?>

Oyuncu Erdim otomobil yarışlarında iddialı

Türk yarış otomobili "Volkicar"ların katıldığı V1 Challenge'da ilk kez birinciliği elde eden tiyatro ve dizi oyuncusu Ümit Erdim, bu sporda Türkiye şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

İZMİR-Tezcan Ekizler

Türk yarış otomobili "Volkicar"ların katıldığı V1 Challenge'da ilk kez birinciliği elde eden tiyatro ve dizi oyuncusu Ümit Erdim, bu sporda Türkiye şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Son olarak İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde yapılan 2017 V1 Challenge'ın 2'nci ayak 2'nci yarışında birincilik kürsüsüne çıkan Erdim, otomobil sporlarını çok sevdiğini ve daha önce 2 yıl ralli ile uğraştığını ifade etti.

Arabalara olan tutkusunu 4 sezondan bu yana "Volkicar"da profesyonel alana taşıdığını dile getiren Ümit Erdim, "Ben de her erkek çocuğu gibi halıların kenarında arabalarımı yarıştırdım. İlerleyen dönemde babam bana araba kullandırmaya başladı. Otomobil tutkusu küçüklüğümden beri vardı. Benim için bunu yarış platformuna taşımak da çok daha zirve oldu. Bir yarış otomobilini kullanıyor olmak, şampiyonalarda yer almak çok keyifli." dedi.

Erdim, yarış otomobili kullanmanın yüksek konsantrasyon gerektirdiğini, o dakikalarda her şeyden koptuğunu, tüm dikkatini aracına ve piste verdiğini dile getirdi.

"Direksiyonda 'helva' gibiyim"

Otomobil sporlarıyla ilgilenmeye başladıktan sonra trafikle ilgili tüm enerjisini pistte attığını belirten Ümit Erdim, şöyle konuştu:

"Direksiyona oturduğum zaman tabiri caizse 'helva' gibiyim. Otomobil sporlarıyla ilgilendiğim günden bu yana çok daha dikkatli araç kullanıyorum. Trafikte bazen çok kötü hareketler yapabiliyoruz. Bunun önüne geçmek için sportif organizasyonlar yapılıyor. Yarışmak zorunda değilsiniz, organizasyona gelip buradaki havayı solumanız bile yeterli olabilir. Trafikte dikkat çok önemli. Özellikle bayram tatillerinde kaza oranı artıyor."

Erdim, otomobil sporlarında kazaların yaşanabileceğini, yarışan tüm pilotların bu gibi olaylarla karşılaşabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Destici'den Kılıçdaroğlu'na 'tutuklu vekiller' tepkisi

2017-08-30 19:32 - Siyaset

'Mezar çapacıları'nın arife mesaisi

2017-08-31 23:42 - Çevre-Hayat

Suikast girişimi sanıklarında ByLock tespit edildi

2017-08-30 01:43 - Genel

AFD International Direktörü Akoub: Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım süreci işletiliyor

2017-08-31 18:46 - Genel

Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı tamamlandı

2017-08-29 18:27 - Kültür Sanat

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de

2017-08-30 02:32 - Siyaset

'Instagram şifrenizi değiştirin' önerisi

2017-09-05 14:17 - Teknoloji

Selefi milisler Yemen’de 700 yıllık türbeleri yıktı

2017-08-30 02:22 - Dünya

İşçilik maliyetini düşürmek için fındık toplama makinesi tasarladı

2017-09-01 17:17 - Çevre-Hayat

Binlerce Müslüman Arakanlı katliamdan kaçıyor

2017-08-31 17:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor