?>

Özgecan'ın katillerine yapılan silahlı saldırı davasında karar

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ADANA

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in ise yaralanmasıyla ilgili davada sanıklardan tutuklu Gültekin Alan ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi, tutuksuz 6 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu Gültekin Alan, tutuksuz sanıklar Ferat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, Gamze Bağlar, Serkan Akkoca ile avukatları katıldı. Başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar Ahmet Tekin Baykal ve Hüsamettin Bağlar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemi ile duruşmada hazır oldu.

Öldürülen Ahmet Suphi Altındöken’in olayda yaralanan babası Necmettin Altındöken de hükümlü olduğu Silivri Cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

İddia makamının geçen celsede verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlamasının ardından sanıklara son savunmaları soruldu.

Diğer sanıklar da olayla ilgilerinin bulunmadığını belirtip beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Alan’ı "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca, Alan'a "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüsten" 18 yıl, "hakaretten" 1 yıl 4 ay, "yasak eşyaları cezaevine sokmak, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet" suçlarından 6 yıl, "infaz koruma memurlarını hürriyetlerinden alıkoymadan" da 4 yıl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası daha verildi.

Cezalarda indirim yapılmazken, diğer sanıklar delil yetersizliğinden beraat etti.

Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken (26) ile babası Necmettin Altındöken (51), 12 Nisan 2016'da Gültekin Alan'ın silahlı saldırısına uğramıştı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü Suphi Altındöken hayatını kaybederken, babası ağır yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında Alan ile olaya karıştıkları iddia edilen Hüsamettin ve eşi Gamze Bağlar ile Hacı Ahmet Özdoğan, Ahmet Tekin Baykal ve Ferhat Yüksel tutuklanmış, Serkan Akkoca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 25 Ocak’ta yapılan duruşmada Gültekin Alan dışındaki 5 sanığın tahliyesine karar verilmişti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da ‘ByLock’ kullanan 19 kişi tutuklandı

2017-07-14 02:57 - Asayiş

Sela okuduğu için darbedilen müezzin 10 kere sela okudu

2017-07-16 06:12 - Gündem

Eskişehir’deki trafik kazaları MOBESE kameralarına yansıdı| O anlar kamerada

2017-07-12 15:17 - Asayiş

TRT World'den 15 Temmuz darbe girişimi kitabı

2017-07-12 15:27 - Medya

Medipol Başakşehir'in Avrupa'daki rakibi belli oldu

2017-07-14 16:37 - Spor

Ankara'da yabancı plakalı 20 lüks araca el konuldu

2017-07-12 18:03 - Asayiş

"Türkiye, baklagillerde kendine yeten ülke olma yolunda"

2017-07-13 15:13 - Ekonomi

İhanetin izleri silindi Türksat yüzde 11 büyüdü

2017-07-12 14:17 - Ekonomi

OPEC'in petrol üretimi haziranda arttı

2017-07-12 19:32 - Ekonomi

Er Meydanı'nda yarı finalistler belli oldu

2017-07-16 18:22 - Spor

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına alındı

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya