?>

RTÜK 'gelin-kaynana atışması'nı affetmedi

RTÜK, "Gelinim Mutfakta" adlı programda gelinler ve kaynanalar arasında sürekli karşılıklı suçlamalar ve tartışmalara yer verilmesinin "olumsuz örnek" oluşturması nedeniyle idari para cezası uyguladı.

Medya - 7 yıl önce

ANKARA

Edinilen bilgilere göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) dün gerçekleştirilen toplantısında magazin içerikli programlardaki aile yapısını zedeleyen, topluma olumsuz örnek oluşturan yayınlar ele alındı.

Bu kapsamda "Magazin D Cumartesi" isimli programda sunucu Murat Başoğlu'nun boşandığı eski eşi Hande Bermek'i öptüğü görüntülerin ekrana getirilmesinin Türk aile yapısını, toplumsal değerleri zedelediği ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği kanaatine varan Üst Kurul, Kanal D'ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kanal D ayrıca "Gelinim Mutfakta" isimli bir başka programındaki gelin-kaynana atışmaları nedeniyle de RTÜK'ten ceza aldı.

Hafta içi her gün yayınlanan, sunuculuğunu Fatih Ürek'in üstlendiği yarışma programında gelinler ve kaynanalar arasında sürekli karşılıklı suçlamalar ve tartışmalara yer verilmesinin "olumsuz örnek" oluşturacağını değerlendiren Üst Kurul, söz konusu program için de kanala idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Programda gelinler kendilerine verilen süre içerisinde günün yemeğini yapmaya çalışırken kayınvalideleri de yapılan yemekleri puanlıyor.

Star TV'ye "skeç" cezası...

Star TV'de yayımlanan "Olay Yeri Balçiçek İlter" isimli programda yer verilen cinayet davası da RTÜK'ün gözünden kaçmadı.

Yayında mahkeme kararıyla beraat eden bir kişinin mahkeme kararına ve yeni bir delilin sunulmamasına rağmen suçluymuş gibi gösterilmesi, Star TV'ye idari para cezası verilmesine sebep oldu.

Aynı kanalda yayımlanan "Geleceğin Starı" isimli programdaki bir skeçte ise hemşirelik mesleğinin onur ve saygınlığının zedelendiği belirlendi. Kanal bu nedenle bir idari para cezası daha aldı.

FOX TV'ye eksik tekzip metni için müeyyide...

Öte yandan Üst Kurul toplantısında FOX TV'deki "Fatih Portakal ile FOX Ana Haber" programında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik asılsız hakaret ve iftira içerikli haberlere ilişkin verilen mahkeme kararına tam uyulmaması da ele alındı.

Yapılan incelemelerde söz konusu haberler sebebiyle mahkemenin düzeltme ve cevap metninin yayınlanmasına karar verdiği fakat yayıncı kuruluşun bu metni bazı ifadelere yer vermeyerek, eksik bir şekilde yayınladığı saptandı.

Kanala bu nedenle idari para cezası verildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

2 yıllık sağlık bölümleri puanları 2018 | HEMŞİRELİK ANESTEZİ taban puanları 2018

2018-08-01 04:02 - Eğitim

Mali'de çatışma: 17 ölü

2018-07-28 12:32 - Dünya

1. Lig ilk hafta programı belli oldu

2018-07-27 21:39 - Spor

Yerli İHA 'Ulak' saldırganın peşine düşecek

2018-07-31 16:19 - Ekonomi

Einstein'ın teorisi kara delik yakınında doğrulandı

2018-07-31 17:00 - Teknoloji

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni düzenlendi

2018-07-27 05:02 - Medya

YÖK atlas 2018 tercih YKS sıralama PUAN DURUMU | YÖK ATLAS PUANLAR (YÖK SIRALAMA 2018)

2018-07-31 20:02 - Eğitim

Oyun severler artık “internet“ hesabı yapmayacak

2018-08-02 15:24 - Ekonomi

Darbecilerin Şırnak'taki faaliyetleri gerekçeli kararda

2018-07-31 14:51 - Genel

Genç Rus iş adamı Hollanda'dan takım aldı

2018-07-27 21:52 - Spor

İlgili Haberler

Medya mensuplarına Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan çalışmalar anlatıldı

20:28 - Medya

Elon Musk, USAID'in kapatılması konusunda Trump'la hemfikir olduklarını söyledi

18:28 - Medya

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Facebook, 21 yılı geride bıraktı

11:27 - Medya

İletişim Başkanlığından Şanlıurfa'daki inşa seferberliğine ilişkin paylaşım

19:02 - Medya

ABD Savunma Bakanlığı, basın için yeni 'yıllık rotasyon programı' başlattığını duyurdu

17:58 - Medya

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde üç deprem gerçekleşti

00:32 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Goma'yı ele geçiren M23 isyancıları ateşkes ilan etti

00:02 - Dünya

Çin: Çin'in Panama Kanalı'nı yönettiği iddiaları tamamen asılsız

23:57 - Dünya

Michy Batshuayi, Eintracht Frankfurt'a transfer oldu

23:53 - Spor

AB liderleri: Ek gümrük vergileri ABD'nin de zararına olur

23:37 - Ekonomi