?>

Orman köylüsü hibe destekleriyle enerjisini güneşten sağlayacak

Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliğiyle hayata geçirilen Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesi kapsamında güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 154 hane elektriğe ücret ödemiyor.

Ekonomi - 5 yıl önce

ANKARA

Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, orman varlıklarının korunmasının yanında orman köylüsünün sosyal ve ekonomik anlamda desteklenmesi amacıyla kurum 100'den fazla proje yürütüyor.

Enerji tasarrufuyla çevrenin korunması konusunda önemli adımlar atan Genel Müdürlük, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliğiyle hayata geçirilen Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesi sayesinde bugün 154 hane elektriğe ücret ödemiyor.

Orman Genel Müdürlüğü, ülke genelinde 18 ildeki 22 köyde 225 hanenin daha çatısına yüzde 100 hibe desteğiyle GES kurmaya devam ediyor.

Proje kapsamında, Konya ve Afyonkarahisar'da sahada yapılan 100 kilovatsaatlik kurulum sonrası, Bolu'nun Göynük ilçesindeki 5 köyde 30 hanenin çatısına GES kurulumu tamamlandı.

Yıl sonuna kadar 630 hane GES projesinden faydalanacak

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, kurumun bitkisel ve hayvansal üretimden ısı yalıtımına, mikro kredilerden ormancılık mekanizasyona kadar orman köylüleri için pek çok çalışma yürüttüğünü söyledi.

Genel Müdürlüğün, doğal kaynakları koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan projeler de geliştirmeye gayret gösterdiğini belirten Karacabey, hayata geçirilen GES projesiyle orman köylüsünün kendi elektriğini üreterek giderlerinin düşürülmesini, aynı zamanda hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasına katkı sağlanmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kurum olarak bu yıl sonuna kadar çatı tipi GES uygulama sayısını 630 haneye çıkarmayı hedefledikleri bilgisini veren Karacabey, şunları kaydetti:

"2022 yılı ağustos ayında tamamlanması hedeflenen proje sonunda 22 bin 941 orman köyünde 30 megavatın üzerinde güce erişilebilecek. Orman köylümüz elektrik faturası ödemekten kurtulacak ve üretilen elektrik enerjisinin vatandaşın tükettiğinden fazla olan kısmının ücreti ise aylık yine kendilerine gelir olarak yansıyacak."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hijyenik olmayan ortamda hazırlanan buzlar mikrop yayabilir

2020-07-20 13:38 - Genel

Van Gölü'nde teknenin batması sonucu kaybolan 2 kişinin daha cesedi bulundu

2020-07-19 16:03 - Asayiş

Suriyeli aile ikiz kızlarına 'Aya' ve 'Sofya' adını verdi

2020-07-21 14:37 - Çevre-Hayat

İsrail polisi Kudüs Valisi Gays'ı yine gözaltına aldı

2020-07-19 17:12 - Dünya

Karadeniz'de 'Sea Breeze-2020' tatbikatı başladı

2020-07-20 22:52 - Dünya

Hizmet işletmelerine 'e-adisyon' kolaylığı geliyor

2020-07-17 16:13 - Ekonomi

Eski bakanlar komisyon başkanı seçildi

2020-07-16 17:42 - Siyaset

'Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi

2020-07-20 00:22 - Gündem

Kağıt toplayan çocuğun havuz sevinci

2020-07-23 16:12 - Çevre-Hayat

Gençlik ve Spor Bakanlığından 'Gençlik ecdadın izinde: Ayasofya' etkinliği

2020-07-22 19:57 - Gündem

İlgili Haberler

Fitch: ABD'nin yeni çelik ve alüminyum tarifeleri emtia piyasalarında dalgalanmayı artıracak

22:18 - Ekonomi

Altının ons fiyatı Trump'ın yeni gümrük vergisi tehditleriyle rekor kırdı

20:48 - Ekonomi

Türk fındığı Hindistan'daki etkinlikte tanıtıldı

18:28 - Ekonomi

Rus iş dünyası yaptırım baskısının azalmasını beklemiyor

17:38 - Ekonomi

İngiltere’de enflasyon ocakta 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

17:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya