?>

Polisin ikna çalışmaları sonucu teslim olan terörist yaşadıklarını anlattı

Hakkari ile Şırnak il emniyet müdürlüklerince yürütülen ikna çalışmaları sonucu teslim olan terörist, yaşadıklarını anlattı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'de faaliyet gösteren örgüt mensuplarının teslim olmasının sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonuç veriyor. Ailelerin de desteğiyle terör örgütünden ikna yoluyla teslim olanların sayısı artıyor.

Hakkari ile Şırnak il emniyet müdürlüklerinin koordineli çalışması sonucu, 20 gün önce Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teröristin İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoride yer alan 26 yaşındaki "Şiyar-Kendal" kod adlı N.Ö. olduğu belirlendi.

"Kaçarken infaz edilenleri gördük"

N.Ö, güvenlik güçlerine verdiği ifadede, 16 yaşındayken kandırılarak terör örgütüne katıldığını dile getirdi.

Anlatılanlar ile dağdaki yaşamın bağdaşmadığını gördüğünü, kaçmaya karar verdiğini ancak örgütün baskısı nedeniyle harekete geçemediğini anlatan N.Ö, şunları söyledi:

"Kaçarken infaz edilenleri gördük. Yakalanıp cezaevlerine atılanlar vardı. Aylarca, yıllarca ceza alıyorlar. Kötü koşullarda birçok zorlu hastalıklar geçiren insanları da gördük. İnsanları korkutmak için bunları yapıyorlar.

Biri kaçmaya teşebbüs etti mi sözde yöneticiler hemen toplantı yapıyorlardı. 'Giderseniz Türkiye'de size işkence yaparlar, sizi cezaevlerinde çürütürler hatta belki sınırda sizi öldürürler.' diye propaganda yapıyorlar.

Daha önce de teslim olan bazı örgüt üyeleri televizyonlara çıkmıştı ve izlemiştik. Sözde örgüt yönetimi hemen toplantı yapıyor, 'Bunlar senaryo, işkence yapıldığı için böyle söylüyorlar.' diyorlardı. O yüzden çoğu örgüt mensubu kaçmaktan korkuyor."

Bir şekilde örgütten kaçmayı başardığına işaret eden terörist N.Ö, güvenlik güçlerince iyi karşılandığını, sözde örgüt yöneticilerinin söylediği gibi kötü muamele görmediğini vurguladı.

N.Ö, şu ifadeleri kullandı:

"Örgüt yönetimi benim görüntülerim çıkınca da aynı şeyleri söyleyecek. Ama gerçekten onların anlattığı gibi bir şey yaşamadım. Gördüğüm ve yaşadığım neyse onu anlatıyorum. Kendi özgür irademle bunları söylüyorum.

Örgütten kaçmak isteyenlere yardımcı olmak istediğim için bunu söylüyorum. İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde gri kategoride yer almama rağmen ben geldim. Zerre kadar kötü bir yaklaşıma maruz kalmadım. Çok iyi ağırlandım. Bunu içten söylüyorum, yalan söyleyecek değilim.

Gelmek isteyenler varsa bu videoyu izlesinler. Bu videoyu doğru anlasınlar. Bana çok iyi davrandılar. Bir tokat yemedim, bir kötü laf bile işitmedim. Bana çok yardımcı oldular. Gelmek isteyen insanlara değer veriyorlar. Onlar için çaba sarf ediyorlar. Oradaki 10 yılımın ne kadar berbat geçtiğini anlıyorum, şu an vicdan azabı yaşıyorum. Sizin de bu vicdan azabını yaşamamanız için ricam, nasıl oluyorsa olsun gelin teslim olun. Bundan pişman olmayacaksınız."

"Türkiye dışında yaşayabileceğiniz başka yer yok"

Terörist N.Ö, sözde yöneticilerin örgüt mensuplarına "Türkiye'de yaşayan Kürtlerle devletin arası iyi değil. Devlet onlara zulmediyor. Oraya gidince Kürtçe bile konuşamazsınız." dediğini aktardı.

Böyle bir durumun söz konusu olmadığını, sözde yöneticilerin yalan söylediğini belirten N.Ö, "Burada insanlar istediği gibi yaşıyor. Burada sorunu çıkaran örgütün kendisidir, toplumu kışkırtıyor. Türkiye dışında yaşayabileceğiniz başka yer yok. İnsanın devleti, kimliği ve bayrağı gibisi yoktur. Devletsizlik ve kimliksizlik en kötü şeydir. İnsan devletsiz yaşayamaz, burada bunu anladım." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk şirketi Germont, Rusya'da dev etilen tesisi inşa edecek

2020-02-22 07:31 - Özel Haber

İdlib'de 18 sivil yerleşim Rus bombardımanı altında

2020-02-24 17:14 - Genel

IMF Başkanı Georgieva'dan koronavirüse karşı küresel iş birliği çağrısı

2020-02-23 22:42 - Ekonomi

Malcolm X vefatının 55. yılında New York'ta anıldı

2020-02-22 15:31 - Genel

Somalı madenciler tazminatlarını almaya başladı

2020-02-19 17:22 - Ekonomi

Emniyet Müdürü Verdi'yi şehit eden polis memuru Sarıcaoğlu 'FETÖ'den tutuklandı

2020-02-24 16:57 - Gündem

PFDK'den 3 Süper Lig kulübüne para cezası

2020-02-20 22:43 - Spor

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Avrupa'yı ırkçılık ve yabancı düşmanlığı zehirliyor

2020-02-21 18:12 - Siyaset

Cengiz Ünder attı Roma’nın galibiyet hasreti bitti

2020-02-24 01:42 - Spor

Geriye dönüp baktığımızda…

2020-02-25 08:46 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Sahipsiz hayvanlar konusunda görevini ihmal edenlere soruşturma

16:08 - Gündem

Polonya Başbakanı Tusk, Türkiye'ye ziyarette bulunacak

16:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya