Oyun sektöründen çocuklara bilgisayar hediyesi

TOGED, Ankara Üniversitesi ve AKÇAM'ın "Kırsaldaki Çocuklara Bilişim Yağmuru" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında evlerinde ziyaret edilen 30 çocuğa bilgisayar verildi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Ankara

Oyun geliştirme sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneğince (TOGED) yürütülen kampanya kapsamında kırsal kesimde yaşayan 30 çocuğa bilgisayar hediye edildi.

Derneğin, çocuk ve gençlerin teknolojiyle erken yaşta tanışması, bilgi teknolojilerinin sunduğu olanaklardan yararlanması, bu olanakları eğitim hayatlarında daha yaygın kullanmaları amacıyla yürüttüğü kampanyalara bir yenisi eklendi.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) ile iş birliği yapan TOGED, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde yürütülen uzaktan eğitim faaliyetlerine destek olmak amacıyla "Kırsaldaki Çocuklara Bilişim Yağmuru" sloganıyla kampanya başlattı.

"Çocukların hayatlarına dokunmak bizlere gurur verdi"

TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar öğrencilere ve gençlere yönelik birçok etkinlik ve kampanya düzenlediklerini söyledi.

Bu buluşmalarda teknolojinin sunduğu imkanlardan faydalanmanın önemini, hayallerin teknoloji yoluyla nasıl gerçeğe dönüştürülebileceğini anlattıklarını ifade eden Erkin, ne yazık ki tüm çocukların bunları gerçekleştirebilecekleri teknik olanaklara sahip olmadıklarını dile getirdi.

Dernek ve sektör olarak ellerinden geldiğince bu eksiği kapatmak için hem okullara hem de çocuklara bilgisayar hediye ettiklerini belirten Erkin, son olarak salgın sonrası yaygın şekilde gündeme gelen uzaktan eğitime destek olmak adına yeni bir kampanya düzenleme kararı aldıklarını ifade etti.

Kampanya kapsamında Siirt, Ordu ve Hatay'da belirlenen 3 ilçedeki 10'ar çocuğa ulaştırılmak üzere toplam 30 dizüstü bilgisayar temin ettiklerini belirten Erkin, şunları kaydetti:

"Kısa bir süre önce bilgisayarları çocuklara ulaştırdık. Sevinç ve heyecanları paylaşmak bizleri çok mutlu etti. Ne kadar doğru bir şey yaptığımızı da görmüş olduk. Çocukların hayatlarında fark yaratacak küçük bir dokunuş yapmak, geleceklerini inşa etmelerine küçük bir katkıda bulunmak bizlere gurur verdi. Umuyor ve diliyoruz ki hepsi kendilerine sunulan bu küçük hediyelerle açacakları yolda önemli ilk adımları atacaklar ve ileride çok başarılı olacaklar. Bu ve benzeri çalışmaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Çocuklardan aldığımız güzel geri dönüşler de bizi bu konuda motive ediyor. Çocukların yanında olmaya, onları teknolojiyle tanıştırmaya ve hayallerini gerçekleştirme yolunda desteklemeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki fırsat verildiğinde en iyisini yapabilecek yeteneklere sahipler. Biz de bu ve benzeri kampanyalarla bir anlamda çocukların ellerinden tutuyoruz, tutmayı sürdüreceğiz."

"Eşitsizlikler ve fark giderek azalacak"

AKÇAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Gülçubuk da kampanyayla hem kırsaldaki çocukların teknolojiye ve online eğitime erişmelerinin hızlanacağını hem de kentteki çocuklarla aralarındaki eşitsizlikler ve farkın giderek azalacağını söyledi.

Gülçubuk, "Gelecekte TOGED, Ankara Üniversitesi ve AKÇAM iş birliğiyle bu projeden elde edilecek çıktıların kalıcı hale gelmesi için yeni iş birlikleri ortaya konulacak, kırdaki çocukların kentlere gelerek üniversitelerde, teknokentlerde bilişim sektörüyle tanışmaları sağlanacak. Böylece kırdaki çocukların bilişim alanında kendilerine daha fazla hedef koymalarının önü açılacak." dedi.

Bülent Gülçubuk, konuyla ilgili ülke genelinde duyarlılık ve kamu-özel sektör-üniversite-STK iş birliğiyle farkındalığın ve uygulamaların artırılmasının hedeflendiğini ve kırsal kesimde yaşayan çok daha fazla çocuğa erişilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ömür Çelikdönmez’in anne acısı

2020-07-02 05:34 - Özel Haber

Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru, Avrasya'da ticari ve ekonomik işbirliğini artıracak

2020-07-02 06:25 - Özel Haber

Devlet desteğiyle modern hayvan çiftliğinin sahibi oldu

2020-07-06 19:11 - Çevre-Hayat

Azerbaycan Türkiye İş adamları Birliği (ATİB), Azerbaycan polisinin bayramını kutladı

2020-07-02 23:34 - Özel Haber

Hindistan, Çin sınırına obüs ve tank konuşlandırdı

2020-06-30 15:52 - Dünya

Hindistan'ın Çin ile çatışmanın yaşandığı Ladakh’taki hava üssünde hareketlilik arttı

2020-07-05 11:12 - Dünya

Kırgızistan'daki Konorçok Kanyonu'na turist ilgisi artıyor

2020-07-01 14:32 - Dünya

Kanada Okulları'ndan franchise hamlesi

2020-07-02 12:22 - Genel

Doğu Anadolu'nun arpa ve buğday tarlaları havadan görüntülendi

2020-07-02 18:42 - Gündem

Rusya: 1944'te zorla sürgün edilen Kırım Tatarlarının anısının ebedileştirilmesine büyük önem veriyoruz

2020-07-04 05:26 - Özel Haber

İlgili Haberler

Ayağı sakat güvercin "Paşa", tek bacağını kaybeden işçiye yoldaş oldu

12:47 - Çevre-Hayat

Ağrı'nın yüksek rakımlı köylerinde çiftçiler hasat için mevsim koşullarıyla yarışıyor

12:42 - Çevre-Hayat

Yurt dışı hayalini rehber köpeği "Esmer" ile gerçekleştirdi

12:37 - Çevre-Hayat

TSCG-Dost gemisinin Sedanur Teğmen'i görevini başarıyla yerine getiriyor

12:23 - Çevre-Hayat

Tarımda biyolojik mücadele için 20 bin bakterilik koleksiyon oluşturuldu

12:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Alzheimer hastalarının kaybolmalarını önlemek için "akıllı anahtarlık" desteği

12:48 - Gündem

Alarko Carrier, İzmir'de kırsal okulda çevre dostu iklimlendirme sistemi kurdu

12:42 - Gündem

Irak'ın kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi

12:38 - Gündem

İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirvedeki yerini korudu

12:32 - Ekonomi

Edirne'deki Tunca Nehri'nin debisi 4 yıldır azalıyor

12:27 - Gündem