?>

Polisin havalimanındaki "altın operasyonunda" kaçakçıların yöntemi deşifre oldu

İstanbul Havalimanı'nda yasa dışı yollarla ülkeye sokulmak istenen 16 kilogram altının ele geçirildiği operasyonda, kaçakçılık suçunu işleyen şüphelilerin yurt dışından getirilen altınları ülkeye sokmak için izledikleri yol ortaya çıkarıldı.

Gündem - 4 ay önce

İstanbul

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda yaşanan altın kaçakçılığının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yaptı.

Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, İstanbul Havalimanı'ndan yasa dışı yollarla ülkeye altın sokmaya çalışan şüphelilerin, özel güvenlikçiler ve kuryeleri kullanarak izlediği yolu ve suça ortak olan şüphelileri belirledi.

Ekipler, kendisini avukat olarak tanıtan bir şüpheliyle hareket eden biri kadın 2 güvenlik görevlisinin, ülkeye soktukları 1 kilogram altın karşılığında 1000 dolar aldığını tespit etti.

Tuvalette teslim aldıkları altınları vücutlarına sararak gizlediler

Güvenlik görevlisi 2 şüpheliye, altınla birlikte uçaktan inen kişinin iletişim bilgilerini bu sözde avukatın verdiği belirlenirken, yurt dışından gelen bu kişiyle uluslararası alandaki buluşma yerleri olan tuvaletlerde bir araya gelen 2 şüphelinin altınları teslim aldığı tespit edildi.

Ekipler, 2 şüphelinin sonrasında, giysilerinin içine sakladıkları ve vücutlarına sardıkları altınları, aile gibi davranarak havalimanı dışında bekleyen kuryelere teslim ettiğini, bu şekilde de altınların sözde avukat olan kişiye ulaştırıldığını ortaya çıkardı. Altınların daha sonra da Azerbaycanlı iş insanına verildiği anlaşıldı.

Çalışmaların ardından şüphelilerce ülkeye kaçak altın getirileceği bilgisini alan İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için harekete geçti.

Ekipler, uluslararası alanda piyasa değeri 50 milyon lira olan 16 kilogram altını yurt dışından getiren kişiden teslim alan 2 özel güvenlik görevlisini, İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ile düzenledikleri ortak operasyonla yakaladı.

Operasyonun devamında ekipler, aile gibi davranmak suretiyle kuryelik yapan 4 şüpheliyle kendisini avukat olarak tanıtan zanlıyı da yakaladı. Soruşturma kapsamında aranan Azerbaycanlı iş insanının da yurt dışında olduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, sevk edildikleri Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde "kaçakçılık" suçundan tutuklandı.

Öte yandan, polis ekiplerince yapılan çalışmada, özel güvenlik görevlisi kadının şüpheli A.D'nin tutuklandıktan 3 gün sonra babası aracılığıyla Esenyurt'tan 4 milyon liraya daire satın aldığını belirledi. Savcılıkça, suçtan elde edilen gelirle alındığı belirlenen eve de el konuldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye ve Azerbaycan, turizm alanında işbirliği anlaşması imzaladı

2024-11-15 11:48 - Ekonomi

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: 1000 gündür Rusya, Ukrayna'nın direnişi nedeniyle kaybediyo

2024-11-19 16:52 - Dünya

Araştırma: Dünyada diyabet hastası sayısı 800 milyonu aştı

2024-11-14 15:53 - Sağlık

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Sur'a bağlı 3 bölge için saldırı tehdidinde bulundu

2024-11-21 10:22 - Dünya

Suç örgütlerine yönelik "Kuyu-40" operasyonlarında 99 şüpheli tutuklandı

2024-11-19 14:07 - Gündem

Türkiye son 54 yılın en sıcak yaz mevsimini yaşadı

2024-11-15 11:23 - Gündem

Lübnan Meclis Başkanı Berri, ABD'nin ateşkes önerisini teslim aldığını söyledi

2024-11-15 22:22 - Dünya

Ifo: Almanya'da bürokrasi ekonomik üretimde 146 milyar avroya mal oluyor

2024-11-14 15:13 - Ekonomi

Yuvasından düşerek yaralanan sincap yavrusu uzman ellerde iyileştirildi

2024-11-20 11:58 - Çevre-Hayat

KOAH'a yakalananların yüzde 80'inde sigara kullanımı öne çıkıyor

2024-11-19 11:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, İzmir'de trafik kazasında vefat etti

21:56 - Gündem

Boykot çağrılarına ilişkin resen soruşturma başlatıldı

21:34 - Gündem

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

17:12 - Gündem

Türkiye'den, Güney Sudan'a seyahat uyarısı

17:02 - Gündem

Bakan Tunç, "Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kötü muamele" iddiasını yalanladı

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump'ın politikalarını protesto eden Demokrat senatörün kürsüdeki konuşması 20 saati geçti

03:47 - Dünya

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi

03:43 - Spor

Trabzonspor UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finale yükseldi

03:38 - Spor

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Galatasaray derbisi açıklaması

03:32 - Spor

Yollarda bayram tatili dönüşü yoğunluğu yaşanıyor

01:57 - Çevre & Seyahat