?>

Ormanların koruyucusu 'Alev Avcıları'

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve "Alev Avcıları" ismiyle anılan, 56 orman işçisinden oluşan özel ekip, olası orman yangınına en hızlı şekilde müdahale etmek için 24 saat gözlerini kırpmadan görev yapıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

AMASYA - Cihan Okur

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve orman işçilerinden oluşturulan "Alev Avcıları" isimli ekip, ormanlık alanlarda oluşan yangınlara en kısa sürede müdahale etmek için 7 gün 24 saat hazır bekliyor.

Özellikle yaz aylarında çıkan orman yangınlarına hızla müdahale ederek büyümesini önlemek amacıyla Amasya Orman İşletme Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi'nde konuşlandırılan "Alev Avcıları"nın sırt çantalarında uzun süre yangın alanında kalmalarına yardımcı olacak giysi ve gıda maddeleri ayrıca olası yaralanma durumunda kullanmaları için sağlık seti bulunuyor.

Güne sabah sporuyla başlayan ekip, ardından orman yangınlarında karşılaşılacak olası durumlar hakkında eğitim alıyor.

Yangın sırasında sıkıntı yaşamamak için sürekli tatbikat yapan "Alev Avcıları", kendi bünyelerindeki gözetleme kulelerinden veya Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı'ndan gelen ihbarlar doğrultusunda yangın harekat merkezinden 5 dakika içinde ayrılarak 15 dakikada yangına müdahale edecek şekilde hazır bekliyor.

"Orman işçilerimiz büyük özveriyle çalışıyor"

Amasya Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüklerine bağlı 220 bin 670 hektarı orman olmak üzere 560 bin 352 hektarlık alanda faaliyet gösterdiklerini, görev alanlarının orman yangınları açısından ikinci derece hassas bölge olduğunu söyledi.

Yangınlarda tüm personelin büyük özveriyle görev yaptığını vurgulayan Çelik, "Müdürlüğümüzde 9 mühendis koordinesinde 237 personelle orman yangını önleme, kontrol ve söndürme faaliyetleri yürütülmektedir. Kendilerine 'Alev Avcıları' ismini verdiğimiz orman işçilerinden oluşan özel ekip, yangına müdahale etmek için Amasya merkez, Taşova ve Gümüşhacıköy'de kurulu 3 ilk müdahale binasında 7 gün 24 saat nöbet tutuyor." dedi.

"Alev Avcıları"nın görevlerini hakkıyla yaptığını, yangınlara canları pahasına müdahale ettiğini anlatan Çelik, "Yangında en önemli husus, kısa zamanda müdahaledir. Bu ekibi kurmamızdaki amacımız da budur. Ayrıca mobil araçlarımız yangın riski yüksek bölgelerde ring atmakta, bütün bölgeye hakim bir yerde bulunan kulemizde de gözetleme yapılmaktadır. Biz ve 'Alev Avcıları' orman yangınlarına, ormanlarımızın ülkemizin milli değeri ve gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımız olduğu bilinciyle müdahale ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mavi turun gözde adresi Göcek

2018-08-26 15:32 - Çevre-Hayat

Rüya, halüsinasyon ve platonik aşk!..

2018-08-25 10:29 - En Son Yazılar

611 yıllık minare yeni yerine taşınıyor

2018-08-27 03:52 - Gündem

Başkan Topaloğlu, Avrupa Şampiyonası'ndan umutlu

2018-08-23 12:32 - Spor

Ormanların koruyucusu 'Alev Avcıları'

2018-08-27 18:02 - Çevre-Hayat

Umutla oğlunun gözlerini açmasını bekliyor

2018-08-26 19:02 - Çevre-Hayat

Kanada’da 23 milyon yıllık fosil bulundu

2018-08-23 10:02 - Teknoloji

PMYO giriş sınavı için ön başvuru süresi uzatıldı

2018-08-27 17:32 - Eğitim

Yüzlerce yıllık mozaikler 'asırlık fabrikada'

2018-08-24 16:02 - Kültür Sanat

Elli yıldır ağaçlara 'nefes' oluyor

2018-08-25 15:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Köyceğiz Gölü'nün kıyısında polen yoğunluğu oluştu

19:07 - Çevre-Hayat

İsrail saldırısında bacaklarını kaybeden Filistinli Ahmet, jimnastiğe dönmeyi hayal ediyor

16:22 - Çevre-Hayat

Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Hamza için eğitim seferberliği

14:43 - Çevre-Hayat

Trabzonlu çiftçiler patates ekim mesaisinin sonuna geldi

14:18 - Çevre-Hayat

Edirne'deki tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi çiftçilere alternatif ürünler sunuyor

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın 8-11 Mayıs'ta ateşkes ilan etmesini değerlendi

23:33 - Dünya

İsrailli Bakan, Gazze'ye yönelik saldırılarının 12 ay daha süreceğini söyledi

23:27 - Dünya

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan Trabzonspor 19 Yaş Altı Takımı'na tebrik

23:17 - Spor

Göztepe, sahasında Rams Başakşehir'i yendi

22:23 - Spor

Güney Marmara'da feribot seferlerine olumsuz hava engeli

21:58 - Gündem