?>

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak: Rus petrolüne yönelik talebin süreceğine inanıyoruz

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, “Ocak ayına ilişkin sözleşme görüşmeleri ise sürüyor. Piyasada çok belirsizlik var ancak petrolümüze yönelik küresel talep var ve bu talebin süreceğine inanıyoruz.” dedi.

Dünya - 2 yıl önce

Moskova

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Batılı ülkelerin Rus petrolüne yönelik yaptırımlarının aralık ayına yönelik petrol sevkiyatını etkilemeyeceğini belirterek, “Ocak ayına ilişkin sözleşme görüşmeleri ise sürüyor. Piyasada çok belirsizlik var ancak petrolümüze yönelik küresel talep var ve bu talebin süreceğine inanıyoruz.” dedi.

Novak, Rusya ile Özbekistan arasındaki hükümetler arası görüşmelere katılmak için bulunduğu Semerkant’ta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rus petrolüne yönelik Avrupa Birliği'nin (AB) 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek yeni yaptırımlarını ve olası tavan fiyat uygulamasını değerlendiren Novak, “Aralık ayına ilişkin sevkiyat anlaşmaları ve sözleşmeler, ekim ve kasım başında yapılmıştı. Bu nedenle (petrol sevkiyatında) aralıkta bir değişiklik beklemiyoruz. Sözleşmeler yerine getiriliyor.” diye konuştu.

Aralık sonrası dönem için belirsizliklerin olduğuna işaret eden Novak, “Ocak ayına ilişkin sözleşme görüşmeleri ise sürüyor. Piyasada çok belirsizlik var ancak petrolümüze yönelik küresel talep var ve bu talebin süreceğine inanıyoruz.” dedi.

ABD, İngiltere, Avustralya ve Kanada gibi ülkeler, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rus petrolü ithalatını durdururken, AB de Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol tedarikinin 5 Aralık itibarıyla tamamen kesilmesine karar vermişti.

Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat da uygulaması beklenen bu süreçte, belirlenecek fiyat sınırı üzerinden Rusya’dan petrol alınmasına yaptırım uygulanacak.

Rus yetkililer daha önce tavan fiyat uygulamasına katılacak ülkelere petrol satmayacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emekli polis memuru 32 yıldır vatandaşın "arzuhalini" kağıda döküyor

2022-12-01 12:18 - Çevre-Hayat

Diyaliz hastası kocasını böbreğini vererek hayata bağladı

2022-11-30 13:48 - Çevre-Hayat

Katar 2022 Dünya Kupası'ndaki Arap taraftarlar kazanılan zaferlerle "tek yürek" oldu

2022-11-29 13:02 - Spor

İstanbul'da 500 kilo 750 gram metamfetamin ele geçirildi

2022-11-28 23:45 - Asayiş

Ezine'de Gıda İhtisas OSB yükseliyor

2022-11-30 11:39 - Ekonomi

ABD, DEAŞ'ın yeni elebaşı Ebu Hassan el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıkladı

2022-11-30 23:43 - Dünya

Arjantin ile Polonya, Dünya Kupası'nda son 16 turu bileti için karşılaşacak

2022-11-29 12:18 - Spor

Manavgat'taki yangın mağdurları için yaptırılan 297 konutun kuraları yarın çekiliyor

2022-12-02 15:03 - Gündem

Batı Kudüs'te bomba olabileceğinden şüphelenilen paket etkisiz hale getirildi

2022-11-26 15:18 - Dünya

Hollanda ve ABD, çeyrek final bileti için sahaya çıkacak

2022-12-02 09:18 - Spor

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor