?>

Sağlık görevlilerinin telefonla yönlendirdiği babaanneden 'hayat kurtaran müdahale'

Adıyaman'da boğazına oyuncak parçası kaçınca nefessiz kalan 3 yaşındaki çocuk, 112 Acil Servis personelinin telefonla yönlendirdiği babaannenin müdahalesiyle kurtuldu.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Adıyaman

Adıyaman'da boğazına oyuncak parçası kaçınca nefessiz kalan 3 yaşındaki çocuk, 112 Acil Servis personelinin babaanneye telefonla yaptığı yönlendirme sayesinde kaldı.

Sümerevler Mahallesi'nde yaşayan Seydi ve Bedriye Kocadayı çiftinin en küçük çocukları olan Halil İbrahim'in (3) boğazına evde oyun oynadığı esnada oyuncak parçası kaçtı.

Küçük çocuğun nefessiz kaldığını fark eden aile yakınları, 112 Acil Servisi arayarak, ambulans talebinde bulundu.

Çağrıya cevap veren paramedik Aylin Demirel, telefonda yönlendirmede bulunduğu babaanne Ayşe Kocadayı'ya nasıl ilk yardım yapacağını anlattı.

Kocadayı'nın müdahalesiyle boğazındaki cisim çıkartılan çocuk, kontrol amaçlı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı belirlenen Halil İbrahim Kocadayı, taburcu edildi.

"Benim için anlatılmaz bir duygu"

Sağlık çalışanı Aylin Demirel, yaptığı açıklamada, ailenin kendilerini aradığında büyük panik içinde olduğunu söyledi.

Durum hakkında bilgi aldığını aktaran Demirel, "Çocuğun solunumunun tıkandığını ve morardığını bize belirttiler.

Çocuk hastalarda bizim için solunum çok önemli. Ambulansı hemen adrese çıkarttık, aynı zamanda aileye ilk yardım bilgilerini verdim. Neler yapmaları gerektiğini tek tek anlattım." dedi.

Hem sağlık çalışanı hem de anne olarak olaya yaklaştığını belirten Demirel, "Benim için anlatılmaz bir duygu, insanların en önemli anında yardımcı olabilmek onların hayata tutunabilmelerini sağlamak bizim için çok önemli." ifadesini kullandı.

Demirel, çocuk hastaneye gittikten sonra da sağlık durumu takip ettiğini anlatarak, "Aile hastaneye gittikten sonra da onları aradım.

Çok şükür çocuğun durumu iyiymiş. Buradaki arkadaşlarımıza ve bana da bir moral oldu." diye konuştu.

"Allah sağlık çalışanlarından razı olsun"

Babaanne Ayşe Kocadayı da kızının 112 Acil Servis ekiplerini aradığını ve onların anlattıklarını da kendisinin uyguladığını belirterek, "Yüz üstü çevirerek sırtına vurdum ve oyuncak boğazından çıktı.

Allah sağlık çalışanlarından razı olsun, onlar olmasaydı çocuğumuz boğulabilirdi." diye konuştu.

Anne Bedriye Kocadayı ise kendisinin mutfakta yemek yaptığı esnada çocuğunun boğazına oyuncak parçası kaçtığını ve geldiğinde ise nefessiz kaldığını gördüğünü söyledi.

Babaannenin müdahalesiyle çocuğunun kurtulduğunu anlatan anne Kocadayı, çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Sağlık personeli Aylin hanıma teşekkür ediyorum. O olmasaydı çocuğumu kurtaramazdık belki.

Buradan annelere sesleniyorum sizler de çocuklarınıza oyun oynadıkları esnada dikkat edin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

FIFA En İyiler Ödülleri'nin finalistleri açıklandı

2020-12-11 23:56 - Spor

Türk bilim insanlarından 'Kovid-19 aşısıyla ilgili bilgi kirliliğine dikkat' uyarısı

2020-12-09 14:41 - Gündem

Rasulayn şehitleri memleketlerine uğurlandı

2020-12-11 13:16 - Gündem

Türkçe e-kitaplar şimdi Storytel'de

2020-12-10 22:06 - Gündem

Venezuela'da parlamento seçimleri siyasi krizi derinleştirebilir

2020-12-10 15:17 - Dünya

Türkiye'nin ilk jet motoru 'Gökbey'le semada olacak

2020-12-07 18:19 - Gündem

Sağlık görevlilerinin telefonla yönlendirdiği babaanneden 'hayat kurtaran müdahale'

2020-12-12 14:56 - Çevre-Hayat

Aktör Harrison Ford 'Indiana Jones'un son filminde oynayacak

2020-12-11 18:21 - Kültür Sanat

Cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur için dua edildi

2020-12-11 17:51 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yüz yüze eğitim kabine toplantısında tekrar değerlendirmeye alınacak

2020-12-11 18:30 - Eğitim

İlgili Haberler

İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu

23:57 - Çevre-Hayat

Ege ve Marmara'da 8 ilçede deniz suyunda çekilme gözlendi

23:13 - Çevre-Hayat

İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağışı etkili oluyor

21:43 - Çevre-Hayat

İsrail'in çekilmesinin ardından köyüne dönen Filistinli kadın, evinin enkazına yanaşamıyor

21:22 - Çevre-Hayat

Trabzon'da öğrenciler için okul bahçesine kamyonla kar döküldü

20:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fitch: ABD'de tüketim dirençli ancak politika belirsizlikleri risk oluşturuyor

01:17 - Dünya

Hırvatistan'da Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan sergi açıldı

01:13 - Kültür Sanat

Avusturya'nın başkenti Viyana’da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' temalı panel düzenlendi

01:07 - Dünya

İsrail işgal atındaki Batı Şeria'da 10 evi yıktı

00:38 - Dünya

Fransa ve Çin, yapay zekanın küresel yönetiminde daha fazla rol üstlenmek istiyor

00:33 - Dünya