?>

Ralli pilotu Evans Türkiye'de yarışmaktan mutlu

Kariyerinin en iyi Dünya Ralli Şampiyonası sezonunu geçiren Red Bull sporcusu Evans, "Zor dönemde yarışmalar için taşın altına elini sokan ülkelere teşekkür ediyorum. Türkiye çok güzel." dedi.

Spor - 4 yıl önce

Muğla

Kariyerinin en iyi Dünya Ralli Şampiyonası sezonunu geçiren Red Bull sporcusu Elyfn Evans, Türkiye'nin çok güzel olduğunu belirterek, "Ralli aracı içinde değilseniz hava her zaman muhteşem. Ama ralli için biraz sıcak. Doğası ise inanılmaz ve şahane yerler var." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesine alınan 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Türkiye Rallisi'nde pilotlar zorlu parkurlarda mücadelelerini sürdürüyor.

Marmaris'te düzenlenen Türkiye Rallisi, dünyanın en cesur ve hızlı pilotlarının birincilik mücadelesi için kritik bir viraj olacak. Bu viraja pilotlar şampiyonasının ikinci sırasında giren Red Bull sporcusu Elfyn Evans, birincilik umutlarını taze tutmak istiyor.

Türkiye’de kendilerini büyük bir mücadelenin beklediğini ifade eden İngiliz pilot, AA muhabirine, yarışmak için Türkiye’ye geldiklerine mutlu olduğunu, yarışın taraftara kapalı yapılmasının ise üzücü olduğunu söyledi.

Yarışlarda seyircilerin yarattığı atmosferi özleyeceklerini aktaran Evans, "Zor dönemde yarışmalar için taşın altına elini sokan ülkelere teşekkür ediyorum. Türkiye çok güzel. Ralli aracı içinde değilseniz hava her zaman muhteşem ama ralli için biraz sıcak. Doğası ise inanılmaz ve şahane yerler var." dedi.

Estonya'da yaşadıkları zorluklara da değine Evans, "Düzenlediğimiz küçük bir ralli ve birkaç test sayesinde Estonya yarışına iyi hazırlanıyorduk ama dürüst olmak gerekirse geçirdiğimiz kaza yüzünden tam istediğimiz gibi tamamlanmadı. Buna rağmen genel olarak bu süreci iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Sonuçta Estonya, WRC takviminde yeni bir yarış. Buna adapte olmak kolay değildi. Hazırlıklarımız iyi olsa da hafta sonu boyunca hızımız istikrarlı değildi. Bu yüzden de üst sıralarda kalamadık." diye konuştu.

Evans, Türkiye Rallisi'nin çok kırıcı koşullarda geçeceğini, bu yüzden araçların ve lastiklerin çok zorlanacağını dile getirdi.

Yarışlara iyi hazırlandıklarını belirten Evans, "Türkiye'nin bu zor zamanlarda şampiyonaya devam edebiliyor olması harika. Bu nedenle Türkiye'de organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ederim. Mutluyuz çünkü yarışmak için Türkiye’ye geldik. Türkiye Rallisinde etaplar karakter olarak makul şekilde birbirlerine benziyor. Sadece bazıları uzun ve dolambaçlı." ifadelerini kullandı.

Evans, yeni takımı ve aracına hızla adapte olarak güçlü bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Evans, son yarışlarda bazı zorluklar yaşadıklarını ancak gelecek yarışlarda istedikleri pozisyonda olabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye ile diyalog mesajı

2020-09-15 18:06 - Dünya

Teröristlerin korkulu rüyası 'Yıldırım' operasyonları

2020-09-18 15:49 - Genel

Güney Afrika'da Kovid-19 tedbirleri gevşetildi

2020-09-17 06:06 - Dünya

Trump yönetimi 4 ülkeden sığınmacıları sınır dışı edebilir

2020-09-15 17:39 - Genel

'Turizmin başkenti'nde havadan ve karadan denetimler yapan jandarma kuş uçurtmuyor

2020-09-15 17:41 - Gündem

İltihap sökücü ilacın Kovid-19 tedavi sürecini kısaltabileceği öne sürüldü

2020-09-15 01:21 - Dünya

Moskova'daki ticari şirketlerin yüzde 16'sı kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra açılmadı

2020-09-15 06:48 - Özel Haber

Ürdün Başbakanı Rezzaz: Adil barış Filistin halkının meşru haklarının verilmesiyle sağlanacak

2020-09-17 22:01 - Dünya

Duygu Delen'in ölümünde kan izleri soruşturmanın seyrini etkileyecek

2020-09-18 13:46 - Gündem

BM ve FIFA arasında futbolda yolsuzluk ve suç alanında iş birliği anlaşması

2020-09-14 23:58 - Spor

İlgili Haberler

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nın sahibi oldu

23:52 - Spor

Milli para sporcu Yiğit Doğukan Bozkurt, Dünya Salon Kürek Şampiyonası'nda altın madalya kazand

00:52 - Spor

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

Milli judocu Hilal Öztürk'ten Azerbaycan'da gümüş madalya

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor