?>

PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ'ymüş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü,

Gündem - 8 yıl önce

SİİRT

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çözüm Süreci ne ilişkin, "Bu umut dolu süreç, ne yazık ki terör örgütü tarafından sabotaja uğratıldı. Şimdilerde anlıyoruz ki bu sabotajda PKK nın en büyük destekçisi FETÖ ymüş. FETÖ-PKK ortak olmuşlar, akıllarınca Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar. Ancak bizim gönül bağımız, onların çıkar ve menfaat bağından elbette üstündür." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt e gelen Bakan Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Sakarya da bulunan heyet ile bir otelde düzenlenen Gönül Köprüsü İller Toplantısı na katıldı.

Burada konuşan Özlü, Siirt e, Sakarya yı temsil eden bir heyetle geldiklerini ifade ederek, Siirt e kardeşliği, dostluğu pekiştirmeye geldiklerini söyledi.

"Gönüller arasında da köprüler kuruyoruz"

"Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Meclise 2003 yılında Siirt milletvekili olarak girdi. İşte bu nedenle, Siirt, AK Partililer için ayrı bir önem, ayrı bir mana taşır." ifadelerini kullanan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şehre ve ülkemizin diğer tüm şehirlerine hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Türkiye nin dört bir köşesinde eserlerimizin, hizmetlerimizin yükseldiğini görüyoruz. İşte Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Şanlıurfa yı Adıyaman a bağlayan Nissibi Köprüsü ki bunların her biri, dünya çapında dev projeler. Ancak sadece fiziki köprüler yapmıyoruz. Gönüller arasında da köprüler kuruyoruz. Esas önemli olanın gönülleri buluşturmak olduğunu biliyoruz."

"FETÖ-PKK ortak olmuşlar"

Bakan Özlü, Türkiye nin çok uzun yıllardır devam eden terör sorunu bulunduğunu vurgulayarak, terörün ülkemize çok acı faturaları olduğunu belirtti.

Özlü, "Kaynaklarımızı, zamanımızı, imkanlarımızı terörle mücadeleye harcamak zorunda kaldık. Maddi kayıplarımız telafi edilebilir ancak bu süreçte çok sayıda vatan evladını da terör saldırılarında şehit verdik." diye konuştu.

Giden canların geri gelmediğine işaret eden Özlü, giden canların yokluğunun, sevdiklerimizin boşluğunun hiçbir zaman dolmadığını vurguladı.

Özlü, teröre artık bir son vermek amacıyla, daha önce kimsenin atmaya cesaret dahi edemeyeceği adımlar atıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız siyasi hayatını riske atarak, Çözüm Süreci ni başlattı. Gerekirse biz iktidarı kaybedelim ama artık analar ağlamasın. dedi. Bu umut dolu süreç, ne yazık ki terör örgütü tarafından sabotaja uğratıldı. Şimdilerde anlıyoruz ki bu sabotajda PKK nın en büyük destekçisi FETÖ ymüş. FETÖ-PKK ortak olmuşlar, akıllarınca Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar. Ancak bizim gönül bağımız, onların çıkar ve menfaat bağından elbette üstündür."

"Yasin Börü kardeşimizi şehit ettiler"

Özlü, bölgenin yatırım çekmesinin terör örgütlerini rahatsız ettiğini belirterek, terör örgütlerinin millete hizmet edecek, milletin hayatını güzelleştirecek olan yatırımları sabote etmek için uğraş verdiğini kaydetti.

Daha önce hayal bile edilemeyecek bir projeyi 99 kez saldırıya uğramasına rağmen hayata geçirdiklerini ve Hakkari de havalimanı açtıklarını anımsatan Özlü, açıldıktan sonra 2 ay içinde 23 bin yolcu taşıyan bu havalimanının, şu anda ne yazık ki terör nedeniyle kullanılamadığını aktardı.

Hakkari halkının bu imkandan yararlanamadığına işaret eden Bakan Özlü, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hakkari deki esnafımız, iş insanlarımız, şehre katma değer taşıyabilecek insanlar, bu imkandan yararlanamıyor. Neticede Hakkarili vatandaşımız mağdur oluyor. Bu örnek de gösteriyor ki PKK nın Kürt diye bir derdi yok. Ancak Kürt kardeşlerimizin PKK diye bir sorunu var. 6-8 Ekim hadiselerini hatırlayın. Kendileri gibi düşünmeyen Kürt kardeşlerimizi şehit ettiler. Kurban eti dağıtan 17 yaşındaki Yasin Börü kardeşimizi şehit ettiler. Suriye de kendileri gibi düşünmeyen Kürtlere çok büyük zulümler işlediler. 7 Haziran seçimlerinden sonra da alçaklıkta yeni bir aşamaya geçtiler."

"Çukur siyasetiyle çukurun dibini boyladılar"

Terör örgütü PKK nın Cizre nin, Nusaybin in, Lice nin ve diğer birçok şehrin tahrip olmasına neden olduğunu belirten Özlü, "Çukur siyasetiyle çukurun dibini boyladılar." dedi.

Muhabir: Zekeriya Güneş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Flamingo' diye adı değiştirilen Allı Turnalar Beyşehir Gölü'nde mola verdi

2016-08-30 17:55 - Çevre-Hayat

YPG nin DAEŞ e karşı savaşan tek güç olduğu miti çöktü

2016-08-30 16:17 - Gündem

Bosna Hersek in Oscar adayı Saraybosna da Ölüm

2016-08-31 21:02 - Kültür Sanat

Ege kıyıları Kurban Bayramı nı dolu geçirecek

2016-08-28 17:22 - Gündem

Çin'den FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek

2016-09-03 18:17 - Genel

FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında 12 kişi adliyede

2016-09-02 13:52 - Medya

Atilla Taş, Çulhaoğlu, Aksoy ve Çölgeçen tutuklandı

2016-09-03 13:45 - Genel

Dr. Kazak: Diş fırçanızı 3 ayda bir değiştirmeyi ihmal etmeyin

2016-08-29 14:52 - Sağlık

Savaş muhabiri adayları zorlu eğitimlerden geçiriliyor

2016-09-01 15:37 - Çevre-Hayat

Otokar ALTAY tankında son teklifini verdi

2016-08-29 15:32 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul'da Filistin direnişine destek yürüyüşü düzenlendi

21:08 - Gündem

Türkiye ile Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti arasında anlaşma

20:17 - Gündem

Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi

16:12 - Gündem

Fatih'te surlarda intihar eden şüphelinin öldürdüğü 2 kadının cenazesi defnedildi

16:07 - Gündem

"İstanbul'u Koşuyorum" etkinliği nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

14:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Hatayspor ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı

21:18 - Spor

Başakşehir ile Kayserispor puanları paylaştı

21:12 - Spor

İstanbul'da Filistin direnişine destek yürüyüşü düzenlendi

21:08 - Gündem

İzmir'de çöplükte çıkan ve ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:43 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin kaptanıyla konuştu

20:23 - Siyaset