?>

Rektör Adayı Eren: 'Başarı devam etmeli'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Şenol Eren, üst üste iki dönemdir OMÜ Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın çok başarılı bir işler gerçekleştirdiğini ve bu başarının devam etmesi gerektiğini belirtti.

Gündem - 9 yıl önce

OMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Şenol Eren yaptığı açıklamada, "Sayın Rektörümüz Hüseyin Akan, göreve geldiği ilk günden itibaren, gelecekçi bir üniversitenin bilimsel temellerini oluşturmak için önemle adımlar atmış ve bunun gerçekleşmesi için de üniversitemize büyük katkılar sağlamıştır. Özellikle üniversitemizin kurumsal gücünü geliştirme çabasına giren Hüseyin Akan bundan sonra en çok da bilimsel çalışmalara destek olmuş ve üniversitemizin bilimsel çalışmalara olan katkısının artırılmasında büyük rol oynamıştır" dedi.

Akademisyenlerin bilimin önemini kavrayıp, ülkemizin ve dünyanın bu yöndeki ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgüven ve cesaretle çalışması gerektiğini belirten Prof. Dr. Şenol Eren, "Ülkemizin ihtiyaçlarını belirleyip bunların giderilmesi düşüncesi etrafında toplanan akademisyenlerin özverilerine ihtiyaç vardır. Biz bu inancı oluşturup, bu gücü öncelikle yerel kalkınma sonra da ülkemiz için kullanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"SIFIR İŞSİZLİK HAYAL DEĞİL" Ülkemizin gelişmesinde ve sorunlarının çözülmesinde üniversite unsurunun çok daha fazla ön plana çıkartılması gerektiğini önemle vurgulayan Prof. Dr. Şenol Eren, "Hali hazırda mevcut işsizlerin sayısı, her alandaki üretim ve tüketim faaliyetleri, endüstriyel çalışmalar ve araştırmalar, sanayi, bilimsel çalışmalardan tarım ve hayvancılığa kadar pek çok alanda üniversitelerimiz daha çok kendisini göstermelidir. Ülkemiz göründüğünden çok daha güçlü bir ülkedir. Üniversitelerimizin geliştirdiği yerel projelerle işsizliği bitirmek mümkün. Biz bunun için gayret göstereceğiz. Proje üretip, yerel esnaf ve üreticilerle iş birliği içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

"YETERLİ GÜCÜMÜZ VAR" Postmodern tüketim ve ilerleme hareketlerinin bütün dünyayı tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Eren, "Modernleşme ile birlikte üretimin endüstriyel ve uluslararası özellikler kazanması sonucunda ortaya çıkan kapitalizm, her alanda olduğu gibi az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri tehdit etmektedir. Dolayısıyla bugün için kapitalizm, elimizde olan gücü de elimizden almaya çalışmaktadır. Bununla mücadele edebilmek için bilgiyi, fikri ve projeyi üretmeli ve kapitalizmin özellikle gençlerimizin işsiz kalmasına ve ülkemizin her alanda gelişmesine engel olmasını önlemeliyiz. Kamunun, şehrin, serbest piyasanın, iş bulmakta zorlanan üniversite mezunlarının, OMÜ’nün fikirlerine ve projelerine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan: ‘AB ve Britanya içindeki ayrılıkçı akımlar yükselebilir’

2016-06-22 18:52 - Gündem

Masum çocuklar neden ileride seri katil olur?

2016-06-17 16:38 - Gündem

Hamilelik, duyguları da etkiliyor

2016-06-18 19:47 - Sağlık

'Dur' ihtarına uymayan araç polise çarptı

2016-06-21 19:57 - Yerel haber-Şirket Haber

Uyuşturucu için babasını öldürdü

2016-06-21 12:16 - Asayiş

Yaptığı cihaz ile sıcaklığı düşürebileceğini ileri sürdü

2016-06-22 13:59 - Genel

Antalya’da 1.5 hektar orman kül oldu

2016-06-17 23:43 - Asayiş

İtalya Genelkurmay Başkanı Kahramanmaraş’ta

2016-06-23 19:07 - Genel

Türkiye, 4.5G'ye hızlı adapte oldu

2016-06-23 06:57 - Teknoloji

Efkan Ala’dan ’Sistem’ vurgusu

2016-06-18 01:56 - Politika

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya