?>

PFDK Süper Lig'den 4 futbolcuya men cezası verdi

PFDK, Yukatel Denizlispor'dan Barrow, Gençlerbirliği'nden Çiftçi ve Pehlivan'a ikişer maç, BtcTurk Yeni Malatyaspor'dan Jahovic'e ise 1 maç men cezası verdi.

Spor - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'den 4 futbolcu ile bazı kulüplere çeşitli cezalar verdi.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, PFDK'nin, Yukatel Denizlisporlu futbolcu Modou Barrow'a MKE Ankaragücü müsabakasında rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

İlk yarının son haftasında Beşiktaş ile karşılaşan Gençlerbirliği'nden Nadir Çiftçi'ye müsabaka hakemine yönelik hakareti ve ihraç sonrası yine hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası uygulandığı kaydedildi. Başkent temsilcisinden Yasin Pehlivan'a ise rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 maç men cezası verildiği belirtildi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un Gaziantep FK ile oynadığı maçta kırmızı kart gören futbolcusu Adis Jahovic'in, rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası aldığı aktarıldı.

Açıklamada, kurulun, farklı gerekçelerden Trabzonspor'a 150 bin, Fenerbahçe'ye 110 bin, BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 69 bin, MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor'a yirmi dörder bin lira para cezası verdiği kaydedildi.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Kasımpaşa, Gaziantep FK, Çaykur Rizespor'un bazı taraftarlarının bir sonraki maç için elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine hükmedildiği ifade edildi.

Osman Özköylü'ye 1 maç ceza

PFDK, Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'ye 1 maç ceza verdi.

Açıklamada, kurulun, TFF 1. Lig'de Eskişehirspor maçının hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Özköylü'yü 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6 bin 500 lira ile cezalandırdığı belirtildi.

Bolusporlu futbolcu Ümit Kurt'a ise rakip takım oyuncusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 maç men ve 6 bin 500 lira para cezası uygulandığı aktarıldı.

Altaylı futbolcu İbrahim Öztürk'ün, Giresunspor maçında rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 maç men cezasına çarptırıldığı vurgulandı.

Açıklamada, PFDK'nin Eskişehirspor'a 17 bin, Boluspor, Altay ve Bursaspor'a on ikişer bin, Cesar Grup Ümraniyespor'a 10 bin, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 5 bin lira para cezası kestiği kaydedildi.

Boluspor, Eskişehirspor, Ekol Hastanesi Balıkesirspor, Cesar Grup Ümraniyespor'un bazı taraftarlarının, bir sonraki maç için elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine hükmedildiği ifade edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İran, Rusya ve Çin'den Umman Denizi'nde ortak askeri tatbikat

2019-12-27 14:42 - Dünya

Makineler arası iletişim 'Türkiye'nin Otomobili' ile taçlanacak

2020-01-02 16:52 - Teknoloji

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den yeni yıl mesajı

2019-12-31 21:39 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüştü

2020-01-01 22:17 - Genel

Bakan Kurum: Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesidir

2019-12-29 01:37 - Siyaset

PFDK Süper Lig'den 4 futbolcuya men cezası verdi

2020-01-02 20:36 - Spor

Üç eski Yargıtay üyesinin hapis cezalarına onama

2019-12-27 17:45 - Genel

Meclis'te 'Libya tezkeresi' tartışması

2020-01-02 17:57 - Siyaset

TÜBİTAK'tan 2019'da bilim ve teknoloji ekosistemine destek

2019-12-31 21:33 - Ekonomi

Tayvan'da Genelkurmay Başkanı'nın içinde olduğu helikopter düştü

2020-01-02 13:37 - Genel

İlgili Haberler

Reeder Samsunspor, Atakaş Hatayspor'u mağlup etti

23:27 - Spor

Reeder Samsunspor, Atakaş Hatayspor'u mağlup etti

22:31 - Spor

PFDK'den Sivasspor'a hükmen mağlubiyet cezası

21:58 - Spor

İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo, "6 Şubat"ı unutmadı

21:53 - Spor

Göztepe Kulübü, ceza alınmasına neden olan taraftarın kombinesini iptal edecek

21:47 - Spor

Günün Manşetleri

Reeder Samsunspor, Atakaş Hatayspor'u mağlup etti

23:27 - Spor

BM: Esed rejiminin devrilmesinin ardından 270 bin Suriyeli mülteci ülkesine döndü

22:56 - Dünya

AFAD İstanbul İl Müdürü Özener: Bilimin ışığında afetlerle nasıl başa çıkılacağı öğrenilmeli

22:42 - Gündem

Alman aktivistler, Elon Musk’ın X'ine karşı seçim manipülasyonuna ilişkin davayı kazandı

22:41 - Medya

Artvin'de çığ düşmesi cep telefonuyla görüntülendi

22:38 - Gündem