?>

'Pistlerin statlar gibi yaygınlaşması lazım'

Milli motosikletçi Sofuoğlu, hız tutkunlarının bu duygularını yerine getirebileceği parkur ve pistlerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Spor - 7 yıl önce

SAKARYA - Ömer Faruk Cebeci

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, ülke genelinde hız tutkunlarının bu duygularını yerine getirebileceği parkur ve pistlerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tecrübeli motosikletçilerden "altın elbiseli adam" lakaplı Barkın Bayoğlu ile "tek teker Arif" olarak bilinen Arif Razgatlıoğlu'nun yanı sıra birçok insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğini anımsattı.

Bunun gerçekten üzücü olduğunu anlatan Kenan, kazaları önleme adına bir çalışma yaparak, en büyük hayali olan Düzce'de yapımı süren Motor Sporları Merkezi'ni tamamlamaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Parkurun tamamlanması halinde trafik kazalarında hayatını kaybeden insanların sayısında azalma yaşanacağına inandığını vurgulayan Kenan, şunları kaydetti:

"Yarış parkurları, yarış pistleri hem daha güvenilir ortamda hem de insanların kendi içindeki o hız tutkularını atabilecekleri hız parkurlarıdır. Düzce'deki pisti yapmak kolay değil, bununla alakalı gerçekten zorlanıyoruz. Henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmedik, destek almadık. Artık oraya doğru gidiyoruz. Asfalt konusunda son noktaya geldik. Benim gönlümde bu sene asfaltı atabilmek vardı ama imkanlar el vermedi. Çok büyük bütçelerle yaptığımız bir parkur da değil. Nisan ya da mayıs ayında inşallah asfaltı atabilirsek inanıyorum ki; tesisimiz, hem Türk sporuna destek olacak hem de trafikte motosiklet kullananların ihtiyacını karşılayacak."

"Pistlerin tüm Türkiye'de yaygınlaşması lazım"

Sadece Düzce'de bu parkuru yapmanın yeterli olmayacağını savunan Kenan, böyle projelerin Türkiye'nin birçok şehrinde olması gerektiğini vurguladı.

Hemen hemen her şehirde yeni futbol stadyumlarının yapıldığına dikkati çeken Kenan, şöyle devam etti:

"Bunu da yapmalıyız. Bu tür yarış pistlerinin Avrupa'da örnekleri var. Yaklaşık 100 kilometrede bir şehirlerde böyle pistler var. Düzce'deki pistin yapılması bir başlangıç. Allah'ın izniyle biz kapıyı açmak istiyoruz. Kapıyı açtıktan sonra diğer belediyeler de örnek olarak bu tür yatırımlar yapacaklardır. Bu tür yatırımlar insan hayatı için gerçekten önemli. Bugün çok güzel yollarımız var ama insanlar, hız tutkularını atacakları parkurlar olmadığı için otobanlarda şehir içlerinde motosikletle otomobille sürekli kaza yapıyorlar."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aykut Kocaman'ın vazgeçilmez dörtlüsü

2017-12-14 16:29 - Spor

ASELSAN'dan 263 milyon liralık sözleşme

2017-12-11 18:47 - Ekonomi

Tarık Mengüç’ten yeni single

2017-12-11 00:32 - Magazin

Türkiye'nin GES gücü artıyor

2017-12-12 15:33 - Ekonomi

Yaşlanma karşıtı besinler

2017-12-13 04:42 - Sağlık

Suriyeli yetim çocuklara sinema etkinliği

2017-12-12 01:32 - Çevre-Hayat

Nefes kesen güzellik havadan görüntülendi

2017-12-13 19:12 - Çevre-Hayat

Mutki ve Tatvan'daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

2017-12-15 23:02 - Asayiş

'Beşiktaş, puan alınmayacak bir takım değil'

2017-12-12 15:02 - Spor

Son bir haftada 7 terörist etkisiz hale getirildi

2017-12-11 14:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Milli boksör Büşra Işıldar, büyüklerde de dünya şampiyonu olmak istiyor

12:48 - Spor

"Uluslararası Spor Filmleri Festivali" spor ile sinemayı buluşturmayı hedefliyor

12:08 - Spor

Trabzonspor, "Üç büyükler"e karşı galibiyet özlemini bitirme peşinde

12:07 - Spor

Mersin'in gol rekortmeni amatör futbol takımının maçları şenlik havasında geçiyor

12:02 - Spor

AFAS Stadı, bu sezon Galatasaray'a ikinci kez kapılarını açacak

11:08 - Spor

Günün Manşetleri

Türkiye ile Pakistan arasında 24 anlaşma imzalandı

13:52 - Gündem

Suriye'nin Lazkiye ilinde hedef, toplumsal barış ve kalkınma

13:48 - Dünya

Başkent'te toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

13:42 - Gündem

Honda, Nissan ve Mitsubishi birleşme planlarını sonlandırdı

13:38 - Ekonomi

NATO Savunma Bakanları, savunma harcamalarını ve üretimini artırma gündemiyle toplandı

13:33 - Dünya