?>

Rus Survivorı Ortaca’da çekiliyor

Rus televizyonlarında ve internet üzerinden canlı yayınlanan Survivor benzeri yarışmanın çekimleri, Muğla’nın Kargıcak Koyu’nda yapılıyor.

Magazin - 7 yıl önce

Çekimlerine Kargıcak Koyu’nda devam edilen yarışmada 7 kişiden oluşan 4 grup yarışıyor.

Yarışmanın Türkiye uygulayıcı yapımcılığını üstlenen firmanın yöneticisi Ümit Ertemiz, “Public Games” isimli programın 14 günde 36 milyon izleyiciye ulaştığını söyledi.

Ertemiz, “Ruslar yarışmayı Türkiye’de yapmaya karar verdiler, protokol yapıldı. Birlikte Ege ve Akdeniz’in hemen hemen bütün koyları dolaşıldı. 3 bin kilometre yoldan sonra Kargıcak Koyu’nda karar verildi. Kargıcak Koyu’nun elektriği, suyu, ulaşımı, iklim koşulları ve bakirliği yazılan formata tam uygun. Yerel yöneticiler ve hükümet temsilcileriyle görüşüldü, ilgi ile karşılandı. Gerekli izinleri aldıktan sonra 2 ay sürecek projede tamamı ahşaptan oluşan sökülebilir takılabilir olan bir yarışma ve yaşam platformu oluşturuldu” dedi.

Public Games isimli programda format gereği sunucu olmadığını söyleyen Ertemiz, “Yarışmacılar özel kıyafetler giyiyor ve kendileri için yapılan kulübelerde yaşıyorlar. Yarışmacılar aç da bırakılabiliyor, üç öğün yöresel lezzetli yemekler de ödül olarak verildiği gibi bazı günler yemek olarak bir bardak pişmemiş pirinç veriliyor. Survivor benzeri yarışlar çok zorlu, çamur havuzu, tırmanma platformu, zeplin, denizde bot ve yüzme, ip köprü gibi 12 farklı oyundan oluşuyor. Yarışma sırasında ödül kutusunun içindeki ödülü izleyiciler tarafından en çok beğenilen yarışmacı kazanıyor. Bu ödül bazen yiyecek, içecek olabilirken, bazen de para olabiliyor” dedi.

Yarışma alanında 52 adet sabit ve 12 adet aktüel kameranın oyuncuların her hareketini 24 saat kayıt altına aldığını anlatan Ertemiz, “Sadece yarışmada değil birbirleri ile olan diyalogları da puanlamaya dahil ediliyor. Finaldeki para ödülü çok büyük, son hafta açıklanacak. Yarışma Kasım aynın ortalarında bitecek” şeklinde konuştu.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otel ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur ise projenin ülkeye ve bölgeye olan getirisinin oldukça fazla olacağına inandığını belirterek, "Turizm açısından Rusya pazarı için önemli bir reklam mecrası oluştu. Dalyan’da bu ölü dediğimiz sezonda yaklaşık 200 kişinin bu projede çalıştığı belirtildi. Dekorların tamamı Ortaca ve Dalyan’daki esnaflarımızdan tedarik edilmiş. 3 ay sürecek olan bu projede şimdiden yüz binlerce lira esnafımızın kasasına girmiş durumda. Bildiğiniz gibi Dominik, Survivor programı sayesinde dünyaya tanıtıldı.

Birçok fazla ülke Dominik’te oluşturulan platformda proje yapıyor. Bu projelerin orada büyük bir turizm getirisi olduğunu takip ediyoruz. Burada oluşturulan platformun da başka ülkeler için de yapılabilecek olması aynı etkileri Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz için oluşturabilir. Bu projenin ilk olarak Kargıcak Koyu’nda yapılması çok sevindirici. Başta Sayın Muğla Valimiz olmak üzere, Kaymakamımız, Belediye Başkanımıza konuya olan duyarlılığı ve yardımlarından dolayı bölgemiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'de silahlı rehin alma iddiası

2017-10-22 22:17 - Dünya

Bankaların kredileri tarıma aktı

2017-10-27 14:00 - Ekonomi

'Yüzyılın en şık lideri'

2017-10-25 16:32 - Kültür Sanat

Borsa İstanbul'dan yeni düzenleme

2017-10-21 01:32 - Ekonomi

Beton mikserini yıkarken akıma kapılan işçi öldü

2017-10-23 20:17 - Asayiş

ABD B-52 bombardıman uçaklarını teyakkuza geçiriyor

2017-10-24 10:32 - Dünya

TUSKON davası yarın Silivri’de başlıyor

2017-10-22 18:57 - Gündem

Büyükelçi Atamaları kararı Resmi Gazetede

2017-10-26 10:27 - Gündem

Eski ABD başkanları konserde bir araya geldi

2017-10-22 14:02 - Dünya

Basın İlan Kurumu, şimdi de “Sevgili” tartışmasıyla çalkalanıyor

2017-10-23 19:46 - Özel Haber

İlgili Haberler

‘Teşkilat’ dizisinin oyuncuları TEKNOFEST Adana'da ziyaretçilerle buluştu

15:07 - Magazin

TEKNOFEST Adana'ya yöresel kıyafet ve kostümlerle katıldılar

14:38 - Magazin

Salda Gölü semaları sıcak hava balonlarıyla süslendi

10:29 - Magazin

'Örümcek Adam' Afyonkarahisar'da çocuklarla buluştu

16:22 - Magazin

Enkazdan kurtardığı köpeğiyle bisiklet turu yapıyor

14:58 - Magazin

Günün Manşetleri

Yurt genelindeki camilerde 'şehitler ve mazlumlar' için dua edildi

02:28 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1446

Bursa'da palet fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

01:37 - Asayiş

Beyrut'ta İsrail'in hedef gösterdiği noktalarda şiddetli patlamalar meydana geldi

00:48 - Dünya

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki halk, yoğun bombardıman sonrası bölgeyi terk ediyor

00:43 - Dünya

BM: Gazze'de binlerce kadın hayatlarını tehdit eden sağlık riskleriyle karşı karşıya

00:18 - Dünya