?>

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 'Taşeronlara kadro kongreden sonra geliyor'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının kadro sorularına "Meclise gelişi muhtemelen ayın 22'sinden sonraki döneme gelir. Bu bir ay içerisinde inanıyorum ki Meclise gelir ve biter." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çanakkale'de sağlık çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Sağlık Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgiler veren Müezzinoğlu, "Bu çalışmalardan yabancılar rahatsız. Alman'ın rahatsız olmasını anlıyorum, İngiliz'in, Fransız'ın rahatsız olmasını anlıyorum. Ama içimizdeki Fransızları anlamıyorum" dedi. Çanakkale'de bir restoranda düzenlenen kahvaltıya Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve sağlık kurumları yetkilileri katıldı. Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Türkiye genelinde 273 hastane ile 40 bin yatak kapasitesinin üzerinde hastanelerin inşaatlarının devam ettiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, bu hastanelerin bir kısmının bu yıl, bir kısmının da önümüzdeki sene biteceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Bu yıl hizmete girecek olan hastaneler arasında sabahtan ziyaretini yaptığımız 400 yataklı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi de var. Bu hastanemiz inşallah eylül ya da ekim ayında bitecek. Çanakkaleliler için hayırlı ve uğurlu olsun. Yine buradan Lapseki Devlet Hastanesi temel atma törenine geçiyoruz. Onu da inşallah bir yıl içinde tamamlayacağız" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK 

 Özlük haklarıyla ilgili düzenlemelerden de bahseden Müezzinoğlu, "Hepimiz istiyoruz ki yarınlarımız daha iyi olsun. Gece gündüz çalışacağız. Emekli hekimlerimizin özlük haklarıyla ilgili meseleyi meclise getireceğiz. Yıpranma payını TBMM'ye getireceğiz. Dünyanın hiç bir yerinde sağlığa bu kadar yatırım yapan ülke yok. Almanya'ya gıpta ile bakarak, İngiltere'de, Fransa'da o varmış' diyerek değil, 'benim ülkemde daha moderni, daha güzeli var' diyerek, inşallah 2023'de o muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefe ulaşacağız. Çünkü biz büyük bir milletiz. Zaman zaman fitne fesada bu milleti mahkum etmeye çalışanlar olmuştur. Olacaktır. Çanakkale’de verdiğimiz mücadele gibi, teröristin başını ezecek, ona fırsat vermeyecek şekilde bu mücadeleyi vereceğiz. İnşallah bunu da kısa zamanda başaracağız” diye konuştu.

“İÇİMİZDEKİ FRANSIZLARIN RAHATSIZ OLMASINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM” 

 Türkiye’nin şehir hastanelerinden Almanya, İngiltere ve Fransa’nın rahatsız olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “Niye rahatsızlar? Çünkü Türkiye sağlıkta bölgede sağlık merkezi olacak. Onun için rahatsızlar. Şu rahatsız, bu rahatsız. Almanya’nın, İngiltere’nin, Fransız rahatsız olmasını anlıyorum da, içimizdeki Fransızların rahatsız olmasını anlamakta zorlanıyorum” dedi.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SORUSU

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dinledi. Müezzinoğlu, kadrolarla ilgili sorulara, "Şu anda biliyorsunuz, AK Parti olarak bir süreç var. Ayın 22'sinde bir kongremiz var. Genel kuruldan sonra muhtemelen yeni bir kurulma çalışması olacak. Bakanlar kurulumuzda, hizmet alımındaki kardeşlerimizle ilgili, sayın başbakanımızın grupta kamuoyuna deklare ettiği sürecin yasalaşmasıyla alakalı bütün çalışmaları tamamladık. Ama meclise gelişi muhtemelen ayın 22'sinden sonraki döneme gelir. Bu bir ay içerisinde inanıyorum ki meclise gelir ve biter" diye konuştu.   

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Deli Şiirler" İşte, akıl hastalarının Bakırköy'de yazdığı 50 yıllık şiirler...

2016-05-13 18:33 - Özel Haber

Galaxy A4'ün ekranı nasıl olacak!

2016-05-08 07:02 - Teknoloji

Canlı bomba şüphelisi kadın yakalandı!

2016-05-08 02:08 - Yerel haber-Şirket Haber

Google Çeviri her uygulamada kullanılabilecek

2016-05-13 06:32 - Teknoloji

Hasan Şaş’ın kızı 7 yaşına bastı

2016-05-10 13:46 - Magazin

Herkesin konuştuğu genç fenomene ödül

2016-05-07 18:42 - Medya

“Başkanlık Sistemi Getirilecektir!” Erbakan 43 yıl önce '73 Beyannamesi'nde vaad etmişti!

2016-05-12 09:52 - Özel Haber

Android, iPhone ve iPad İçin en yeni yarış oyunları

2016-05-10 04:51 - Teknoloji

MHP'den 'Kurultay' açıklaması

2016-05-11 23:17 - Siyaset

Kuraklık buğday üreticisini vurdu

2016-05-09 17:53 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkevi'nde Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ile görüştü

00:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chery International Başkanı Zhang Guibing'i kabul etti

18:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız

14:48 - Siyaset

AK Parti Grup Başkanı Güler, yeni yasama yılındaki ana gündem başlıklarını anlattı

11:37 - Siyaset

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den, Türkevi hakkındaki iddialara cevap

21:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrailliler Gazze'de esir takası anlaşması talebiyle gösteri düzenledi

00:23 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkevi'nde Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ile görüştü

00:12 - Siyaset

İsrail’in bugün Lübnan’a yönelik saldırılarda ölenlerin sayısı 33'e yükseldi

23:53 - Dünya

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Puan kaybetmek benim sorumluluğum

23:27 - Spor

İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı Halevi'yle Lübnan'a saldırıları genişletmeyi görüştü

23:03 - Dünya