?>

Paralimpik tekvandocunun Tokyo 2020'de hedefi altın madalya

Para Tekvando Milli Takımı'nın kota alan sporcularından Mahmut Boztepe, Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedeflediğini söyledi.

Spor - 5 yıl önce

Ankara

Gaziantep'te 12 yıl önce geçirdiği kaza sonucu iki kolu kopan Mahmut, para-tekvando sayesinde yeniden hayata tutundu.

Ailesiyle fıstık hasadı yaparken kollarını çalışır vaziyetteki traktörün arkasındaki ilaç makinesine kaptıran Mahmut Boztepe, kollarının kopması yüzünden zor günler yaşamaya başladı.

Sonradan dikilen kollarını tam olarak kullanamadığı için bir dönem hayata küsen Mahmut, dış dünyaya kapattığı kapılarını 7 yıl önce tanıştığı para-tekvando ile yeniden açtı.

Kısa sürede tekvandoda başarıyı yakalayan 23 yaşındaki sporcu, katıldığı şampiyonalarda topladığı puanlarla Türkiye'yi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda temsil edecek.

Mahmut Boztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken geçirdiği kaza sonucu engelli olduğunu, yaşadığı sıkıntıları ilk başlarda kabullenmekte zorlandığını ifade etti.

Kaza zamanını hiç unutamadığını dile getiren Mahmut "Hastaneye kollarım kopuk götürüldüm. Kopan kollarım babamın ceketinin arasında hastaneye getirildi. O dönem 11 yaşında daha çocuktum. Sigortamız yok diye ilkin beni kabul etmemiş, hatta 2 saat bekletmişler. Babam tarlamızın olduğunu, icabında çıkacak masrafa karşın toprağımızı hibe edebileceğini söylemiş. Ama kabul etmemişler. Tesadüfen Mehmet Mutaf isimli bir doktor benim durumu öğreniyor ve hemen yanımıza gelip beni tedavi edebileceğini söylüyor. O gün hayatımın dönüm noktasıydı." şeklinde konuştu.

Kendisini ameliyat edecek doktorun babasının kanser hastası olduğunu ve o gün ameliyat edilmesi gerektiğini belirten Mahmut Boztepe, şunları kaydetti:

"Ancak o kadar kötü durumdaydım ki doktor babasını bırakmış, benim ameliyatıma girmiş. Sağolsun, kopan kollarımı dikiyor. Bir süre komada kaldım. Ancak kollarımı hiçbir zaman tam kullanamadım. Ameliyatım yapıldıktan sonra 3-4 ay kadar hastanede kaldım. Ardından birkaç ameliyat daha geçirdim, fizik tedavi gördüm. Uzun bir süre ayaklarımdan doku aldıkları için yürüyemedim. Bir sene boyunca sırt üstü yattım. 2-3 yıl aradan sonra yürümeye başladım."

"Çok sayıda madalya kazandım"

Kollarını yeniden kullanabilmesi için gittiği fizyoterapist sayesinde para tekvando ile tanıştığını anlatan Mahmut, "Sporla tanıştıktan sonra dışarı çıkmaya başladım. Eskiden gizlenerek geziyordum, şu an öyle bir kaygım yok. İlk uluslararası müsabakam 2015 yılında Moldova'nın başkenti Kişinev'de yapılan Avrupa Şampiyonası oldu. İlk maçta elenmiştim. Ama bu beni daha çok hırslandırdı. Sonraki turnuvalarda başarılı oldum oldum ve çok sayıda madalya kazandım." ifadelerini kullandı.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 61 kiloda bronz madalya kazandığını anımsatan Mahmut Boztepe, "Tabii bu başarılarımda Nurullah Celep hocamında katkısı büyük. Beni o yetiştirdi. Sonradan katıldığımız şampiyonalarda topladığımız puanlarla 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları katılma hakkı kazandım. Benim dışımda 3'ü kadın 5 arkadaşım daha kota aldı. Türkiye olarak para tekvandoda en fazla kota alan ülkeyiz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hedefim altın madalya kazanmak. İnşallah takım olarak başarılı olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Askerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır

2020-02-05 17:54 - Gündem

Van'da çığ düşmesi ve İstanbul'daki uçak kazası dolayısıyla dünyadan taziye mesajları

2020-02-06 15:42 - Gündem

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretini değerlendirdi

2020-02-04 19:27 - Dünya

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı yapı-konut tespit edildi

2020-02-06 21:30 - Genel

Adana derbisinde 61. randevu heyecanı

2020-02-06 14:27 - Spor

Bakan Pakdemirli: Son 17 yılda 141 milyar lira tarımsal hibe ve destek verdik

2020-02-06 17:48 - Genel

Fransa'da emeklilik reformuna karşı çıkanlar yeniden sokaklarda

2020-02-07 01:12 - Dünya

ABD'de azil soruşturmasında ifade veren Vindman görevden alındı

2020-02-08 03:52 - Dünya

TBMM Başkanı Şentop'tan Başbuğ'a 'FETÖ' yanıtı

2020-02-06 22:37 - Siyaset

Konyaspor kötü gidişi sonlandırmak amacında

2020-02-06 16:31 - Spor

İlgili Haberler

Hatayspor, Bodrum'dan 3 puanla dönmek istiyor

18:23 - Spor

Trabzonspor'da Banza, Onuachu'nun izinde

18:04 - Spor

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'i ABD takımlarından Los Angeles'a kiraladı

18:02 - Spor

Antalyaspor Basın Sözcüsü Fatih Gürcü'den Alex de Souza açıklaması

17:57 - Spor

Galatasaray, derbiye atanan yabancı hakem ile ilgili Tahkim Kuruluna başvurdu

17:03 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Merkez Bankası rezervlerine ilişkin açıklama

19:53 - Ekonomi

İstanbul ve bazı illerde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

19:51 - Gündem

Gaziantep'te 15. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı açıldı

19:48 - Ekonomi

"Yenidoğan çetesi" davasının üçüncü duruşmasına pazartesi devam edilecek

18:58 - Gündem

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 63'e yükseldi

18:52 - Asayiş