?>

R4 Dünya Rafting Şampiyonası resmen başladı

Türkiye'de ilk defa Tunceli'nin ev sahipliğinde Munzur Çayı'nda düzenlenen R4 Dünya Rafting Şampiyonası'nın resmi açılış programı gerçekleştirildi.

Spor - 6 yıl önce

Tunceli

Türkiye'de ilk defa Tunceli'nin ev sahipliğinde Munzur Çayı'nda düzenlenen R4 Dünya Rafting Şampiyonası'nın resmi açılış programı düzenlendi.

Kara Yolları Kavşağı'nda bir araya gelen 20 ülkenin sporcuları, teknik heyet ve gözlemcileri, Vali Tuncay Sonel, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Grup, Mameki Köprüsü'nden geçerek, Mameki Parkı'ndaki resmi açılışın yapılacağı alanda toplandı.

Burada 20 ülkeden katılan sporcuların tanıtımının yapılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, programın açılışında yaptığı konuşmada, il olarak şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kentin ilçeleriyle tarihi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştırdığını ifade eden Sonel, "Tunceli Pülümür ve Munzur çayları ile birbirinden güzel 7 ilçesiyle, doğal güzellikleriyle, organik ürünleriyle, kış mevsiminde Ovacık ilçesinde kayak tesisiyle, Pertek ilçesindeki termal oteliyle, Pülümür balıyla, Ulukale dutuyla, Şavak peyniriyle, yöresel lezzetleriyle ve misafirperver insanlarıyla siz değeri konuklara bir kez daha hoş geldiniz diyor." dedi.

Sonel, şampiyona için Tunceli'ye 20 ülkeden sporcu, teknik heyet, hakem ve gözlemcilerden oluşan 800 kişinin geldiğini hatırlatarak, kafileyi Tunceli'de ağırlamanın ve Türk misafirperverliğini göstermenin onurunu yaşadıklarını belirtti.

Tüm takımlara başarılar dileyen Sonel, "Bütün burada yaşanan güzellikleri ülkelerinize, ailenize anlatmanızı temenni ediyorum. Güzel bir şampiyona olmasını ve unutulmayacak anlarla ülkemizden güzel bir şekilde ayrılmanızı temenni ediyorum. Bu Dünya Rafting Şampiyonası'nın Tunceli'mize, ülkemize ve sizlere hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Dünya Rafting Federasyonu (WRF) Başkanı Danilo Barmaz da, duygusal bir an yaşadığını belirterek, Tunceli'de olmaktan ve şampiyonayı düzenlemekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Tunceli halkına ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Barmaz, "Bize bu şansı verdiniz, buralara geldik ve burada rafting yapıyoruz. Büyük bir organizasyonun içerisindeyiz. Muhteşem bir organizasyon düzenlediniz, muhteşem bir parkur yaptınız, tekrar teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te köy yolunda heyelan

2019-06-03 23:07 - Asayiş

Ukraynalı turist sayısı 1,5 milyonu aşacak

2019-06-08 14:27 - Çevre-Hayat

Özel çocuklar kodlamayı origamiyle öğreniyor

2019-06-06 22:47 - Çevre-Hayat

Beşiktaş'ta 4 kişinin ölümüne neden olan makas terörünün detayları ortaya çıktı

2019-06-09 04:22 - Asayiş

Avrupa'da bükülmeyen bileğini dünya şampiyonluğuna hazırlıyor

2019-06-03 15:17 - Spor

'Bir yolsuzluk ortadan kalkmış olacak'

2019-06-07 23:02 - Siyaset

Sinabung Yanardağı kül püskürdü

2019-06-09 22:22 - Dünya

Genç kızların çeyizlerinden müzeye 'asırlık nakışlar'

2019-06-03 16:37 - Kültür Sanat

Dolar/TL, son 1,5 ayın en düşük seviyesinde

2019-06-05 15:07 - Ekonomi

Refüje çarpan minibüs takla attı

2019-06-03 21:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Engelli tekvandocu Samet'in hedefi altın madalya

13:47 - Spor

Yüksekovaspor'da hedef Hakkari'nin Kadınlar Süper Ligi'ndeki ikinci temsilcisi olmak

13:38 - Spor

İlkokul öğrencilerine Süper Lig şampiyonlarından Bursaspor'un forması hediye edildi

13:37 - Spor

Fenerbahçe, UEFA listesine Skriniar, Talisca ve Kostic'i ekledi

13:13 - Spor

Kayserispor 6 maçlık galibiyet hasretine son vermek istiyor

12:08 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul Valisi Gül: Ocak ayında 86 bin 274 litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi

14:42 - Gündem

Uludağ'da kar kalınlığı yaklaşık 1 metre ölçüldü

14:38 - Gündem

Bursa-İstanbul deniz otobüsü ile Çanakkale'de feribot seferlerinin bazıları iptal edildi

14:32 - Çevre & Seyahat

Karacabey Ovası'nın verimi Gölecik Barajı ile artacak

14:28 - Ekonomi

Kalyon PV "karbon nötr panel" üreticisi olmaya hazırlanıyor

14:23 - Ekonomi