zamanda 112 ekiplerinin başarılı çalışmalarını sizlerle paylaşmak istedik. Sadece 112 ambulans anlamında değil 4 tane motorize, aynı zaman da Muğla'da bir ilk olan zodiak botumuz ve skoturlarımız da var. Yani acil sağlık araç çeşitliliği en fazla olan Muğla 112’dir. Sağlık hizmeti olarak halkımıza elimizden gelen hizmeti sunuyoruz ve arkadaşlarımızda yoğun bir gayret içerisinde vatandaşımızın sağlığı için uğraşıyorlar .Çok güzel bir tatbikat gerçekleştirdiler. Sadece kadına yönelik şiddet değil. Sağlık personeline yönelik şiddetinde önüne geçmek istiyoruz çünkü bu aynı zamanda Bakanlığımızın da bir politikası” dedi.

Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak da, bu tatbikatın Fethiye’de yapılmasının önemine dikkat çekerek “Sağlık ekiplerimiz diğer ilçelerimizde de elbette bütün hızıyla çalışıyor. Destek veriyorlar bütün işlemlerde. Ama biz bu tatbikata destek olabildiysek ne mutlu. Bütün ekibe teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarım özveriyle çalışıyorlar. Buradaki tatbikat sırasında halkın yardımını da gördük. Bu da önemliydi. Bizlere nasıl yardımcı olacaklarını gösterdiler” dedi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Golf Federasyonu toplandı

2015-12-22 19:17 - Spor

Danimarka'da skandal mülteci yasası hazırlığı

2015-12-19 01:04 - Dünya

Kriz endişesi Türk domatesine yeni pazarlar kazandırdı

2015-12-22 12:35 - Ekonomi

İşte iPhone 7!

2015-12-23 13:25 - Genel

Şehit oğula son öpücük

2015-12-23 16:07 - Genel

Kaymakam devreye girdi, kepenkler açıldı!

2015-12-22 18:26 - Genel

Bakan Kılıç’tan Mevlit Kandili mesajı

2015-12-22 23:11 - Politika

Kış güzellikler getirdi

2015-12-24 11:27 - Genel

İstanbul’da 3 ilçede 8 araç kundaklandı

2015-12-18 08:34 - Asayiş

’Su deposu sandılar ama...

2015-12-24 11:27 - Genel

İlgili Haberler

Düzce ve Kayseri'de kar tatilini fırsat bilen çocuklar kızakla kaydı

19:08 - Çevre-Hayat

İstanbul İnsani Yardım Derneği, Adıyaman'da 5 oyun sınıfı açtı

18:52 - Çevre-Hayat

Trabzon'da kalkan balıklarının yaşlarını belirleme çalışması yapıldı

17:52 - Çevre-Hayat

"Filenin Şalvarlı Sultanları", Kuzeyboru ile gösteri maçı yaptı

16:37 - Çevre-Hayat

Doktorun dikkatiyle dudak kanseri olduğunu öğrenen hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

16:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fatih'te sahipsiz köpeklerin saldırısı cep telefonu kamerasında

21:58 - Gündem

Hamas'tan Filistinlilerin yerlerinden edilmesini reddetmek için 'acil Arap zirvesi' çağrısı

21:34 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'asrın birlikteliği'ne katkı sağlayan kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerine plaket

21:22 - Siyaset

Trump'ın Özel Temsilcisi Kellogg, Ukrayna-Rusya barışının 'aylar içinde' sağlanabileceğini söyledi

21:18 - Dünya

Kayseri, Sakarya ve Sinop'ta eğitime 1 gün ara verildi

20:27 - Eğitim