?>

RTÜK'ten "ödeme haberleri"ne yalanlama

RTÜK, istinaf kanun yolu incelemesi devam eden bir dosyada verilen iptal kararının uygulanmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Medya - 7 yıl önce

ANKARA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), istinaf kanun yolu incelemesi devam eden bir dosyada verilen iptal kararının uygulanmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberleri yalanladı.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde, istinaf kanun yolu incelemesi devam etmekte olan bir dosyada verilen iptal kararına ilişkin, "itiraz sonucu beklenmeden ödeme yapıldığı" yönünde bir iddia gündeme getirildiği belirtildi.

Haberlerde adı geçen Sevriye Verbay'ın da aralarında bulunduğu 29 kişinin Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisaklı, ilişkili ve destek içinde olduğu şüphesiyle 21 Temmuz 2016'da görevlerinden uzaklaştırıldığı, 1 Eylül 2016'da ise yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarıldığı belirtildi.

Uygulanmak zorunda kalınan iptal kararının, adı geçen kişinin kamu görevinden çıkarıldığı tarihten önce eksik ödenen mali ve sosyal haklarının iadesine ilişkin olduğu ve söz konusu haberlerde bahsedildiği gibi herhangi bir tazminat ödenmesinin söz konusu olmadığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üst Kurulumuzda görev yapan uzman unvanlı meslek personelinin mali ve sosyal hakları 6704 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği 26 Nisan 2016 tarihinden geçerli olmak üzere, anılan Kanun'a uygun olarak ödenmeye başlanılmıştır. Ancak, söz konusu personelden 54 kişi mali ve sosyal haklarının 15 Ocak 2012 tarihinden önce aynı göreve başlayan diğer Üst Kurul uzman yardımcıları ile eşitlenmesi istemi ve yoksun kalınan mali, sosyal hak ve yardımların yasal faizi ile birlikte tazminine karar verilmesi istemiyle Ankara İdare Mahkemeleri nezdinde davalar açmıştır. Açılan davalar neticesinde; adı geçen şahıs da dahil olmak üzere, 32 kişi hakkında yoksun kalınan mali ve sosyal hakların ilgililere ödenmesi yönünde iptal kararları verilmiştir. Bu personelden büyük çoğunluğu terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla herhangi bir irtibatı bulunmadığından, görevlerinin başındadır.

Yargı kararlarının uygulanma zorunluluğuna binaen yapılmak zorunda kalınan işleme başka bir anlam yüklenmeye çalışılmamalıdır."

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

sahibinden.com genç yeteneğini arıyor

2017-11-13 15:46 - Ekonomi

Köylülerin talebi 118 yıl sonra gerçekleştirildi

2017-11-16 16:19 - Genel

'Kıbrıs sorununda bundan sonraki aşamaları kestirmek zor'

2017-11-16 04:02 - Dünya

'Yumurta topuk' ayakkabıya yurt dışında talep var

2017-11-15 16:32 - Çevre-Hayat

'Suudi Arabistan'ın izlediği politikalar, Hamas'ı İran eksenine itti'

2017-11-10 17:46 - Genel

Anadolu Efes deplasmanda farklı kazandı

2017-11-15 03:05 - Spor

Mısır'da evliliklerin önündeki engel: Hayat pahalılığı

2017-11-16 18:25 - Kültür Sanat

Dünya Kupası'nı evden izleyecekler

2017-11-16 16:53 - Spor

Göçmenler için koştular

2017-11-13 03:02 - Spor

David Alaba'dan Galatasaray açıklaması

2017-11-16 17:32 - Spor

İlgili Haberler

Yunan Kathimerini gazetesi: ABD'nin Avrupa'da askeri varlığını azaltması Türkiye için fırsat

18:18 - Medya

İngiltere, TikTok'a çocukların verilerini kullanması nedeniyle soruşturma başlattı

16:23 - Medya

İsrail medyası: Tel Aviv Gazze'ye karşı savaşı yeniden başlatma planı yapıyor

23:38 - Medya

Stratcom Talks yayın hayatına başladı

15:13 - Medya

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı AZERTAC 105 yaşında

12:18 - Medya

Günün Manşetleri

Zelenskiy, Washington'da Trump ile görüşmesi sırasında yaşanan tartışmanın üzücü olduğunu belir

21:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fidan ailesinin iftar sofrasına konuk oldu

21:12 - Gündem

TCMB, Şubat ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

21:08 - Ekonomi

Çanakkale'de hız ihlalleri yapay zeka destekli cihazla tespit ediliyor

21:02 - Gündem

Kremlin: Rusya, ABD ile İran arasında nükleer programa ilişkin görüşmelere katkı sağlamaya hazır

20:58 - Dünya