?>

Paris 2024'ün en genç Türk sporcusu Kuzey, yeni yıla madalyayla girme peşinde

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden en genç sporcu olan milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Macaristan'da düzenlenecek Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda kürsüye çıkıp, yeni yıla madalyayla girmeyi hedefliyor.

Spor - 2 ay önce

Erzurum

Fenerbahçeli milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Erzurum'da Avrupa'nın şehir merkezindeki tek yüksek irtifa konumunda yer alan Palandöken Tam Olimpik Yüzme Havuzu'nda yeni sezon hazırlıkları için çalışmalarını sürdürüyor.

Olimpiyat oyunları tarihinde yüzme branşında finale kalan ilk Türk sporcu da olan 17 yaşındaki milli sporcu, 1500 metre serbest stil final yarışlarında 14.41.22'lik dereceyle Paris 2024 oyunlarını 5. sırada bitirmeyi başardı.

Türkiye rekorlarını da elinde bulunduruyor

Paris 2024'teki derecesiyle kendisinde olan 14.41.89'luk "Dünya Gençler Rekoru"nu 67 salise geliştiren Tunçelli, daha önce 400 metre, 800 metre ve 1500 metre serbest stilde Türkiye rekorlarını da elinde bulunduruyor.

Kariyerinde büyükler Avrupa ile gençler Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan milli yüzücü, 10-15 Aralık'ta Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenecek Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda madalya kazanıp yeni yıla başarılı girmek istiyor.

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, AA muhabirine, dünya şampiyonasına hazırlanmak için Erzurum'da yüksek irtifa kampına geldiğini söyledi.

Kamp sürecinin oldukça verimli geçtiğini belirten Tunçelli, "İnşallah Dünya Şampiyonası'nda çok güzel başarılar ülkeme getirip, 2025 yılına madalya ile başlamak istiyorum. Bu benim için gerçekten inanılmaz bir başlangıç olacak." dedi.

Kuzey Tunçelli, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmanın kariyeri için önemli bir başarı olduğunu ifade ederek, "Olimpiyatlar benim için çok büyük bir tecrübeydi. Bu kadar genç yaşımda böylesi büyük bir organizasyona katılmak ve orada kendimi gösterip Türkiye adına tarih yazmak gerçekten çok büyük bir başarıydı. Bu başarının önü açık gibi gözüküyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha büyük başarılar gelecek. Hedefim en üst nokta ve olimpiyatlarda altın madalya. Fakat bu benim için genç yaşımda inanılmaz bir tecrübe ve başarıydı." diye konuştu.

"Olimpiyatlar benim açılma noktam oldu"

Fenerbahçe Spor Kulübünün ve çevresinin her zaman kendisine destek olduğunu dile getiren Tunçelli, şöyle konuştu:

"Onlar bana her zaman değer veriyor ve en üst noktada tutuyor. Ben de kendimle ilgili çok büyük başarının gelebileceğini anladım. Aslında olimpiyatlar benim açılma noktam gibi bir şey oldu. Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe'ye beni her zaman destekledikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten her zaman arkamdalar. Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Beni ve amatör spor kulüplerini her zaman destekledikleri için başkanımız Ali Koç'a ve amatör şubeler direktörü Fikret Çetinkaya'ya çok teşekkür ediyorum."

Tunçelli, yeni yılda katılacağı müsabakalarda herkesin desteğini beklediğini anlatarak, "İnşallah orada güzel sonuçlarım olacak. 2025'e girdikten sonra da önümde çok yoğun bir yaz programı var. İslam Oyunları, Avrupa Şampiyonası, Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya Büyükler Şampiyonası var. İnşallah oralarda da ülkemi çok güzel şekilde temsil etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes'te pistler kayakseverlerle doldu

2024-12-01 12:58 - Çevre-Hayat

Frank Lampard, Coventry City teknik direktörü oldu

2024-11-28 14:18 - Spor

Ordu'nun Çambaşı Yaylası'ndaki kayak tesisleri yeni sezona hazır

2024-11-29 16:48 - Çevre-Hayat

Türk Kızılayın kan torbası üretim tesisi temel atma aşamasına geldi

2024-12-03 21:02 - Sağlık

Bartın’da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 genç öldü

2024-12-01 08:12 - Asayiş

Çankırı'da hafızlığı tamamlayan 200 öğrenci için icazet töreni yapıldı

2024-11-29 20:22 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Giresun'daki Kulakkaya Yaylası beyaza büründü

2024-11-30 11:33 - Çevre-Hayat

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, ülkesinde ameliyat edildi

2024-12-02 19:12 - Spor

Meslektaş baba oğul 18 yıldır aynı terzi dükkanında mesai yapıyor

2024-12-01 12:27 - Çevre-Hayat

Çin’in simgesi pandalar Çıngdu’daki araştırma üssünde doğal ortamda yetiştiriliyor

2024-12-02 12:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Trabzonspor, Tim Jabol Folcarelli ile 4,5 yıllık anlaşma sağladı

22:33 - Spor

Eren Elmalı resmen Galatasaray'da

22:23 - Spor

Galatasaray, genç futbolcu Arda Ünyay'ı kadrosuna kattı

22:13 - Spor

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Başkanı Ceferin ile buluştu

20:37 - Spor

Tim Jabol Folcarelli, transfer görüşmeleri için Trabzon'a geldi

20:32 - Spor

Günün Manşetleri

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi

23:02 - Asayiş

Suriye ordusu, devrik rejimin Lübnan sınırında sahte banknot bastığı tesisi ele geçirdi

22:57 - Dünya

Üsküdar'da alışveriş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

22:47 - Asayiş

Samsun'da UMKE ekibi karla kaplı yolda hasta bebek için seferber oldu

22:42 - Sağlık

Türkiye'den Guatemala'daki otobüs kazasında ölenler için taziye mesajı

22:37 - Siyaset