?>

Parisliler şiddetli yağışa rağmen "Gazze'de ateşkes" için yürüdü

Fransa'nın başkenti Paris'te yoğun yağmura aldırış etmeden sokağa inen halk, Gazze'de ateşkes sağlanmasını istedi.

Dünya - 1 yıl önce

Paris

Paris'te kötü hava koşullarına ve şiddetli yağışa rağmen Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Filistin destekçisi Parisliler, Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanması talebiyle Millet Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Filistin bayrakları ve şemsiyelerle yürüyen göstericiler, "İsrail katil, Macron suç ortağı", "Yaşasın Filistin halkının mücadelesi" sloganları attı.

Göstericiler, İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle uluslararası bir market zincirinin şubesini önünden geçtikleri sırada yuhaladı.

Güzergah üzerindeki aynı zincire ait bir başka şubenin çalışanları ise göstericilerin geçtiği sırada market kapısının önünde nöbet tuttu.

Bir fast food zincirinin şubesinin önünden geçen göstericiler, burada da söz konusu zinciri, Tel Aviv yönetimini desteklediğini öne sürerek sloganlarla protesto etti.

Bölgede bir an önce barışın sağlanmasını isteyen göstericiler, Fransa hükümetinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin tutumunu eleştirdi.

Eyleme beyaz önlükleriyle katılan sağlık personeli, Gazze'de meslektaşlarının hayatlarını kaybetmesine tepki gösterdi.

Ailelerin de katıldığı gösteride, küçük bir çocuğun "Çocuklar İçin Barış" yazılı döviz taşıması dikkati çekti.

Göstericiler ayrıca, İsrail ordusunun bombardımanları altında hayatını kaybeden Gazzelilerin resimlerinin olduğu afişler taşıdı.

Gösteri boyunca elinde, "boykot" yazılı dövizin yer aldığı alışveriş çantası taşıyan gösterici Salah Bendamar, AA muhabirine, Gazze'de olup bitenin bir "soykırım" olduğunu söyledi.

Bendamar, bu süreçte boykotun önemine işaret etti, "Boykot benim tek silahım" dedi.

Göstericilerden emekli Nadia Deba, "Noel Baba, Senden Bu Yıl Tek Bir Şey İstiyorum: Barış." yazılı pankart taşıyarak "Bugün bu pankartla gelmek istedim gösteriye. Çünkü benim çocuklarım mutlu yaşadı ve bütün çocuklar için de öyle olsun istiyorum." ifadelerini kullandı.

Deba, Gazzeli çocukları engelli bırakmanın insanlığa sığmadığını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasitesi 13,4 milyar metreküpe çıkacak

2023-12-08 13:10 - Ekonomi

Ödüllü cihaz "YUVA" ile arızalar için aydınlatma direğine çıkmaya gerek kalmayacak

2023-12-04 14:10 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Kulübünün yeni başkanı Arat'ı kutladı

2023-12-04 18:43 - Gündem

Bayraktar TB3 SİHA 11'inci uçuş testini başarıyla tamamladı

2023-12-07 20:48 - Teknoloji

İsrail'in Gazze'nin orta ve güneyine düzenlediği saldırılarda 50 kişi öldürüldü

2023-12-05 11:52 - Dünya

Turkish Airlines World Golf Cup Turnuvası'nın büyük final kazananları belli oldu

2023-12-08 12:03 - Spor

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi hazırlıklarını sürdürdü

2023-12-07 14:52 - Spor

Rekabet Kurumu kırmızı et sektörüne yönelik inceleme başlattı

2023-12-06 11:02 - Ekonomi

İsrail ordusunun Gazze’ye yaptığı askeri sevkiyat böyle görüntülendi

2023-12-09 17:37 - Dünya

Irak'ın kuzeyinde 2 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi

2023-12-09 13:43 - Gündem

İlgili Haberler

New York'ta Filistin destekçileriyle İsrail yanlıları arasında arbede çıktı

23:52 - Dünya

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Şeyh'ten Netanyahu'ya cevap

23:42 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyini hava saldırısıyla hedef aldı

20:52 - Dünya

Lübnan, ateşkesin garantörü ABD ve Fransa'nın İsrail saldırılarını durdurmasını istedi

20:23 - Dünya

İsrail, Lübnan'la ateşkese rağmen Beyrut'a hava saldırı tehdidinde bulundu

18:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Appia veya Apia neresidir? -Ramazan Topraklı yazdı-

06:06 - En Son Yazılar

Samsun'da oto yıkamacıdaki heyelanda baba ve 2 kızı öldü

03:14 - Asayiş

Güney Marmara'da bazı feribot seferleri iptal edildi

00:07 - Çevre & Seyahat

New York'ta Filistin destekçileriyle İsrail yanlıları arasında arbede çıktı

23:52 - Dünya

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Şeyh'ten Netanyahu'ya cevap

23:42 - Dünya