?>

Radyo anonsuyla başladığı atletizmde hedefi dünya şampiyonluğu

Van'ın Erciş ilçesinde, bir radyo kanalından yapılan çağrı üzerine atletizme başlayan Nursena Çeto, kariyerinde ilk kez katılacağı Yıldızlar Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Van

Trabzon'da düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası'nda milli takıma girmeye hak kazanan Nursena Çeto, 24 Ağustos'ta İtalya'da yapılacak Yıldızlar Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda altın madalya için ter dökecek.

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Nursena Çeto, Atletizm Milli Takımı Antrenörü İzzet Batmaz'ın bir radyo yayınında yaptığı, "Haydi çocuklar spora" çağrısı üzerine başladığı bu branşta, kariyerinin en önemli yarışını birinci tamamlamak için hazırlanıyor.

Ailesinden alınan izinle Çubuklu köyünden ilçe merkezine gelen 16 yaşındaki Nursena, antrenörü eşliğinde ilçe stadında, Süphan Dağı'nın dik yamaçlarında ve Van Gölü sahilinde yaklaşık 20 kilometre koşarak hazırlıklarını sürdürüyor.

Daha önce Türkiye genelinde birçok başarı elde eden genç sporcu, ilk kez milli takım formasıyla katılacağı uluslar arası yarışta başarılı olmak için bazen 2 bin 800 rakımlı Süphan Dağı'nın dik yamaçlarında bazen de Van Gölü'nün serin sularında koşarak kondisyon depoluyor.

Altın madalya hayalini gerçekleştirmek için çalışma programını aksatmayan Nursena, 24 Ağustos'ta İtalya'da Türk bayrağını gönderde dalgalandırmak istiyor.

Nursena: "Amacım bayrağımızı göndere çektirmek"

Milli sporcu Nursena Çeto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmalarda milli takım formasını en iyi şekilde taşımak için sıkı çalıştığını söyledi.

İlk kez yurt dışında bir şampiyonaya katılacağı için heyecanlı olduğunu belirten Nursena, şöyle konuştu:

"Hocamın radyoda yaptığı anonsunu duydum. Ailemden izin alarak atletizme başladım. Hocamın gözetiminde antrenmanlara katıldım. Trabzon'da yapılan seçmelerde milli takıma katılmaya hak kazandım. Önümüzdeki günlerde İtalya'da yapılacak yarışlarda ülkemin başarısı için ter dökeceğim. Bunun için Süphan Dağı'nın yamaçlarında, Van Gölü kıyılarında, suda ve statta antrenman yapıyorum. Çok heyecanlıyım. Ülkemin bayrağını göndere çektirmek için elimden geleni yapacağım. Altın madalya kazanmayı hedefliyorum."

Batmaz: "Elimizden gelen desteği sunacağız"

Atletizm Milli Takımı antrenörlerinden İzzet Batmaz, öğrencilerine Süphan Dağı'nın zirvelerinde, şehir stadında, Van Gölü kıyılarında ve suda antrenman yaptırdığını aktardı.

Öğrencisi Nursena Çeto'nun İtalya'da yapılacak yarışlara katılacağını dile getiren Batmaz, "Dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandırmak istiyoruz. Milli takıma daha çok sporcu yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Devletimiz sporcu çocuklarımıza birçok imkan sağlıyor. Bu imkanlardan yararlanmalarını istiyoruz. Sporcumuzun İtalya'da yarışacak olması bizi gururlandırıyor. En güzel dereceyi elde edeceğine inanıyoruz. Biz de yanına olacak, elimizden gelen desteği sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kümbet kazısında 'Sultan Alaaddin' yazılı sanduka bulundu

2019-08-11 16:22 - Çevre-Hayat

Atambayev'in evine düzenlenen silahlı operasyon yarıda kesildi

2019-08-08 10:52 - Dünya

Tarihi çarşılarda bayram hareketliliği

2019-08-07 19:22 - Ekonomi

'Adımı altın harflerle yazdırmak istiyorum'

2019-08-09 14:47 - Spor

Guatemala'nın yeni Devlet Başkanı Giammattei oldu

2019-08-12 12:52 - Dünya

Alevlerin arasında kalan kaplumbağaları ekipler kurtardı

2019-08-08 01:52 - Gündem

İstanbul'da Kurban Bayramı ve 30 Ağustos'ta ulaşım ücretsiz

2019-08-09 14:02 - Gündem

Atıl durumdaki araziden 600 ton karpuz hasat edilecek

2019-08-08 15:57 - Gündem

BEDAŞ'tan Kurban Bayramı'nda kesintisiz enerji önlemi

2019-08-08 14:42 - Ekonomi

Boyner Sports, Alanya'da açıldı

2019-08-07 17:47 - Genel

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset