?>

Peşmerge Başika'ya bağlı 3 köyü ele geçirdi

DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusunda Başika kasabasına bağlı 3 köy Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

MUSUL

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusunda Başika kasabasına bağlı 3 köy Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı General Cemal Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'u kurtarma operasyonunun 7'nci gününde Peşmerge güçleri, Naweran ve Başika cephelerinde ilerlemeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Her iki cephede 3 köyün Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındığını aktaran Muhammed, "Güçlerimiz Naweran ve Başika cephelerindeki 3 köyü kontrol altına aldı ve diğer bir köyde de ilerliyor." dedi.

Peşmerge güçleri, her iki cephede yer alan Omer Kamçı, Faziliye ve Tırbize köylerine girdi ve Tizxirab da ise çatışmalar devam ediyor.

IKBY'ye bağlı Özel Kuvvetler (Zeravani) Birlikleri'nin Musul'un kuzeydoğusunda yer alan Başika ve Naweran Cephesi'nde sonra aynı noktada birleşmeye yakın oldukları ifade edildi.

Operasyonun başladığı ilk saatlerde, DEAŞ'ın Omer Kamçı köyünde bomba yüklü araç ile saldırdığı ancak Peşmerge güçlerinin Milan olarak adlandırılan tanksavarlarla saldırıları püskürttü belirtildi.

İranlı Kürtler, Peşmerge'ye destek için cephede

Kadın ve erkek Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne gelen İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKBY'li Peşmergeler'e destek vermek için çatışmalara katıldıklarını söyledi.

Sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyonla Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kabasının DEAŞ'tan kurtarılması hedefleniyor.

Terör örgütü DEAŞ, iki buçuk yıldan uzun bir süredir, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı söz konusu kasabayı elinde tutuyor.

Türk askerleri de o bölgede

Tamamı Musullu savaşçılardan meydana gelen "Ninova Muhafızlarını" eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölge ve kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe var.

Muhabir: İdris Okuducu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yetenek testiyle seçildi, Havalı Tabanca'da Milli oldu

2016-10-16 15:55 - Spor

'Cemaatin darbe yaptığını bilerek vurdum'

2016-10-20 18:32 - Gündem

Savaşın izlerini 40 şarapnel parçasıyla taşıyor

2016-10-19 14:33 - Çevre-Hayat

'Suriye konusunda Rusya ile uzlaşmadan çok uzağız'

2016-10-20 09:02 - Dünya

Süper Lig 'gol fakiri'

2016-10-19 16:52 - Spor

Pazar yerinde dayısına kurşun yağdırdı

2016-10-21 17:02 - Asayiş

2016 KPSS önlisans sınavı puan hesaplama! KPSS puanı hesapla...

2016-10-16 20:37 - Eğitim

Bu çayın ücretini içen belirliyor

2016-10-21 15:17 - Çevre-Hayat

'Köysel Dönüşüm' başlıyor

2016-10-17 14:32 - Gündem

ODTÜ'nün atomik mikroskopları lise talebelereine açıldı

2016-10-16 15:04 - Teknoloji

İlgili Haberler

Endonezya'daki sellerde bir çok mahalle sular altında kaldı

09:38 - Dünya

İsrail ordusu, Yemen'deki Husilere karşı hava saldırıları düzenlediğini duyurdu

08:27 - Dünya

Şili Devlet Başkanı Boric: Netanyahu savaş suçlusu

08:22 - Dünya

İsrail askerleri, Gazze'de Netzarim Koridoru'na yaklaşan çocukları dahi öldürdüklerini itiraf etti

06:13 - Dünya

Trump, hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik geçici bütçe tasarısına karşı çıktı

04:28 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 69 şüpheli yakalandı

10:18 - Asayiş

Büyük ve orta boy işletmelerin kripto varlıkları muhasebeleştirmesine ilişkin düzenleme yapıldı

09:53 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı bu yıl 5,2 milyar dolarlık ithal ürün denetledi

09:48 - Ekonomi

Endonezya'daki sellerde bir çok mahalle sular altında kaldı

09:38 - Dünya

TCMB, yabancı para yükümlülüklerde sıfır zorunlu karşılık uygulamasının süresini uzattı

09:37 - Ekonomi