?>

PKK tarafından kızı kaçırılan Maide T: Kızım gelene kadar eylemim devam edecek

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan ve terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T'nin annesi Maide T, üçüncü eylemini tarihi Brandenburg Kapısı önünde gerçekleştirdi.

Dünya - 5 yıl önce

Berlin

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan ve terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T'nin (20) annesi Maide T, üzerinde kızının fotoğrafı bulunan tişört giyerek Brandenburg Kapısı önüne geldi.

Kızının kendisine geri verilmesini isteyen Maide T.'nin eylemine, AK Parti Almanya Temsilcisi Meryem Göka, Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Çiftçi, Cumhuriyet Kadınlar Derneği Başkanı Serap Mamati, Vatan Partisi Berlin Öncü Kadın Derneği Temsilcisi Gülseren Küçükkale ile Yenilik ve Adalet Birliği (BİG) Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu katılarak destek verdi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Maide T, terör örgütü tarafından kaçırılan kızının astım hastası olduğunu belirterek, ''Kızımı adeta bir paçavra gibi kullanıp atacaklar yazık günah değil mi. Evladım evden gittikten sonra ben adeta yaşamıyorum. Nefes alıp veriyorum sadece. Evladım için ne gerekiyorsa yapacağım.'' dedi.

Maide T, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer'den yardım istediğini tekrarlayarak, ''Kızımdan hala bir haber almadım. Bu eylem yapmayacağım anlamına gelmez. Kızım gelene kadar eylem devam edecek. Gün geçtikçe destek artıyor. Almanya'nın başka kentlerinden de çocuklarını PKK'ya kaptıran anneler eylem yapacaklar. Diğer annelerin de yüreği yanıyor. Onlarda perişanlar. Seslerini duyurmak istiyorlar.'' diye konuştu.

Göka ise burada yaptığı konuşmada, Maide anne ve Diyarbakır'daki annelerin haykırışlarıyla kanlı terör örgütünün iç yüzünün ifşa olduğunu söyledi.

Maide T, gelecek haftaki eylemini Federal Meclis önünde yapmayı planladığını sözlerine ekledi.

Kızının kendisine verilmesini isteyen Maide T, Berlin'in Wedding semtinde bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir derneğin önünde iki kez eylem yapmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sığınmacıların Yunanistan'a geçiş mücadelesi sürüyor

2020-03-13 13:32 - Gündem

Liverpool geriden gelerek kazandı

2020-03-08 00:07 - Spor

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den İdlib meselesinde Türkiye'ye destek

2020-03-10 21:42 - Dünya

Diyarbakır annelerinden Dalmış 6 yıllık özlemin ardından evladına kavuştu

2020-03-09 14:37 - Gündem

ABD'den Taliban'a DEAŞ ile çatışmasında sınırlı destek

2020-03-11 00:07 - Dünya

Avrupa ülkeleri Kovid-19'la mücadele etmeye çalışıyor

2020-03-13 20:22 - Dünya

Şanlıurfa'da işçileri taşıyan servis araçları çarpıştı: 18 yaralı

2020-03-11 13:02 - Gündem

Diyarbakır annelerinden Koç: Kızım askerimize, devletimize teslim ol

2020-03-08 17:02 - Günün Sesi

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile görüştü

2020-03-11 08:52 - Özel Haber

Takım uydulara yerli anten

2020-03-12 17:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya