?>

‘Pitbull’ cinsi köpeği önce sevdi sonra çaldı

Fatih’te bir petshop’un önünde bağlı bulunan ‘Pitbull’ cinsi köpeğe sevme bahanesiyle yaklaşan hırsız, köpeği çalarak kayıplara karıştı. Sahibi tarafından köpeği bulup getirene 500 TL ödül verileceği açıklanırken, hırsızlık anı ise güvenlik kameraları tarafınd

Asayiş - 7 yıl önce

Fatih, Şehremini Mahallesi’nde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti. Salı günü öğlen saatlerinde sokak üzerinde yürüyen şüpheli bir şahıs petshop’un bahçesinde bağlı olan 4 aylık ‘Pitbull’ cinsi köpeğe yaklaşarak sevmeye başladı. Bu sırada yavru köpeğin zincirini çözen şahıs bir süre etrafına bakındıktan sonra köpeği peşinden sürüklemeye çalıştı. Köpeğin bahçeye geri dönmesi üzerine şüpheli, tekrar gelerek vatandaşların şüphelenmemesi için köpeği sevmeye devam etti. Yoldan geçen bir vatandaşın dikkatini çeken hırsız soğukkanlılığını koruyarak, köpeği sadece sevdiğine adamı ikna etti. Vatandaşın petshop önünden ayrılmasının ardından hırsız, köpeği alarak kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Köpeğin çalındığı sırada dükkan içerisinde olduklarını belirten Mücahit Akyol, ’’ Biz içerideydik. Köpek burada bağlıydı. Şahıs dışarıdan gelip köpeği sevmeye başlıyor. Ardından köpeği kendisine doğru çağırıyor. Köpek bir süre peşinden gidip geri geliyor. Ancak şahıs geri gelip köpeği kucaklayıp götürüyor. Bunlar yaşanırken vatandaşın biri bu kişiye ne yapıyorsun diye soruyor. Arkadaşımın köpeği, seviyorum diye cevap veriyor’’ şeklinde konuştu.

“Köpeğimi bulup getirene 500 TL ödül vereceğim”

Köpeğini bulup getirene 500 TL ödül vereceğini açıklayan Akyol, ’’Köpeğimi çalan şahsa sesleniyorum. Getirirse çok sevinirim. Yoksa bulmak için elimden geleni yapacağım. Duvarlara kayıp ilanları astık. Her yerde arıyoruz. Bizim için manevi değeri var. Çocukluk arkadaşımın hediyesidir. Bulup getirene 500 lira ödül vereceğim’’ ifadelerini kullandı.

Hırsızlığın yaşandığı sırada çevrede bulunan bir mahalle sakini, ’’Bakkaldaydım, sesini duydum, havlıyordu. Dışarı çıkıp baktığımda köpek gitmişti. Çok üzüldüm’’ diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Caner Sönmez - Oğuzcan Yazar  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Düğün sonrası laf atma kavgasında 1 Suriyeli öldü, 2 Suriyeli yaralandı

2017-10-08 18:57 - Asayiş

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Huzurevinden hayata gülümsediler

2017-10-05 13:57 - Çevre-Hayat

Eski futbolcular FETÖ elebaşı Gülen ile aynı karede

2017-10-10 16:44 - Genel

Aamir Khan İstanbul’da yaşayan Hintlilerle buluştu

2017-10-06 22:57 - Magazin

'Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterim'

2017-10-07 19:52 - Kültür Sanat

Tatbikatta hedefler güdümlü füzelerle vuruldu

2017-10-05 21:37 - Gündem

WhatsApp çok ciddi açık verdi! - Teknoloji Haberleri

2017-10-11 18:07 - Medya

Penbe’den flaş Lucescu ve Arda açıklaması

2017-10-11 19:07 - Spor

Üsküdar’da ayağı takılan genç kız denize düştü

2017-10-12 02:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Trafikte 'makas atanlar'a yeni yaptırımlar gelecek

10:32 - Asayiş

Eyüpsultan'da yanan araç kullanılmaz hale geldi

09:34 - Asayiş

Giresun'da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi öldü

23:22 - Asayiş

Tekirdağ'da işçi taşıyan midibüsün devrildiği kazada 25 kişi yaralandı

21:38 - Asayiş

İstanbul'da sahipsiz köpekten kaçan çocuğa İETT otobüsünün çarpması kamerada

17:23 - Asayiş

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya