?>

Ramazan öncesinde İdlib’ten göçler yaşanıyor

Suriye’de Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin İdlib kentindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarının ardından en az 100 bin kişi, Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplara sığındı.

Dünya - 6 yıl önce

Suriye’de Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin İdlib kentindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarının ardından en az 100 bin kişi, Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplara sığındı.

Esad rejimi ve destekçilerinin Suriye’nin İdlib ilindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle son bir haftada en az 100 bin kişi Türkiye sınırına yakın kamplara sığınmak zorunda kaldı. İdlib’in güneyinden kuzeyine doğru kısmen daha güvenli alanlara göç eden ailelere İnsani Yardım Vakfı tarafından konserve, bisküvi, içme suyu, meyve suyu ve ekmek gibi besinlerin bulunduğu acil ihtiyaç paketleri ile çeşitli yardım malzemeleri ulaştırıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, son bir haftada yoğunlaşan saldırıların neden olduğu göç krizini kontrol altında tutmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Tahiroğlu, sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıların göçü de tetiklediğini belirterek, "Saldırıların yapıldığı bölgelerin sivil yerleşim yerleri olması göçü tetikliyor. Havadan saldırıların yapıldığı bölgeler ağırlıklı olarak İdlib’in güneyinde kalıyor. Buradaki siviller de ölüm ile göç seçenekleri arasından göçü tercih ediyor. Suriye halkı, bu yıl da Ramazan ayına bombaların altında giriyor. Saldırıların daha da artması durumunda göçünde giderek artma ihtimali bulunuyor. Bu nedenle tüm vicdan sahiplerini Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Türkiye sınırına yakın bölgelere göç eden ailelere yönelik yardım çalışması başlattıklarını söyleyen Tahiroğlu, “Uzun bir göç yolculuğunun ardından kamplar bölgesine ulaşan ailelere yardım malzemesi dağıttık. Ekiplerimiz şu anda göç eden ailelerin ihtiyaçlarını tespit ediyor. Acil olarak gıda, battaniye, sünger yatak, çadır ve battaniye ihtiyacı bulunuyor. Eğer göç dalgası kontrol altına alınamazsa 4 milyonu aşkın insanın yaşadığı İdlib’te yeni bir insani krizle daha karşı karşıya kalacağız” diye konuştu.

Tahiroğlu, dünyanın dört bir yanındaki tüm hayırseverleri Suriye halkına destek olmaya davet etti.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de

2019-05-03 12:01 - Genel

Nejat Çarkacı yeni single albümünün gelirlerini eğitime katkı için bağışlıyor

2019-04-30 19:07 - Kültür Sanat

Türkiye'nin küçük 'Aziz Sancar'ları belli oldu

2019-05-01 17:42 - Çevre-Hayat

Ayvalık’ta tekne faciasında kayıp olan 3 kişi için hummalı çalışma sürüyor

2019-05-04 07:32 - Asayiş

Göçerlerin karlı dağlardaki zorlu yayla yolculuğu

2019-05-02 17:17 - Çevre-Hayat

Trump'tan New York Times'a karikatür tepkisi

2019-04-29 23:12 - Medya

'Dağıtım şirketleri 3,5 milyar liralık yatırım yaptı'

2019-05-01 15:57 - Ekonomi

Aras Kargo'ya bir ödül de sosyal medyadan

2019-05-04 14:36 - Genel

Pompeo'dan Venezuela'ya askeri müdahale sinyali

2019-05-01 18:17 - Siyaset

Bilgisayar korsanları dünyaca ünlü şirketlerin verilerini çaldı

2019-05-01 03:17 - Dünya

İlgili Haberler

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya

Trump, Putin'le çok yakında görüşebileceğini söyledi

08:53 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 206 işçi alınacak

09:02 - Gündem

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya

Trump, Putin'le çok yakında görüşebileceğini söyledi

08:53 - Dünya

Avrupa, Trump’a blöf yapmak için Ukrayna’yı kullanmak istiyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar