?>

Rusya, Edremit zeytinyağını çok sevecek! -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Türkiye’de üretilen zeytinyağının Rusya piyasasındaki ihracat potansiyelini araştırmak için Moskova'ya çıkarma yapan Edremit Ticaret Odası heyeti RTİB ofisini ziyaret etti yapılacak anlaşmalar sonucu, Rusya’nın Edremit zeytinyağını çok seveceği ifade edildi

Özel Haber - 2 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Edremit Ticaret Odası, bölgenin zeytinyağının Rusya piyasasındaki ihracat potansiyelini araştırmak için Moskova'ya çıkarma yaptı. 

Moskova merkezli Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) ofisini de ziyaret eden Edremit Ticaret Odası heyeti, bu bağlamda yapılacak çalışma planlarını ele aldı. 

RTİB Başkanı Naki Karaaslan, görüşmede Rusya piyasası ve ekonomisi ile ilgili kısa bilgilerde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan RTİB Başkanı Karaaslan, "Edremit Ticaret Odası heyetinin Moskova ziyaretinin ana nedeni bölgenin zeytinyağı ürünlerinin Rusya piyasasında değerlendirilmesi ve olası sevkiyatların yapılabilmesi için planların yapılması. Bu yıl Avrupa'da, özellikle İspanya'da kuraklığın olması ve Rusya'ya yönelik Batı yaptırımlar, zeytinyağı sevkiyatını da ciddi etkiledi. Rusya bu bağlamda zeytinyağı için yeni arayış içinde. Türk zeytinyağının Rusya pazarında fazla yeri yok. Bu ürünlerin sevkiyatını artırmak için Edremit iş dünyası bu ziyareti gerçekleştirdi" dedi. 

SEMERCİ: EDREMİT ZEYTİNYAĞINI RUSYA ÇOK SEVECEK..

Heyete başkanlık eden Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı ve zeytinyağı üreticisi Mehmet Hakkı Semerci de Moskova'da faydalı görüşmeler yaptıklarını anlattı. Edremit zeytinyağının çok kaliteli ve sağlık açısından faydalı ürün olduğunu vurgulayan Semerci, Rusya piyasasına büyük ilgi duyduklarını kaydetti. Semerci, "RTİB ofisinde sayın Başkan Naki Karaaslan ve diğer üye işadamları ile görüşerek faydalı bilgiler edindik. Moskova'da yaptığımız tüm bu görüşmeleri değerlendireceğiz. Kısa zaman içinde Edremit zeytinyağının Rusya piyasasına ihracatının başlatılması için bir plan belirleyeceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Rus dostlarımız Edremit zeytinyağlarını çok sevecekler" diye konuştu.  

“TÜRKİYE, RUSYA’YA ZEYTİNYAĞI İHRACATINDA KİLİT ROL OYNAYABİLİR”

Bu arada, BusinesStat'ın 2022 yılında hazırladığı Rusya Zeytinyağı Pazarı Analizi'ne göre, Türkiye, Rusya'ya zeytinyağı ihracatında kilit rol oynayabilir. 

Araştırmada, "Haziran 2022 itibariyle, Rusya'ya zeytinyağı ithalatına doğrudan bir yaptırım uygulanmadı, ancak perakende zincirleri, döviz işlemlerindeki komplikasyonlar ve dengesiz tedarik zincirleri nedeniyle ödeme ve teslimatta zorluklar bildiriyor. Bu bağlamda, bazı tedarikçiler, Rus ithalatçılarla işbirliği yapmayı reddetti. Avrupa ülkeleri tarafından en katı yaptırım senaryosunun getirilmesine bağlı olarak, Türkiye ve Tunus, Rusya'ya zeytinyağı ihracatında kilit rol oynayabilir" denildi. 

"İTALYA VE İSPANYA'DAN GELEN TEDARİKLER AZALTILMAYA ÇALIŞILIYOR..."

Rusya'nın resmi gazetesi Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, "yaptırımlar ortamında Rusya'da Türk zeytinyağı mağazalarda ortaya çıkmaya başladı." 

Gazetenin araştırmasına göre, Rus ticaret ağları, alternatif zeytinyağı tedarikçileri arıyor. 

Haberde, "Türk zeytinyağları, zaten mağaza raflarında yer almaya başladı. Perakendeciler, yükümlülüklerinden henüz vazgeçmemiş olsalar da, dost olmayan İspanya ve İtalya'dan gelen tedariklere olan bağımlılığı azaltmaya çalışıyorlar" denildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Havalimanı ağustosta dünyanın en yoğun 5. havalimanı oldu

2022-08-22 17:59 - Çevre & Seyahat

Almanya’da şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu

2022-08-27 14:55 - Dünya

Filenin Efeleri, Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek

2022-08-25 11:10 - Spor

Dünyada 'modern köle' sayılabilecek çocuk işçilerin sayısı artıyor

2022-08-23 12:34 - Dünya

Rusya'da siyaset uzmanı Dugin’in kızının ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

2022-08-21 11:06 - Dünya

CHP'li Tanju Özcan'ın durumu 26 Eylül'de Yüksek Disiplin Kurulunda görüşülecek

2022-08-22 17:35 - Siyaset

'Ukrayna'nın toprak bütünlüğü küresel güvenlik ve istikrar bakımından kritik öneme sahipti

2022-08-23 17:14 - Gündem

'Oyun olarak kazanabileceğimiz müsabakada berabere kalarak elendik'

2022-08-25 01:28 - Spor

Siçuan'da kuraklık nedeniyle fabrikalardaki elektrik kesintileri devam ediyor

2022-08-22 18:24 - Dünya

Türk Yıldızları Afyonkarahisar'da gösteri uçuşu yaptı

2022-08-26 16:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Gazprom, 2024 yılında Türkiye'ye 21,374 milyar metreküp doğalgaz arzı gerçekleştirdi

19:11 - Özel Haber

Yabancı markaların geri dönüşü Rusya Federasyonu'nda rekabeti artıracak

00:23 - Özel Haber

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

09:33 - Özel Haber

Rus yetkili Zavalny: Rusya, boru hattıyla gaz ihracatını yıllık 240 milyar metreküpe çıkarabilir

20:53 - Özel Haber

Rus siyasi uzman Markov: Azerbaycan çok boyutlu ilişkilerden yana

21:31 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Trump yönetimi, 8 Latin Amerika kartelini "yabancı terör örgütü" olarak nitelendirdi

23:57 - Dünya

İtalya'da bazı banka ve firmaların internet siteleri, tekrar siber saldırıların hedefi oldu

23:47 - Dünya

Bursa Deniz Otobüslerinde sefer iptalleri

23:46 - Çevre & Seyahat