?>

Roth Twitter'daki paylaşımını silmek zorunda kaldı

HRW İcra Direktörü Roth, Twitter'da Türkiye hakkında yaptığı suçlayıcı paylaşımı, gelen tepkiler üzerine kaldırdı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

ANKARA

Yayımladığı rapor ve paylaşımlarla uluslararası alanda tartışılan İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) İcra Direktörü Kenneth Roth, sosyal medyada, kasım ayında terör örgütü PKK tarafından yapılan ve aralarında iki polisin de bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Roth'un resmi Twitter hesabından, "Hayır, burası Halep değil. Bu Erdoğan'ın Türkiye'sinin Kürtlerin yaşadığı Diyarbakır kentine (ve diğer kentlere) yaptıkları." ifadesiyle dün paylaştığı tweette, terör örgütünün saldırısında yıkılan binaya ait bir fotoğrafı kullandı.

Tepkiler üzerine kaldırdı

HRW Direktörü, attığı tweetin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan tepkiler üzerine paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce 4 Kasım'da düzenlenen saldırıda, 2 polis şehit olmuş, 11 sivil hayatını kaybetmiş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.

"HRW terörle arasına mesafe koymuyor" eleştirisi

HRW'nin 1993 yılından bu yana başında olan Roth, son dönemde PKK ve terör örgütünün siyasi uzantıları hakkındaki açıklamalarıyla "terörle arasına mesafe koymadığı" eleştirilerine muhatap oluyor.

Daha önceki açıklamalarında, "Türkiye'de muhalif Kürt gruplara baskı yapılıyor" türü iddialara yer veren Roth, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısından iki gün sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da saldırının sorumlusu PKK'nın uzantısı TAK hakkında, "Ama Kürt milislerin sivilleri bombalaması için hiçbir neden yok." gibi yumuşak ifadelere yer vermişti. Roth saldırının faillerini "Kürt milisler" olarak tanımlayarak PKK'yı bir terör örgütü olarak görmediğini ortaya koymuştu.

New York Times gazetesinde 8 Aralık'ta yayımlanan ve kanlı terör örgütü PKK'nın "cinsiyet eşitliğine sahip olduğunu" iddia eden makaleyi paylaşan Roth, Kürtlerin, PKK'nın ve HDP'nin cinsiyet eşitliğine sahip olduğunu, bunun bir tehdit olarak görüldüğünü savunmuştu.

Roth, merkezi New York'ta bulunan ve 80'den fazla ülkede faaliyet gösteren HRW'nin 1993 yılından bu yana örgütün icra direktörlüğü görevini yürütüyor.

Muhabir: Büşra Selvi Öğütcen

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda

2016-12-25 15:47 - Gündem

Nevşehir'den Halep'e 135 ton un gönderildi

2016-12-21 18:47 - Gündem

Hesabını boşalttıktan sonra otel odasında ölü bulundu

2016-12-21 18:52 - Asayiş

'Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi' filminin vizyona girişi özel gösterimle kutladı

2016-12-22 15:57 - Kültür Sanat

Arda Turan ve Emre Çolak'ın takımları Kral Kupası'nda üst turda

2016-12-22 10:57 - Genel

Ertelenen İsrail tasarısı BMGK'da yeniden oylamaya sunulacak

2016-12-23 22:27 - Dünya

Avrupa futbolunun 'kiralık yıldızları'

2016-12-20 17:37 - Spor

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

2016-12-21 11:32 - Gündem

Oyun sektörü paraya para demedi!

2016-12-24 18:42 - Teknoloji

“Girne 20 bin GAÜ Öğrencisi’ne hazır olmalı "

2016-12-23 19:32 - Eğitim

İlgili Haberler

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinlilere ateş açtı

22:38 - Dünya

Filistin hükümeti: Gazze'nin yeniden imar planının maliyeti 53 milyar dolar

22:27 - Dünya

İsrail Ordusu, Suriye'nin güneyine topçu saldırıları düzenledi

22:22 - Dünya

Uluslararası Af Örgütü, Fransa'da sporda başörtüsünü yasaklayan tasarının reddedilmesini istedi

21:58 - Dünya

Cezayir: Fransız Bakanın tartışmalı Batı Sahra'yı ziyaret etmesi son derece tehlikeli bir mesel

21:47 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinlilere ateş açtı

22:38 - Dünya

Küçükçekmece'de metrobüs durağına bağlanan alt geçidi su bastı

22:32 - Gündem

Filistin hükümeti: Gazze'nin yeniden imar planının maliyeti 53 milyar dolar

22:27 - Dünya

İsrail Ordusu, Suriye'nin güneyine topçu saldırıları düzenledi

22:22 - Dünya

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yarın gündeme dair açıklamalarda bulunacak

22:17 - Spor