Putin "Erdoğan sağlam adam" dedi, Dünya medyası ıslık çalıp havaya konuştu

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Erdoğan sağlam adam" dediği ve Türkiye ile ilişkilerden de olumlu gelişmelere dikkat çekerek bahsettiği konuşma, Dünya medyasında da yankısını farklı biçimlerde buldu. P

Gündem - 10 yıl önce

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Erdoğan sağlam adam" dediği ve Türkiye ile ilişkilerden de olumlu gelişmelere dikkat çekerek bahsettiği konuşma, Dünya medyasında da yankısını farklı biçimlerde buldu. Putin'in basın toplantısını dikkatle izleyen çeşitli ülkelerin medyasında, konuyla ilgili yapılan yayınlarda, Putin'in özellikle ekonomi konularında söylediklerine ve Rusya’nın Batılı ülkelerle ilişkileri hakkındaki açıklamalarına dikkat çekildi. İŞTE BAZI BAŞLIK VE YORUMLAR... Der Spiegel ve Die Zeit gazeteleri, Rusya Devlet Başkanı’nın ülkenin bulunduğu zor ekonomik durumu yaptırımlar ve giderek düşen petrol fiyatları gibi “dış etkenlere” bağladığını kaydetti.

Alman Der Spiegel, Putin’in “Petrol fiyatının düşmesi ve rublenin zayıflaması mı? Bunlar iki yıl içinde mi telafi edilecek?” yorumunu yaptı. İspanya’nın Público gazetesi ise, “Devlet Başkanı “ekonominin canlanacağına inandığını” ifade etti diye yazdı. The New York Times’ın yorumu ise şöyle: Batı’dan bahsederken “dokundurucu ve kızgınlıkla” konuşan Vladimir Putin, ülkeyi saran ekonomik istikrarsızlığa rağmen Ukrayna ile ilgili yaklaşımlarında taviz verilmeyeceğini gösterdi. Bloomberg ajansı, Rusya Devlet Başkanı’nın “Batı’nın Rusya’yı istikrarsızlaştırma girişimlerinde bulunması” ile ilgili sözlerinde “tavizsiz bir duruş” olduğunu kaydetti. İngiliz The Financial Times gazetesi ise; Putin’in sözlerinde “Rusya’nın dış politikası ve Ukrayna kriziyle ilgili meydan okuyan bir tavır” olduğunu kaydetti. The Wall Street Journal; Putin’in ekonomik sorunları “bağımsızlık ve egemenliğin” bedeli olarak nitelediğine dikkat çekti. Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi; Putin’in, “Rusya kendini koruma politikası izliyor” ve “devasa doğal kaynaklarının güvenliğini sağlamak için gelecekte de Batı ile NATO’nun baskılarına direnecek” ifadelerini kaydetti. Rusya liderinin “NATO’nun doğuya doğru genişlemesini yeni bir soğuk savaş başlangıcı olarak gördüğünü” ifade eden Almanya’nın Die Welt gazetesi ise ayrıca Doğu Avrupa ülkelerinin NATO’ya dahil olmasının da Putin tarafından “yeni bir Berlin Duvarı” örülmesiyle eşdeğer tutulduğunu yazdı. İran medyası “Putin’in; yabancı ülkelerin iç işlerine Rusya’nın müdahale etmediği ve ilişkilerin gerginleştirilmesinde Batı’nın etkisi konularında söylediklerine dikkat çekti. IRIB News, Rusya Devlet Başkanı’na göre, “Batılı ülkeler, Ukrayna krizinin çözümünde en doğru yöntemin Rusya ile ilişkilerde yeni duvarlar örmekten vazgeçmek ve ortak bir insanlık alanı oluşturmaktan geçtiğini anlamaları gerekir” ifadelerini kaydetti.

Foto: RIA Novosti, Mihail Klimentiev
Haftanın Öne Çıkanları

Tuğrul Efendi, yine damardan girdi; Paralellerin Oda'cısını aldı mı bir kaşıntı!

2014-12-15 08:29 - Özel Haber

Putin’e yeni yıl hediyesi: Türk Savaş Zırhı

2014-12-16 00:12 - Gündem

"Altın Kemer" Günaydın'ın

2014-12-17 12:51 - Siyaset

Ömer Döngeloğlu'nu ağabey acısı, Mekke-i Mükerreme'de yakaladı

2014-12-17 04:04 - Genel

Sagopa Kajmer Erzurum’u salladı

2014-12-14 16:35 - Genel

UEFA Avrupa Ligi... Rakiplerimiz belli oldu

2014-12-15 16:46 - Dünya

Peşaver katliamı, 'Tarihteki en kanlı okul baskınları' arasındaki yerini aldı

2014-12-17 08:56 - Dünya

İslamî Analiz, VAHDET diyor DA!

2014-12-16 20:28 - Özel Haber

Karate'nin kalbi Çorlu'da atıyor

2014-12-18 13:02 - Siyaset

"Putin ve Erdoğan birbirine benziyor"

2014-12-12 19:44 - Genel

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir'de orman yangınlarıyla ilgili konuştu

01:02 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüştü

00:38 - Gündem

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı 'gizli tanık' soruşturması tamamlandı

22:08 - Gündem

Trablus Büyükelçisi Begeç, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi'ye güven mektubunu sundu

20:57 - Gündem

Bakan Yumaklı: Orman yangınlarıyla mücadelemiz sürüyor

20:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir'de orman yangınlarıyla ilgili konuştu

01:02 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüştü

00:38 - Gündem

İsrailliler, esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası talepli gösterilerini ülke genelinde sürdürdü

23:45 - Dünya

Şiddetli yağış, EURO 2024'teki Almanya-Danimarka maçını durdurdu

23:12 - Spor

Gaziantep FK Başkanı Yılmaz, taraftarların gurur duyacağı takımı kurmak istiyor

23:03 - Spor