?>

Polisten HDP’li vekile: Böyle bir günde halay mı çekilir ?

Antalya’da HDP’li bir grubun halay çekerek Nevruz kutlama talebine, polis müdürü, "Az önce kendiniz İstanbul’da patlama olduğunu söylediniz, böyle bir günde halay mı çekilir ? İnsanlar bayramlarda dahi ölüm ve yas olayları olan böyle durumlarda iptal eder" diye cevap verdi.

Gündem - 9 yıl önce

Halkların Demokratik Partisi Antalya örgütü Nevruz Bayramı kutlayacakları gerekçesiyle HDP Kepez İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grubun toplandığını gören Çevik Kuvvet ekipleri parti binası önünde ve karşısında TOMA ile önlem aldı. HDP Milletvekili Garo Paylan, Antalya İl Eş Başkanları Zarife Atik ve Ahmet Kaya’nın sadece halay çekip açıklama yapacaklarını söylemeleri üzerine toplanan kalabalığa önce emniyet yetkilileri tarafından müsaade edildi. Ancak grup içerisinde Abdullah Öcalan lehine slogan atılması üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etmek üzere harekete geçti.

"BÖYLE BİR GÜNDE HALAY MI ÇEKİLİR"

Çevik kuvvet ekiplerini karşılarında gören grup, müdahaleye gerek kalmadan dağıldı ve gruba eylemlerini sona erdirmemeleri halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu. Uyarı üzerine HDP’li Milletvekili Paylan, Nevruz ile ilgili bir konuşma yaptı ve halay çekerek eylemlerini sona erdireceklerini söyledi. Emniyet yetkilileri ise İstanbul’da bir bombalı saldırının meydana geldiğini ve çok sayıda ölen vatandaşın olduğunu belirterek, "Az önce kendiniz İstanbul’da patlama olduğunu söylediniz, böyle bir günde halay mı çekilir, insanlar bayramlarda dahi ölüm ve yas olayları olan böyle durumlarda iptal eder. Halay çekilmesi size de yakışmaz, kimseye yakışmaz basın açıklamasını yapın ve dağılın" dedi. Halay çekmelerine de müsaade edilmeyeceğini belirten polis, ısrarcı olmaları halinde ise müdahale edileceğini söyledi. Bunun üzerine sayıları azalmış olan grup eylemlerini sona erdirdi.

Grup eylemlerini sürdürdüğü sırada Antalya Emniyet Müdürlüğü bomba uzmanları ve trafik ekipleri çevrede park halindeki araçlarda bomba araması ve uygulama yaptı. Yol kenarına park edilen araçlar önce köpeklerle arandı ardından çekiciyle bölgeden çekilerek uzaklaştırıldı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Merkez, Finansal Hesaplar Raporu’nu açıkladı

2016-03-18 19:34 - Ekonomi

ESK piyasada regülasyon görevi yapacak

2016-03-16 19:13 - Politika

Kanlı saldırı Azerbaycan ve Kıbrıs basınında

2016-03-14 13:55 - Dünya

İtfaiye aracı kaza yaptı: 3 yaralı

2016-03-16 15:45 - Asayiş

Erdoğan, terör saldırılarının sebebini açıkladı

2016-03-16 17:37 - Siyaset

CHP’den Başbakan'a jet dokunulmazlık yanıtı

2016-03-17 17:24 - Politika

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan teröre ’forslu’ tepki!

2016-03-20 01:56 - Politika

12 dakikada 3 gol!

2016-03-13 18:24 - Spor

Polisten HDP’li vekile: Böyle bir günde halay mı çekilir ?

2016-03-20 11:02 - Gündem

Trenin minibüsü biçtiği anlar kamerada!

2016-03-16 19:35 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Yurdun çeşitli bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor

12:28 - Gündem

Depremde 96 kişinin öldüğü apartmanla ilgili 7 eski kamu görevlisine de dava açıldı

11:45 - Gündem

"Panel" soruşturması fezlekesinde "suçun kamuya karşı işlendiği" vurgusu

11:44 - Gündem

HSK'nin 268 hakim ve savcıyı kapsayan mazeret kararnamesi Resmi Gazete'de

09:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da Cumhurbaşkanı Subianto tarafından resmi törenle karşılandı

08:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'ya Togg hediye etti

13:02 - Dünya

Kuzey Kore, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'yi devralma planını kınadı

12:57 - Dünya

Macron'dan Trump'a: "Gazze boş bir arazi değil, 2 milyon insanın yaşadığı topraklar&q

12:53 - Dünya

BM: Ocaktan beri Gazze'de 2 bin 300'den fazla çocuk yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gör

12:47 - Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı: Gazze, Filistinlilere aittir ve Filistin topraklarının ayrılmaz parçasıdır

12:43 - Dünya