?>

Rusya'dan nükleer savaşa karşı çağrı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Galibi olmayacak nükleer savaşın kabul edilemezliği konusunda üst düzeyde ortak açıklama yapılması önerisinde bulunduk ancak ABD bu girişimi görmezden geldi." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer savaşın kabul edilemezliği üzerine tüm ülkeleri ortak açıklama yapmaya davet etti.

Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD’ye küresel güvenlik konularında eleştirilerde bulundu.

ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan ayrılma kararından sonra Rusya’nın gerilimin artmasını önlemek için girişim başlattığını belirten Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in orta ve kısa menzilli füze yerleştirme moratoryumu uygulama önerisinde bulunduğunu anımsattı. Lavrov, ABD ve NATO’yu bu moratoryuma katılmaya davet ettiklerini hatırlattı.

Washington'a Stratejik Silahların İndirimi Anlaşmasının (START) uzatılması konusunda müzakerelerin başlatılmasını defalarca önerdiklerini ifade eden Lavrov, gelinen noktada START'ın kaderinin sorgulandığını, siber dünya ve uzayın da savaş alanına dönüştürülmesi anlayışına doğru eğilimin başladığını söyledi.

ABD’nin İran nükleer anlaşmasından tek taraflı olarak çekilerek bölgede "yıkıcı" bir rol oynadığına işaret eden Lavrov, ABD’nin yıllardır süren küresel stratejik istikrar sistemine büyük zarar verdiğini söyledi.

Rusya olarak ABD’ye nükleer savaşa karşı ortak bildiri yayımlanması önerisinde bulunduklarına dikkati çeken Lavrov, "Bir yıl önce galibi olmayacak nükleer savaşın kabul edilemezliği konusunda üst düzeyde ortak açıklama yapılması önerisinde bulunduk aak ABD bu girişimi görmezden geldi.

Tüm ülkeleri bu girişime destek vermeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Maarif Okulları'na TEKNOFEST'te iki ödül birden

2019-09-23 13:45 - Bilim & Teknoloji

'Prematüre doğumların en önemli faktörü sigaradır'

2019-09-23 18:05 - Sağlık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan 'iklim değişikliği' mesajı

2019-09-23 01:24 - Genel

Çin'den ABD'nin Taipei Tasarısı ve Çinli şirketlere yaptırımına tepki

2019-09-26 18:37 - Dünya

TDV Genel Başkanı Polat'tan Suriye'ye ziyaret

2019-09-21 20:26 - Genel

İsrail siyasetinde Filistinlileri temsil eden partilerin gücü artıyor

2019-09-24 18:48 - Genel

Katalonya 7 ülkede 'elçilik' açacak

2019-09-26 16:37 - Dünya

'Ekonomideki beklentiler her geçen gün daha iyiye gidiyor'

2019-09-25 16:47 - Ekonomi

Engelli okçudan 'sağlam' başarı

2019-09-22 16:32 - Spor

Kandıra Gıda İhtisas OSB binlerce kişiye ekmek kapısı olacak

2019-09-22 15:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Marmara Denizi'nde görülen müsilajın su sıcaklığının düşmesiyle etkisini azaltması öngörülüyor

13:33 - Gündem

Türkiye ve Malezya'dan 36 maddelik ortak açıklama

13:22 - Gündem

"Kraliçe arı davası" sanığı 4 yıl hapse çarptırıldı

13:12 - Gündem

Türkiye ile Malezya enerji ve madencilik alanlarında işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor

13:08 - Gündem

Türkiye ile Malezya arasında 11 anlaşma imzalandı

13:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Marmara Denizi'nde görülen müsilajın su sıcaklığının düşmesiyle etkisini azaltması öngörülüyor

13:33 - Gündem

THY Teknik AŞ ve Air India Express iş birliklerini yeni anlaşmayla güçlendirdi

13:28 - Ekonomi

Türkiye ve Malezya'dan 36 maddelik ortak açıklama

13:22 - Gündem

AB, ABD'nin çelik ve alüminyum vergilerine sert tepki verecek

13:19 - Ekonomi

Akademisyenler Santorini Yanardağı'nda olası patlamayı değerlendirdi

13:18 - Dünya