?>

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Suriye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Suriye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz, Suriye'nin bölünmesi tüm Ortadoğu'yu etkiler" dedi.

Genel - 7 yıl önce

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Kore Yarımadası'nda savaş başlatılması kabul edilemez. Öfkeyi yatıştırmak zorundayız." dedi.

Lavrov, BM 72. Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında BM Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Güvenlik Kurulu'na hitabında, "Kuzey Kore'yi tamamen yok ederiz" açıklaması üzerine iki ülke arasında artan gerginliğe yönelik soruya Lavrov, "Karşılıklı devam eden tehditler ve Kore Yarımadası'nda savaş başlatılması kabul edilemez. Öfkeyi yatıştırmak zorundayız." yanıtını verdi.

"Tarafsız Avrupa ülkeleri arabuluculuk yapabilir"

Lavrov, Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un karşılıklı tehditkar söylemlerini "anaokulu çocukları kavgası" olarak nitelendirdi.

Arabulucuk girişimlerini memnuniyetle karşılayacaklarını belirten Lavrov, bazı tarafsız Avrupa ülkelerinin Kuzey Kore krizinde arabuluculuk rolü üstlenebileceğini ifade etti.

Rusya, nükleer anlaşmasının yeniden görüşülmesine karşı

Lavrov, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın tekrar görüşmelere açılıp açılmayacağına ilişkin ise "Rusya, nükleer anlaşmanın tekrar görüşülmesini istemiyor." dedi.

İran nükleer anlaşmasının başarısız olması durumunda Kuzey Kore'nin nükleer görüşmelere ya da anlaşma yapmaya yanaşmayacağı uyarısında bulunan Lavrov, "Bu, Kuzey Kore'ye yanlış bir mesaj gönderir." ifadesini kullandı.

"Suriye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz"

Suriye ile ilgili de değerlendirmede bulunan Lavrov, Suriye'de önceliklerinin teröre son vermek olduğunu, bunun için de ABD ve Rusya'nın etkili bir şekilde işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Lavrov, Suriye'nin bölünmesiyle ilgili endişelere ilişkin bir soruya ise "Suriye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz, Suriye'nin bölünmesi tüm Ortadoğu'yu etkiler." yanıtını verdi.

"Filistinlilerin henüz bir devleti yok"

İsrail-Filistin sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lavrov, yaklaşık 70 yıldır çözülemeyen sorunun endişe verici olduğunu vurgulayarak, "Uluslararası toplum çok uzun süredir çözülemeyen bir sorun yüzünden acı çeken bir ulusa karşı haksız davranıyor. Filistinlilerin henüz bir devleti yok." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

“Duygusal bağ kuran araç“ DV S Angel, Frankfurt'ta görücüye çıktı

2017-09-18 15:22 - Ekonomi

Meydan İstanbul 5M Migros mağazası açıldı

2017-09-18 20:00 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kofi Annan ile 'Arakan'ı görüştü

2017-09-16 23:36 - Genel

Arapça Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

2017-09-22 12:22 - Kültür Sanat

Ekong: 'Galatasaray maçını sabırsızlıkla bekliyorum'

2017-09-17 16:32 - Spor

Hollandalı ırkçı liderden İslam karşıtı açıklama

2017-09-17 00:12 - Dünya

'Korkma Oğlum' filminin Almanya galası yapıldı

2017-09-17 13:32 - Kültür Sanat

Zaman Gazetesinin yönetici ve yazarlarının yargılandığı davada 2. gün

2017-09-19 13:47 - Gündem

Emine Erdoğan'dan dünya liderlerinin eşlerine 'Arakan' mektubu

2017-09-16 17:17 - Gündem

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Erdmann Dışişlerine çağrıldı

2017-09-17 01:35 - Genel

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kar beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat

New York borsası resesyon endişeleriyle düşüşle kapandı

00:23 - Ekonomi

Türkiye, Jeopolitik Fırtınada dik duruyor! -Mehmet Yıldırım yazdı-

00:22 - En Son Yazılar

Rusya'da sebze fiyatlarındaki artış yaptırımlar ve tarifelerle bağlantılı

00:21 - Özel Haber

ABD'li Kongre üyelerinden Filistinli aktivist Mahmud Halil'in tutuklanmasına tepki

00:17 - Dünya