?>

Parlamento Brexit anlaşmasına "hayır" dedi

İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasını 202’ye karşı 432 oyla reddetti.

Dünya - 6 yıl önce

İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasını 202’ye karşı 432 oyla reddetti.

İngiltere Başbakanı May, 3 gün içinde hükümetin B planını açıklayacak. Öte yandan, İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi, Brexit anlaşmasının parlamentoda reddedilmesinin ardından Theresa May hükümeti hakkında güvensizlik oylaması talep etti. 

Oylamanın bugün yapılması bekleniyor.

İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşması 202 evet oyuna karşı 432 hayır oyu ile reddedildi. 

Oylama sonuçlarının ardından değerlendirmede bulunan Başbakan May muhalefetin gensoru vermesi halinde bugün bunun görüşülebileceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May oylama öncesinde, “Anlaşmaya karşı oy kullanmak belirsizlikten, bölünmekten, son derece gerçek bir anlaşmasız ayrılıktan başka bir şey değil.” demişti. Ana muhalefetteki İşçi Partisi Lider Jeremy Corbyn ise parlamentoda vekiliere oylama öncesi son kez seslenerek, “Bu anlaşmanın bu gece reddedilmesinin en iyi sonucu bir genel seçim olacaktır. Theresa May hükümeti hezimete uğramıştır” değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Başbakanı'nın 3 gün içinde hükümetin B planını açıklması bekleniyor.

THERESA MAY HÜKÜMETİ HAKKINDA GÜVENSİZLİK OYLAMASI TALEBİ

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi, Brexit anlaşmasının parlamentoda reddedilmesinin ardından Theresa May hükümeti için güvensizlik oylaması istedi.

May'in bugün parlamentoda aldığı sonuç, İngiliz basını tarafından "tarihi yenilgi" diye niteleniyor.

Theresa May, 2017'de yapılan erken seçimde parlamentodaki çoğunluğunu kaybetmişti. 650 sandalyeli parlamentoda hükümet kurabilmek için 326 milletvekili gerekirken, Muhafazakar Parti 318'de kalmıştı. May, hükümeti DUP'un 10 milletvekilinin desteklemesi ile kurabilmişti. Aşırı sağcı  olan DUP, aynı zamanda sert Brexit yanlısı politika izliyor.

İngiliz parlamentosu, geçen hafta aldığı iki kararla hükümetin anlaşmasız Brexit için ayırdığı bütçeyi kullanmasına kısıtlama getirmiş ve May'in yeni tavizler için AB ile müzakeresi için kullanabileceği süreyi 3 günle sınırlamıştı. Parlamento, bu kararlarla May hükümetinin Brexit sürecindeki inisiyatifini kısıtlayarak ipleri önemli ölçüde eline almıştı. Anlaşmanın reddiyle İngiltere'de erken seçim ve yeni referandum gibi bir dizi seçeneğin masaya gelmesi bekleniyor. İngiltere 23 Haziran 2016'daki referandumla AB'den ayrılma kararı almıştı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe için İzmir’den İstanbul’a koşu totemi

2019-01-10 12:05 - Spor

Kazdağlarında eriyen karlar çayın suyunu yükseltti, tarlalar sular altında kaldı

2019-01-10 21:02 - Gündem

Alev alan araçtan saniyelerle kurtuldular

2019-01-10 21:02 - Asayiş

Duyamadıkları çekiç sesiyle bakıra 'hayat' veriyorlar

2019-01-14 15:32 - Çevre-Hayat

“Biz yaşatmak istiyoruz, onlar öldürmek istiyor”

2019-01-13 20:49 - Siyaset

Hagi’den Başakşehir’e övgü

2019-01-13 19:18 - Spor

Buz tutan Girlevik Şelalesi görsel şölen sunuyor

2019-01-12 23:32 - Çevre-Hayat

Etek, gömlek, pantolon 'bez torba'ya dönüşüyor

2019-01-12 17:32 - Çevre-Hayat

Günün özeti

2019-01-13 21:01 - Gündem

Rus sürücü aracını çekicinin üstünden kaçırdı

2019-01-14 01:02 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Trump yönetimi, 8 Latin Amerika kartelini "yabancı terör örgütü" olarak nitelendirdi

23:57 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor