?>

Parmaklarını kaybetmesi marangozluk yapmasına engel olmadı

Zonguldak'ta bir yakınının atölyesinde öğrendiği marangozluğu ilerlemiş yaşına ve kalp rahatsızlığına rağmen 62 yıldır sürdüren İsmet Coşkun, mesleğini ilk günkü aşkla yapmaya devam ediyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

ZONGULDAK - GÖKHAN YILMAZ

Zonguldak'ta uğruna sağ el parmaklarını kaybettiği marangozluğu ilk günkü heyecanla sürdüren ve kentte yılın ahisi seçilen İsmet Coşkun (76), ilerlemiş yaşına ve kalp rahatsızlığına rağmen üretime katkıda bulunmanın sevincini yaşıyor.

Tepebaşı Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk, 6 torun sahibi Coşkun, 14 yaşındayken bir yakınının atölyesinde çırak olarak çalışmaya başladı. Mesleği öğrendikten sonra zamanla işinde ilerleyen Coşkun, açtığı iş yerinde marangozluğu sürdürerek kentte aranılan bir usta oldu.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleği sayesinde 3 çocuğunu üniversitede okutup evlendirdiğini söyledi.

Her sabah işine ilk günkü heyecanla gittiğini belirten Coşkun, "Belirli bir yaşa geldikten sonra hala bu işi yapabilmenin gururunu yaşıyorum. Bir işi yaptıktan sonra teşekkür edilmesi bile benim için onur." dedi.

Kentte "yılın ahisi" seçildi

Coşkun, kentte yılın ahisi seçildiğini ve bundan ötürü mutluluk duyduğunu kaydederek, ahiliğin doğruluk, dürüstlük, ahlak ve maneviyat, işini iyi yapmak, yalan söylememek, kimseyi aldatmamak olduğunu ve buna layık olmaya çalıştığını dile getirdi.

Coşkun, iş yerinde çalıştırmak üzere eleman bulamadığını dile getirerek, "Bulsak da, 'Ne vereceksin?' diyorlar. Biraz çalış, öğren, bir katkı sağla ki biz de sana katkı sağlayalım. Bu yaşıma geldiğim halde hala bir şeylere katkı yapmaya çalışıyorum. İnsanlar yaptığı işi aşkla ve severek yapmalı. Ben de bu işi 62 yıldır severek yapıyorum. Ömrüm yettiğince de yapmaya çalışacağım." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kerbela acısını kalbinde taşımayan bu topraklara ait olamaz'

2017-10-01 23:47 - Kültür Sanat

Referandum sonrası Erbil sokakları

2017-09-28 00:37 - Dünya

Eski Burdur Valisi Kürklü'ye FETÖ'den gözaltı

2017-09-30 00:37 - Gündem

AK Partili vekil intihar eden vatandaşı böyle ikna etti

2017-09-29 21:12 - Asayiş

4 aylık hamile sağlık çalışanına hastanede saldırı

2017-10-01 14:22 - Asayiş

Terör mağduru mahaleye kitap kafe

2017-09-27 23:22 - Çevre-Hayat

İntihar girişiminde bulunan kişiyi milletvekili ikna etti

2017-09-30 00:07 - Gündem

Almanya 'Jamaika koalisyonu' için görüşmelere hazırlanıyor

2017-10-01 16:26 - Genel

Fransa'da milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

2017-09-27 19:22 - Dünya

Katalan çiftçilerden traktörlü destek

2017-10-01 13:22 - Dünya

İlgili Haberler

Ramazan ayının ilk iki haftası bahar havasında geçecek

16:18 - Çevre-Hayat

Hatay'da kendi isteğiyle mağarada yaşayan kişi konteyner kente yerleştirildi

15:38 - Çevre-Hayat

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 75,73 oldu

15:08 - Çevre-Hayat

Erzurum'da sürü halindeki dağ keçileri dronla görüntülendi

14:47 - Çevre-Hayat

Tekstil fabrikasında topraksız tarımla marul yetiştiriyor

14:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Netanyahu, Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasını müzakere etmeyi reddettiklerini duyurdu

23:43 - Dünya

İsrail medyası: Tel Aviv Gazze'ye karşı savaşı yeniden başlatma planı yapıyor

23:38 - Medya

Doha'daki tarihi ve kültürel mekanlarda iftar vakti top atışı gerçekleştiriliyor

23:32 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İtalya, Rusya'nın Avrupa'daki En Büyük Üç Ticaret Ortağı arasına girdi

23:23 - Özel Haber

Fidan: Amerika'daki son ortaya konulan politikanın Avrupalı liderlerde birtakım soru işaretleri oluşturduğu artık malum

22:55 - Siyaset