?>

Oyak Renault, enerji tasarrufu projesini hayata geçirdi

Oyak Renault, LED dönüşüm projesiyle her yıl 11 bin MWh enerji tasarrufu yapılabilecek

Yerel haber-Şirket Haber - 4 yıl önce

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda 1 Kasım 2019’da başlayıp 31 Aralık 2020’de tamamlanan LED dönüşüm projesiyle her yıl 11 bin MWh enerji tasarrufu yapılabilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, önemli bir enerji tasarrufu projesine daha imza atan Oyak Renault, proje kapsamında, fabrikadaki atölye ve bürolarda bulunan 16 bin 400 adet lamba, en son teknoloji LED lambalarla değiştirildi. Kapalı alanı toplam 380 bin metrekare olan fabrikada projenin uygulama alanı 340 bin metrekare olarak belirlendi ve saha çalışmalarında yaklaşık 30 kişi görev aldı. LED lambalara geçiş ve yapılan aydınlatma otomasyonu sayesinde (gün ışığına göre lambaların otomatik olarak kısılması, zaman saati ve hareket sensörü uygulaması) yaklaşık yüze 70 enerji tasarrufu elde edildi.

- Oyak Renault enerji tasarrufunu okulda öğretiyor

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nın enerji tasarrufuna yönelik çalışmaları kapsamında 2010 yılında kurulan enerji okulunda bugüne dek 2 bin 200 çalışanı eğitim aldı. Enerji okulunda, binalarda ve tesisatta ısı yalıtımı, basınçlı hava kaçakları, aydınlatma, verimli elektrik motoru, ısı geri kazanımı gibi konulara dair teorik ve pratik bilgiler veriliyor.

Oyak Renault'un 2020’de gerçekleştirdiği LED dönüşümüyle birlikte, imalat dışı zamanların yönetimi, basınçlı hava kaçaklarının onarımı, parametre optimizasyonları gibi tüm enerji projeleri kapsamında elde edilen tasarruf miktarıysa, 4 bin 900 konutun yıllık elektrik tüketimine eş değer olacak. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 1 Kasım 2019’da başlayıp 31 Aralık 2020’de tamamlanan LED dönüşüm projesiyle her yıl 11 bin MWh enerji tasarrufu yapılabilecek. Fizibilitesi 12 ay süren çalışma, fabrikada şimdiye kadar gerçekleşen en büyük enerji tasarrufu projesi olarak öne çıkıyor. Proje ile yıllık 5000 ton karbon salımı azaltılmış olacak.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İşadamı Cavanşir Kasımov, Rus "U Djona" restoran zincirini Türkiye'de de açmayı planlıyor

2021-05-08 20:51 - Özel Haber

AK Parti'den, CHP'ye yönelik 'Yalan Üretim Merkezi' başlıklı animasyon

2021-05-05 18:56 - Siyaset

Yurt içi piyasalar, Merkez Bankası'na odaklandı

2021-05-06 13:13 - Ekonomi

TRT Radyo Günleri'nde Türkçe yayın yapan radyoların temsilcileri buluştu

2021-05-07 15:02 - Medya

MediaMarkt'tan Ramazan Bayramı'na özel kampanya

2021-05-09 14:34 - Yerel haber-Şirket Haber

Üreticilere bayram öncesinde 1,5 milyar liradan fazla destek ödemesi yapılacak

2021-05-07 16:17 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Tam kapanma ile ilgili bir uzatma gündemimizde yok

2021-05-06 22:02 - Gündem

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için 'kefir ve kefirli yoğurt tüketin' tavsiyesi

2021-05-06 12:51 - Sağlık

Çaykur Rizespor'da sakat oyuncular işleri zorlaştırıyor

2021-05-06 19:06 - Spor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Aile kurumu çözülürse sosyolojik ve psikolojik problemler artar

2021-05-09 22:17 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayirli mevkidaşı Attaf ile bir araya geldi

15:03 - Siyaset

Nisan ayında 3 il ve 20 ilçede en düşük sıcaklık rekoru kırıldı

14:58 - Gündem

TBMM Başkanvekili Adan'dan Can Atalay hakkındaki AYM hükmünün Genel Kurulda okutulmasına tepki

14:53 - Siyaset

Galatasaray'da Alvaro Morata, Konyaspor maçında forma giyemeyecek

14:47 - Spor

Avrupalı liderlerden Papa Franciscus'un ölümüyle ilgili taziye mesajları

14:43 - Dünya