?>

Paralele İnce avukat: 'Yargısız infazlar yargı yoluyla infaza dönüştü'

"Silivri'deki tutukluların serbest bırakılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, CHP'li Muharrem İnce, "yargısız infazların yargı yoluyla infaza dönüştüğü" cevabı ile savundu. CHP’li vekil Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun

Siyaset - 9 yıl önce

"Silivri'deki tutukluların serbest bırakılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, CHP'li Muharrem İnce, "yargısız infazların yargı yoluyla infaza dönüştüğü" cevabı ile savundu.
CHP’li vekil Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’de gerçekleştireceği miting için kente geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu otoban gişelerinde bekleyen partililer arasında yer alan İnce, bir gazetecinin “İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin tahliye kararlarına rağmen Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunanların serbest bırakılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İnce, “AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye’de yargısız infaz konuşulurdu. AK Parti’yle birlikte artık yargı yoluyla infazı konuşuyoruz. Artık yargısız infazlar, yargı yoluyla infaza dönüşmüştür” dedi. “TÜRKİYE’DE HUKUK, ADALET, YARGI ARTIK AYAKLAR ALTINDADIR” “HSYK’daki seçimlerde, Anayasa Mahkemesi’nde, Yargıtay’da gazetelerde çarşaf çarşaf, hakimlerin siyasi görüşleri yayınlanır oldu” diyen İnce, şunları kaydetti: “ ‘Cemaatçiler, sosyal demokratlar, milliyetçiler, hükümet yanlıları’ diye hakimlerin, savcıların isimleri gazetelerde yazılır oldu. Bu utanç verici bir durumdur. İnsanlık adına utanç vericidir, hukuk adına utanç vericidir. Türkiye’de hukuk, adalet, yargı artık ayaklar altındadır. Kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Yani ‘cemaate oh olsun’ böyle bir yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir. Bugün sanaysa, yarın banadır. Türkiye’de bu iktidar döneminde hiç kimsenin güvenliği yoktur. Yarın milletvekillerine bile bunu yapabilirler, bırakın gazetecileri, yurttaşları emin olun ki bu gidiş tehlikeli bir gidiştir. Yargı yoluyla insanları sindirmek isteyenler, insanları hapislerde çürütenler, ‘aldatıldık’ diyerek insanları aldatanlar bir gün mahkeme karşısına, adaletin karşısında yerini alacaklardır. Baskı, zulüm hiç kimseye uzun süreli fayda sağlamamıştır. Yargı mensuplarının da akıllarını başlarına devşirmesini istiyorum. Yani koca koca hakimler, savcılar Anayasa’ya, yasalara uymak zorundadır, vicdanına uymak zorundadır. Orada bir maşa görevini kimse yapamaz, yapmamalıdır ve yargının bu içler açısı halini herhalde bütün yurttaşlarımız görüyordur. 7 Haziran’dan sonra bundan kurtulacağız. Zaten bizim birinci hedefimiz Türkiye’de birinci sınıf bir demokrasiyi, yurttaşların mahkemelerden korkmadığı, bakanın çocuğuyla çöpçünün çocuğunun mahkeme karşısında eşit olarak görüldüğü bir hukuk sistemi bir yargı sistemi hepimizin özlemi.” dikGAZETE.
Haftanın Öne Çıkanları

Raşit Anaral, yazılarıyla “dikgazete.com“da...

2015-04-20 17:04 - En Son Yazılar

Deniz Kuvvetleri'nden MUHTEŞEM Çanakkale Türküsü

2015-04-24 05:08 - Günün Sesi

Obama’ya tepki !

2015-04-25 02:18 - Genel

Ataları köle sahibiymiş

2015-04-20 14:27 - Genel

O Hayat Benim dizisine sürpriz oyuncu

2015-04-20 16:05 - Magazin

Mehmet Okur'dan, Berna Laçin'e cevap!

2015-04-21 16:04 - Spor

Gönül İşleri dizisi final yapıyor!

2015-04-23 17:34 - Spor

Oktay Sinanoğlu hayatını kaybetti

2015-04-20 14:23 - Genel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan muhteşem Çanakkale klibi

2015-04-24 19:34 - Genel

Yedi Güzel Adam ekrana veda etti

2015-04-21 17:04 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Fidan New York'ta temaslarını sürdürdü

17:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SDA Genel Başkanı İzetbegoviç'i kabul etti

16:02 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz

04:08 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

01:52 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Etiyopya ve Somalili mevkidaşlarıyla New York'ta görüştü

01:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-16 hazırlık eğitimi mezuniyet töreni yapıldı

18:58 - Gündem

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok sayıda patlama sesi duyuldu

18:47 - Dünya

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu

18:38 - Dünya

BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye’nin çabalarına övgü

18:28 - Gündem

ABD, Bangladeş'in yeniden inşası için Dakka yönetimi ile çalışacak

18:18 - Dünya