?>

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısının faili yakalandı

İstanbul'da PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonla yakalanan Ş.B.’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Aralık 2015 tarihinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının faili olduğu öğrenildi.

Asayiş - 8 yıl önce

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 1 temizlik görevlisinin hayatını kaybettiği patlamanın failinin Kadıköy’de trafik kontrolü sırasında durdurulan araçtaki Mehmet Şafi Karabulut ismine düzenlemiş sahte nüfus cüzdanı ile yakalanan Ş.B. olduğu belirtildi. Şüpheli Ş.B.’nin Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısını gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Ş.B.’nin emniyetteki ifadesinde İstanbul’a çalıntı araç ile bombalı eylem için geldiğini ve Batman’da ‘Özgür’ kod adlı örgüt mensubunda yaklaşık 35-40 adet C4 patlayıcı bulunduğunu söylediği öğrenildi. Öte yandan şüphelinin Mardin Kızıltepe’de Suriye uyruklu ‘Ethem’ kod adlı örgüt mensubunun Türkiye’ye gelen örgütün sözde özel kuvvetler olarak adlandırılan mensuplarına barınacak yer temin ettiğini söylediği de öne sürüldü.

Şüpheli Ş.B.’nin beyanları üzerine ‘Özgür’ kod adlı F.D. Batman’da, ‘Ethem’ kod adlı E.M. Mardin’de, M.H.O. ve E.Z. isimli şahıslar Mersin’de yakalanarak gözaltına alındı. Üç farklı şehirde şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 60 kilogram cinsi belli olmayan patlayıcı, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, yüklü miktarda senet ve çekler, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve tüfeğe ait 25 adet fişek, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 10 adet fişek, çok miktarda örgütsel kitap, 1 adet kılıç hançer ile dijital materyaller ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Ş.B., F.D., E.Z., E. M., M.H.O. adliyeye sevk edildi. Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sorgusu tamamlanan şüphelilerden Ş.B, E.Z. ve F.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.H.O. ve E.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Pendik’te bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Aralık 2015 tarihinde patlama meydana gelmişti. Olayda havalimanı temizlik görevlilerinden Zehra Yamaç hayatını kaybetmiş, Canan Çelik Burgucu yaralanmıştı.

Gamze Erdemir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anadolu'dan fedakar öğretmen hikayeleri

2017-11-23 20:02 - Çevre-Hayat

Son teknolojiyle hayvanlara şifa dağıtıyorlar

2017-11-20 15:32 - Sağlık

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: NATO tatbikatında yapılanlar alçakça bir tutumdur

2017-11-19 16:56 - Genel

2016 Türkiye Fair Play Ödüllerdi sahiplerini buldu

2017-11-21 01:45 - Spor

Suriyeli öğretmenlerin buruk Öğretmenler Günü

2017-11-24 19:47 - Kültür Sanat

Jandarma personel alımı başvurusu için son 1 hafta |İşte başvuru kriterleri

2017-11-20 18:57 - Genel

FETÖ şüphelisi eski rektör Çelik hakim karşısına çıktı

2017-11-21 03:07 - Gündem

Genelkurmay Başkanı Akar, Soçi'de Rusya ve İran Genelkurmay Başkanları ile bir araya geldi

2017-11-22 03:12 - Gündem

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Kahire'de toplandı

2017-11-20 02:32 - Dünya

Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı detayları açıklandı

2017-11-21 19:53 - Genel

İlgili Haberler

Kayseri'de yaban keçisi avlayan kişiye 953 bin 82 lira ceza uygulandı

12:13 - Asayiş

İstanbul ve İzmir'deki operasyonlarda yaklaşık 7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

10:38 - Asayiş

Eskişehir'de tır ile servis minibüsünün çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı

23:57 - Asayiş

Kırmızı bültenle aranan kişi Ordu'da tutuklandı

16:27 - Asayiş

Afyonkarahisar'da bir yağ fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

16:12 - Asayiş

Günün Manşetleri

Beşiktaş, bir "büyük" maçta daha yine skoru koruyamadı

22:47 - Spor

Trump, Avustralya'daki saldırıya müdahale eden Ahmed el-Ahmed'den övgüyle bahsetti

22:38 - Dünya

Hasan Dağı'nda mahsur kalan 2 üniversite öğrencisi askeri helikopterle kurtarıldı

22:33 - Gündem

Trabzonspor ile Beşiktaş 3-3 berabere kaldı

22:22 - Spor

Başakşehir deplasmanda Samsunspor'u 2-0 yendi

22:12 - Spor